Τα παιδιά είναι τόσο περίεργα με τις γεύσεις που προτιμούν. Μπορεί να τα φτιάξεις δέκα διαφορετικά είδη από ψωμάκια, εσένα να σου αρέσουν όλα, όμως τα παιδιά θα επιλέξουν ένα συγκεκριμένο.
Αφράτα ψωμάκια για τα σάντουιτς μας. Πραγματικά μαλακά και νόστιμα που θα κερδίσουν σίγουρα μια θέση στην επιλογή του κολατσιού σας.
Για την επιφάνεια κοπής Πατήστε Εδώ! |
Για τα αφράτα ψωμάκια μας θα χρειαστούμε,
9 γρ Ξερή μαγιά
375 ml χλιαρό Γάλα (χρησιμοποίησα Κατσικίσιο γάλα)
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ Σπορέλαιο καλής ποιότητας
540 γρ Αλεύρι μαλακό για όλες τις χρήσεις (χρησιμοποίησα αλεύρι Κούλα)
1 κ.γ. Αλάτι
Εκτέλεση,
Το αλάτι μας το βάζουμε στο ζυγισμένο μας αλεύρι. Δεν θέλουμε να έρθει σε απευθείας επαφή με τη μαγιά μας.
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τη μαγιά, το χλιαρό μας γάλα, το σπορέλαιο και σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι μας ενώ ζυμώνουμε ταυτόχρονα με το ένα μας χέρι.
Εφόσον έχουμε βάλει όλο μας το αλεύρι μέσα στο μπολ, ζυμώνουμε κανονικά με τα δύο μας χέρια πλέον μέχρι να κάνουμε μια ομοιόμορφη ζύμη που δε θα κολλάει στα τοιχώματα του μπολ.
Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη, ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάτο του μπολ μας και αφήνουμε τη ζύμη μας από επάνω.
Σκεπάζουμε με το καπάκι του μπολ ή με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μια ώρα.
Εφόσον έχει φουσκώσει η ζύμη μας. Τη ζυμώνουμε για λίγο ακόμη και έπειτα τη χωρίζουμε σε ίσα μέρη (ανάλογα τι μέγεθος θέλουμε τα ψωμάκια μας).
Πλάθουμε στρόγγυλα ή μακρόστενα ψωμάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μια ώρα να φουσκώσουν και έπειτα βρέχουμε την επιφάνεια από τα ψωμάκια μας με λίγο νερό με τη βοήθεια ενός πινέλου μαγειρικής και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με πάνω κάτω αντιστάσεις στους 180 oC για 30 λεπτά περίπου.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου