Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πως βάζουμε γλάσο στα κέικ μας, χωρίς να λερώνουμε την πιατέλα μας

Είναι πολύ ενοχλητικό να γεμίζει γλάσο η όμορφη πιατέλα μας.
Είτε θέλουμε να τη βάλουμε επάνω στο τραπέζι μας να φαίνεται ωραία, είτε θέλουμε να την πάμε σαν δώρο, ΔΕΝ θέλουμε να είναι καλυμμένη ολόκληρη με γλάσο.

Θα σας δείξω έναν πολύ εύκολο τρόπο που κάνω εγώ και που έκανα για ακόμη μια φορά, στολίζοντας τη βασιλόπιτα μου.


Και ξεκινάμε με πολύ απλά και εύκολα βήματα,

Βήμα 1
 Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και το διπλώνουμε πολλές φορές όπως βλέπετε παραπάνω στη φωτογραφία. (Διπλώνουμε στη μέση, μετά πάλι στη μέση και μετά διπλώνουμε σαν τρίγωνο).
Κόβουμε με ψαλίδι, ένα με δύο δάχτυλα πιο μέσα από τη βάση μας.


Βήμα 2
Ανοίγουμε την λαδόκολλα και την τοποθετούμε στην πιατέλα μας.
Όπως βλέπετε παραπάνω στη φωτογραφία έχουμε σχηματίσει στο εσωτερικό της λαδόκολλας μια στρόγγυλη τρύπα στην οποία θα βάλουμε τη βάση του κέικ μας για να το γεμίσουμε αν θέλουμε (όπως έκανα με τη βασιλόπιτα μου) και να ρίξουμε το γλάσο μας, χωρίς να λερώσουμε την πιατέλα μας.

Βήμα 3
Όπως βλέπετε παραπάνω στη φωτογραφία την ολοκληρωμένη βασιλόπιτα, έβαλα τη βάση του κέικ, άπλωσα τη γέμιση, τοποθέτησα το επάνω μέρος του κέικ και έριξα χωρίς φόβο το γλάσο μου.

Βήμα 4
 Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλάσο μας και να σταματήσει να τρέχει.
Έπειτα, σκίζουμε προσεκτικά από έξω προς τα μέσα τη λαδόκολλα μας και αφαιρούμε προσεκτικά τραβώντας το γύρο γύρο.


Έτοιμο


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, και ξα

Πατάτες φούρνου με Κουρκουμά

Για τις πατάτες μας θα χρειαστούμε , 1 Κιλό Πατάτες κομμένες στα τέσσερα κυδωνάτες  1 κ.σ. κοφτή Αλάτι 1/3 κούπας Ελαιόλαδο 1/2 κ.γ. Κουρκουμά 1/2 κ.γ. ΣΟΥΜΆΚ  1 κ.γ. ίσως και λιγότερο δενδρολίβανο  1/3 κ.γ. Μαύρο Πιπέρι 2 κ.σ. Μουστάρδα  1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη  1 φέτα ψωμί θρυμματισμένη στο μπλέντερ  1 κούπα Νερό  Εκτέλεση , Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις πατάτες μας καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες.  Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά τις πατάτες να πάνε παντού τα υλικά μας και τις ρίχνουμε σε ένα ταψάκι με τη μια κούπα νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 o C για 1 ώρα.  Αν οι πατάτες έχουν τραβήξει το νερό αρκετά πριν είναι έτοιμες, προσθέστε λίγο ζεστό νερό ακόμη.