Είναι πολύ ενοχλητικό να γεμίζει γλάσο η όμορφη πιατέλα μας.
Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και το διπλώνουμε πολλές φορές όπως βλέπετε παραπάνω στη φωτογραφία. (Διπλώνουμε στη μέση, μετά πάλι στη μέση και μετά διπλώνουμε σαν τρίγωνο).
Κόβουμε με ψαλίδι, ένα με δύο δάχτυλα πιο μέσα από τη βάση μας.
Ανοίγουμε την λαδόκολλα και την τοποθετούμε στην πιατέλα μας.
Όπως βλέπετε παραπάνω στη φωτογραφία έχουμε σχηματίσει στο εσωτερικό της λαδόκολλας μια στρόγγυλη τρύπα στην οποία θα βάλουμε τη βάση του κέικ μας για να το γεμίσουμε αν θέλουμε (όπως έκανα με τη βασιλόπιτα μου) και να ρίξουμε το γλάσο μας, χωρίς να λερώσουμε την πιατέλα μας.
Όπως βλέπετε παραπάνω στη φωτογραφία την ολοκληρωμένη βασιλόπιτα, έβαλα τη βάση του κέικ, άπλωσα τη γέμιση, τοποθέτησα το επάνω μέρος του κέικ και έριξα χωρίς φόβο το γλάσο μου.
Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλάσο μας και να σταματήσει να τρέχει.
Έπειτα, σκίζουμε προσεκτικά από έξω προς τα μέσα τη λαδόκολλα μας και αφαιρούμε προσεκτικά τραβώντας το γύρο γύρο.
Είτε θέλουμε να τη βάλουμε επάνω στο τραπέζι μας να φαίνεται ωραία, είτε θέλουμε να την πάμε σαν δώρο, ΔΕΝ θέλουμε να είναι καλυμμένη ολόκληρη με γλάσο.
Θα σας δείξω έναν πολύ εύκολο τρόπο που κάνω εγώ και που έκανα για ακόμη μια φορά, στολίζοντας τη βασιλόπιτα μου.
Και ξεκινάμε με πολύ απλά και εύκολα βήματα,
Βήμα 1 |
Κόβουμε με ψαλίδι, ένα με δύο δάχτυλα πιο μέσα από τη βάση μας.
Βήμα 2 |
Όπως βλέπετε παραπάνω στη φωτογραφία έχουμε σχηματίσει στο εσωτερικό της λαδόκολλας μια στρόγγυλη τρύπα στην οποία θα βάλουμε τη βάση του κέικ μας για να το γεμίσουμε αν θέλουμε (όπως έκανα με τη βασιλόπιτα μου) και να ρίξουμε το γλάσο μας, χωρίς να λερώσουμε την πιατέλα μας.
Βήμα 3 |
Βήμα 4 |
Έπειτα, σκίζουμε προσεκτικά από έξω προς τα μέσα τη λαδόκολλα μας και αφαιρούμε προσεκτικά τραβώντας το γύρο γύρο.
Έτοιμο |
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου