Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλμυρά και Party

Όπως έχω αναφέρει στην ανάρτηση Γλυκά και Party, κάθε φορά που έχουμε να ετοιμάσουμε party για γενέθλια, γιορτή ή κάποια ιδική περίσταση που θέλουμε να γιορτάσουμε, αναζητάμε ιδέες και συνταγές σε βιβλία και το διαδίκτυο σημειώνοντας τις κατάλληλες συνταγές και ιδέες για το δικό μας party. 

Στο μπουφέ μας, θέλουμε τα αλμυρά να είναι πολύ περισσότερα από τα γλυκά μας και να τρώγονται εύκολα. Τι εννοώ να τρώγονται εύκολα ; Να μην χρειάζεται μαχαιροπίρουνο και σαλιάρα για να το φάνε οι καλεσμένοι μας. Να μπορούν να το πάρουν εύκολα από το μπουφέ μας στο πιάτο τους. 
Αν χρειάζεται απλά πιρούνι δεν είναι πρόβλημα, απλά να μην χρειάζεται να το κόψουν για να το φάνε.

Επίσης, κάτι πολύ βασικό που πρέπει να προσέχουμε όταν επιλέγουμε τις συνταγές του μπουφέ μας, είναι ο χρόνος. Πόσο χρόνο χρειάζεται η συνταγή μας για να ολοκληρωθεί και πόσο χρόνο έχουμε εμείς σύμφωνα με τα υπόλοιπα που θέλουμε να ετοιμάσουμε. 





Θα ήθελα να σημειώσω πως καλό είναι να μην επιλέγουμε πάρα πολλά διαφορετικά είδη συνταγών. Θα χρειαστούν πολύ περισσότερο χρόνο να ετοιμαστούν απ'ότι αν ετοιμάσουμε επιλεγμένες συνταγές και σε ποσότητα. 
Παράδειγμα, επιλέγουμε πέντε ή έξι συνταγές που μας αρέσουν και ετοιμάζουμε την ανάλογη ποσότητα που χρειαζόμαστε στο μπουφέ μας και όχι λίγη ποσότητα από δεκαπέντε διαφορετικές συνταγές.

Παρακάτω αναφέρω μερικές προτάσεις.
Επίσης, μπορείτε να πάρετε κι άλλες ιδέες στη ενότητα Party.
Σημείωση: Σε περίοδο νηστείας, προσπαθήστε να ετοιμάσετε ένα ή δύο συνταγές νηστίσιμες. Πολύ πιθανό να νηστεύει κάποιος και θα χαρεί σίγουρα που θα βρει κάτι νηστίσιμο στο μπουφέ.



Party
Νηστίσιμα Σάντουιτς 

Νηστίσιμα,

  1. Μια πολύ γρήγορη και εύκολη ιδέα σε περίοδο νηστείας είναι ένα απλό σάντουιτς με ψωμί του τοστ και ταχίνι με κακάο. Κόβουμε σε τρίγωνο σχήμα με τη βοήθεια ενός μαχαιριού για ψωμί ή σε διάφορα σχήματα με τη βοήθεια κουπ πατ και σερβίρουμε στον δίσκο μας. 
  2. Ακόμη μια επιλογή είναι σάντουιτς με λαχανικά. Βάλτε λίγη ποσότητα BBQ σως, καρότο το οποίο έχουμε ψήσει στον φούρνο της κουζίνας μας για 30 λεπτά με πολύ λίγο αλάτι, πολύ λίγη καστανή ζάχαρη, ελάχιστο μαύρο πιπέρι και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και τέλος πράσινη σαλάτα της επιλογής μας (Πράσινη σαλάτα έτοιμη συσκευασμένη που πουλάνε στα σούπερ μάρκετ και τα μανάβικα.)


Φυσικά υπάρχουν πολλές περισσότερες νηστίσιμες συνταγές, εγώ απλά σας δίνω μερικές ιδέες και παραδείγματα. 



Σάντουιτς με ψωμί του τοστ


Τα σάντουιτς με ψωμί του τοστ είναι πολύ εύκολα και μπορούμε να τα κάνουμε γευστικά ανάλογα με το γούστο μας. 
Τα τρίγωνα σάντουιτς με ψωμί του τοστ που βλέπετε παραπάνω στη φωτογραφία είναι δύο διαφορετικές γεμίσεις. 
Η μία γέμιση είναι με τυρί κρέμα, γαλοπούλα καπνιστή, κασέρι και καρότο κομμένο σε πολύ λεπτή φέτα.
Η άλλη γέμιση είναι με La Vache qui rit, καπνιστό μπέικον, κασέρι και καρότο κομμένο σε πολύ λεπτή φέτα. 



Finger Food


Μια πολύ καλή επιλογή είναι τα Finger Food και υπάρχουν πολλές επιλογές που μπορούμε να κάνουμε. 
Μια επιλογή είναι η τορτίγια ή αράβικη πίτα κομμένη σε ατομικές μπουκιές και μια ακόμη ωραία επιλογή είναι μικρά κεφτεδάκια σε ξυλάκι με ντοματίνι και αγγούρι.



Μπαγκέτα με κεφτεδάκια 


Εφόσον ετοιμάσουμε κεφτεδάκια για Finger Food, ετοιμάζουμε λίγα παραπάνω για να φτιάξουμε σάντουιτς.
Προμηθευόμαστε μπαγκέτες από το φούρνο της γειτονιάς μας. Πρέπει να ήμαστε σίγουροι ότι θα έχουν μπαγκέτες γι'αυτό τους ζητάμε τουλάχιστον δύο μέρες πριν να ετοιμάσουν μπαγκέτες για την ημέρα που θα τις χρειαστούμε. Τις κόβουμε σε δύο ίσα μέρη και έπειτα τις κόβουμε στη μέση για να τις γεμίσουμε. Στο κάτω μέρος της μπαγκέτας βάζουμε σως της αρεσκείας μας (εγώ έβαλα έτοιμη σως με πίκλες και κόκκινη πιπεριά που βρήκα στο εμπόριο), μετά βάζουμε πράσινη σαλάτα προαιρετικά, τα κεφτεδάκια μας και τέλος λίγη κέτσαπ. 



Για περισσότερες ιδέες ακολουθήστε τα παρακάτω link,

Αφράτα Ψωμάκια
Σπιτικό ψωμί του τοστ
Τυρόμπαλα
Ζύμη για πίτσα
Μακαρονοσαλάτα (την οποία μπορείτε να τη σερβίρετε σε πλαστικά ποτηράκια με καπάκι)
Party



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, και ξα

Πατάτες φούρνου με Κουρκουμά

Για τις πατάτες μας θα χρειαστούμε , 1 Κιλό Πατάτες κομμένες στα τέσσερα κυδωνάτες  1 κ.σ. κοφτή Αλάτι 1/3 κούπας Ελαιόλαδο 1/2 κ.γ. Κουρκουμά 1/2 κ.γ. ΣΟΥΜΆΚ  1 κ.γ. ίσως και λιγότερο δενδρολίβανο  1/3 κ.γ. Μαύρο Πιπέρι 2 κ.σ. Μουστάρδα  1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη  1 φέτα ψωμί θρυμματισμένη στο μπλέντερ  1 κούπα Νερό  Εκτέλεση , Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις πατάτες μας καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες.  Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά τις πατάτες να πάνε παντού τα υλικά μας και τις ρίχνουμε σε ένα ταψάκι με τη μια κούπα νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 o C για 1 ώρα.  Αν οι πατάτες έχουν τραβήξει το νερό αρκετά πριν είναι έτοιμες, προσθέστε λίγο ζεστό νερό ακόμη.