Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αφράτα ψωμάκια

Τα παιδιά είναι τόσο περίεργα με τις γεύσεις που προτιμούν. Μπορεί να τα φτιάξεις δέκα διαφορετικά είδη από ψωμάκια, εσένα να σου αρέσουν όλα, όμως τα παιδιά θα επιλέξουν ένα συγκεκριμένο.   


Αφράτα ψωμάκια για τα σάντουιτς μας. Πραγματικά μαλακά και νόστιμα που θα κερδίσουν σίγουρα μια θέση στην επιλογή του κολατσιού σας. 



Ψωμάκια
Για την επιφάνεια κοπής Πατήστε Εδώ!



Για τα αφράτα ψωμάκια μας θα χρειαστούμε,

9 γρ Ξερή μαγιά
375 ml χλιαρό Γάλα (χρησιμοποίησα Κατσικίσιο γάλα)
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ Σπορέλαιο καλής ποιότητας
540 γρ Αλεύρι μαλακό για όλες τις χρήσεις (χρησιμοποίησα αλεύρι Κούλα)
1 κ.γ. Αλάτι 



Εκτέλεση,

Το αλάτι μας το βάζουμε στο ζυγισμένο μας αλεύρι. Δεν θέλουμε να έρθει σε απευθείας επαφή με τη μαγιά μας.

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τη μαγιά, το χλιαρό μας γάλα, το σπορέλαιο και σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι μας ενώ ζυμώνουμε ταυτόχρονα με το ένα μας χέρι. 
Εφόσον έχουμε βάλει όλο μας το αλεύρι μέσα στο μπολ, ζυμώνουμε κανονικά με τα δύο μας χέρια πλέον μέχρι να κάνουμε μια ομοιόμορφη ζύμη που δε θα κολλάει στα τοιχώματα του μπολ.

Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη, ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάτο του μπολ μας και αφήνουμε τη ζύμη μας από επάνω. 
Σκεπάζουμε με το καπάκι του μπολ ή με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μια ώρα.




Εφόσον έχει φουσκώσει η ζύμη μας. Τη ζυμώνουμε για λίγο ακόμη και έπειτα τη χωρίζουμε σε ίσα μέρη (ανάλογα τι μέγεθος θέλουμε τα ψωμάκια μας). 
Πλάθουμε στρόγγυλα ή μακρόστενα ψωμάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μια ώρα να φουσκώσουν και έπειτα βρέχουμε την επιφάνεια από τα ψωμάκια μας με λίγο νερό με τη βοήθεια ενός πινέλου μαγειρικής και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με πάνω κάτω αντιστάσεις στους 180 oC για 30 λεπτά περίπου.


ψωμάκια





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα...

Αλμυρά και Party

Όπως έχω αναφέρει στην ανάρτηση  Γλυκά και Party , κάθε φορά που έχουμε να ετοιμάσουμε party για γενέθλια, γιορτή ή κάποια ιδική περίσταση που θέλουμε να γιορτάσουμε, αναζητάμε ιδέες και συνταγές σε βιβλία και το διαδίκτυο σημειώνοντας τις κατάλληλες συνταγές και ιδέες για το δικό μας party.  Στο μπουφέ μας, θέλουμε τα αλμυρά να είναι πολύ περισσότερα από τα γλυκά μας και να τρώγονται εύκολα. Τι εννοώ να τρώγονται εύκολα ; Να μην χρειάζεται μαχαιροπίρουνο και σαλιάρα για να το φάνε οι καλεσμένοι μας. Να μπορούν να το πάρουν εύκολα από το μπουφέ μας στο πιάτο τους.  Αν χρειάζεται απλά πιρούνι δεν είναι πρόβλημα, απλά να μην χρειάζεται να το κόψουν για να το φάνε. Επίσης, κάτι πολύ βασικό που πρέπει να προσέχουμε όταν επιλέγουμε τις συνταγές του μπουφέ μας, είναι ο χρόνος. Πόσο χρόνο χρειάζεται η συνταγή μας για να ολοκληρωθεί και πόσο χρόνο έχουμε εμείς σύμφωνα με τα υπόλοιπα που θέλουμε να ετοιμάσουμε.  Θα ήθελα να σημειώσω πως καλό είναι να μη...