Νόστιμα και απλά γιουβαρλάκια.
Όπως πολλά παιδιά, έτσι και η μικρή μου κορούλα είναι αρκετά ιδιότροπη με το φαγητό της.
Μόλις δει το φαγητό της, το κοιτάει κάπως περίεργα και αρχίζει τις ερωτήσεις, " μαμά, τι είναι αυτό το πράσινο;", μαμά, τι είναι αυτό το κόκκινο;" και τις περισσότερες φορές φυσικά δεν το τρώει.
Οπότε, καταλαβαίνετε πως τα γιουβαρλάκια είναι ένα από τα λίγα φαγητά που προτιμάει. Απλά και χωρίς πολλά χρώματα.
Για τα Γιουβαρλάκια μας θα χρειαστούμε,
500 γρ Ανάμικτο κιμά (Χοιρινό και μοσχάρι)
1 Κρεμμύδι ξερό μέτριο στον τρίφτη
1/2 κούπας Ρύζι Καρολίνα και μια χούφτα για τον κιμά
Αλάτι, Πιπέρι
Λίγο Ελαιόλαδο
1 Αυγό
Χυμό από Ένα Λεμόνι
Εκτέλεση,
Γεμίζουμε τα 3/4 της κατσαρόλας μας με νερό και βάζουμε επάνω σε δυνατή φωτιά. Μέχρι να ζεσταθεί το νερό ετοιμάζουμε τον κιμά μας.
Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, μια χούφτα ρύζι Καρολίνα, 1/2 κ.γ. αλάτι, λίγο πιπέρι μαύρο και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Πλάθουμε στρόγγυλα γιουβαρλάκια, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας, αλατίζουμε το νερό της κατσαρόλας και βράζουμε για 20 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά προσθέτουμε το ρύζι Καρολίνα (καλό είναι να το έχουμε πλύνει πρώτα με λίγο νεράκι), χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά.
Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά, τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και πάμε να ετοιμάσουμε το αυγολέμονο μας.
Αυγολέμονο,
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε το αυγό μας με τον αυγοδάρτη.
Ενώ ανακατεύουμε με κυκλικές και γρήγορες κινήσεις, ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις και προσθέτουμε μια κουτάλα από τη ζεστή σούπα σιγά σιγά και έπειτα άλλες δύο κουτάλες πιο γρήγορα.
Ρίχνουμε το αυγολέμονο μας μέσα στη σούπα ενώ ανακατεύουμε ζωηρά με την κουτάλα μας.
Αφήνουμε για τουλάχιστον δέκα λεπτά την κατσαρόλα χωρίς το καπάκι της.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου