Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τρουφάκια με γεύση κακάο μπανάνα

Αυτό που ξεκινάς να κάνεις κάτι και τελικά καταλήγεις να κάνεις κάτι άλλο, πως λέγετε;
Εδώ και αρκετές ημέρες, είχα στο μυαλό μου να φτιάξω τρουφάκια. Έφτιαξα τρουφάκια τελικά ... αλλά όχι αυτά που είχα ήθελα εξαρχής. 
Μάλλον αυτή η αλλαγή γνώμης τελευταία στιγμή, δεν ήταν για κακό. Τα τρουφάκια έγιναν πεντανόστιμα και τα παιδιά τα έβαλαν ήδη στη λίστα τους για το τι πρέπει να τους φτιάξω στα πάρτι για τα γενέθλια τους. Άσχετα αν κάποια γενέθλια αργούν ακόμα.
Αν δοκιμάσετε ένα, δε θα μπορέσετε να σταματήσετε να τα τρώτε.  

Τρουφάκια με γεύση κακάο μπανάνα λοιπόν, απολαύστε τα...




Τρουφάκια

Τρουφάκια με γεύση κακάο μπανάνα,με πολύχρωμη τρούφα ή ινδοκάρυδο 




Για τα τρουφάκια κακάο μπανάνα θα χρειαστούμε,

2 πακέτα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου με αλεύρι ολικής άλεσης
1 συσκευασία Ζαχαρούχο γάλα
250 γρ Βιτάμ 
4 κ.σ. γεμάτες Κακάο ΙΟΝ



Για το γαρνίρισμα μας,

Λίγο κονιάκ (ίσα ίσα να βρέχουμε τα δάχτυλα μας)
Πολύχρωμη Τρούφα  
Ινδοκάρυδο 


Πολύχρωμη τρούφα και κονιάκ 

Εκτέλεση,

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, το Βιτάμ, το κακάο και το άνθος αραβοσίτου με γεύση μπανάνα.
Χτυπάμε με το μίξερ, μέχρι να αναμιχθούν πολύ καλά τα υλικά μας.
Σπάμε τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στο μείγμα που ετοιμάσαμε προηγουμένως.
Ανακατεύουμε με το χέρι μας και ζουλάμε ταυτόχρονα για να σπάσουν περισσότερο τα μπισκότα μας.
Βάζουμε στο ψυγείου για μια ώρα να σφίξει το μείγμα μας.

Βουτάμε λίγο την άκρη των δαχτύλων μας στο μπολ με το κονιάκ, μετά παίρνουμε από το μείγμα μας και πλάθουμε με τα χέρια μας στρόγγυλα μπαλάκια στο μέγεθος που θέλουμε εμείς.
Έπειτα, βάζουμε το τρουφάκι στο μπολ με την τρούφα, πασπαλίζουμε το τρουφάκι μας και το αφήνουμε σε δίσκο με λαδόκολλα μέχρι να τα ετοιμάσουμε όλα.


Τα τρουφάκια στο δίσκο με τη λαδόκολλα 



Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις ώρες να κρυώσουν και μετά τα τοποθετούμε στο μπολ που επιθυμούμε.
Διατηρούνται στο ψυγείο. 


Σχόλια

  1. Γεια σου Μαριάννα,
    Ευχαριστώ για το σχόλιο σου.
    Η συσκευασία του Ζαχαρούχου Γάλα είναι 397 γρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα...

Αλμυρά και Party

Όπως έχω αναφέρει στην ανάρτηση  Γλυκά και Party , κάθε φορά που έχουμε να ετοιμάσουμε party για γενέθλια, γιορτή ή κάποια ιδική περίσταση που θέλουμε να γιορτάσουμε, αναζητάμε ιδέες και συνταγές σε βιβλία και το διαδίκτυο σημειώνοντας τις κατάλληλες συνταγές και ιδέες για το δικό μας party.  Στο μπουφέ μας, θέλουμε τα αλμυρά να είναι πολύ περισσότερα από τα γλυκά μας και να τρώγονται εύκολα. Τι εννοώ να τρώγονται εύκολα ; Να μην χρειάζεται μαχαιροπίρουνο και σαλιάρα για να το φάνε οι καλεσμένοι μας. Να μπορούν να το πάρουν εύκολα από το μπουφέ μας στο πιάτο τους.  Αν χρειάζεται απλά πιρούνι δεν είναι πρόβλημα, απλά να μην χρειάζεται να το κόψουν για να το φάνε. Επίσης, κάτι πολύ βασικό που πρέπει να προσέχουμε όταν επιλέγουμε τις συνταγές του μπουφέ μας, είναι ο χρόνος. Πόσο χρόνο χρειάζεται η συνταγή μας για να ολοκληρωθεί και πόσο χρόνο έχουμε εμείς σύμφωνα με τα υπόλοιπα που θέλουμε να ετοιμάσουμε.  Θα ήθελα να σημειώσω πως καλό είναι να μη...