Ο πουρές πατάτας δεν χρειάζεται να είναι μονότονος.
Μπορούμε να τον κάνουμε να ξεχωρίζει ανάλογα με τι τον σερβίρουμε ή ανάλογα το τι θέλουμε εμείς εκείνη την ώρα.
Έχω αναρτήσει ήδη τον πουρέ πατάτας με καρότο, δείτε εδώ.
Σήμερα θα σας γράψω για τον πουρέ πατάτας με έξτρα γεύση.
Για τον πουρέ πατάτας με έξτρα γεύση θα χρειαστούμε,
10 μικρές Πατάτες (όχι τις πατάτες baby, απλά μικρές σε μέγεθος)
1 Κύβο κότας ή ότι προτιμάτε εσείς
Αλάτι
Πιπέρι
50 γρ Βούτυρο τύπου ΚΕΡΚΥΡΑΣ
1 κούπα Γάλα Κατσικίσιο και λίγο ακόμη για το τέλος
Εκτέλεση,
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τις πατάτες μας καθαρισμένες (αν δεν έχουμε μικρές πατάτες, τις κόβουμε στη μέση και βάζουμε λιγότερες).
Βάζουμε το νερό ίσα ίσα να σκεπάζονται οι πατάτες, τον κύβο και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
Μόλις μείνει μισό το νερό, προσθέτουμε τη μια κούπα κατσικίσιο γάλα και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν πολύ οι πατάτες μας και έχει μείνει πολύ λίγο από το γάλα.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το βούτυρο, τραβάμε από το μάτι της κουζίνας και πατάμε με την πρέσα πατάτας ή με ένα πιρούνι μέχρι να τις λιώσουμε όλες. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμη γάλα, μέχρι να πάρει την υφή που θέλουμε.
Ανακατεύουμε για να αφρατέψει ο πουρές μας με σύρμα χειρός ή ξύλινη κουτάλα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου