Υπέροχες Αράβικες Πίτες τις οποίες βάζουμε ότι γέμιση επιθυμούμε και για εμένα τουλάχιστον είναι πολύ πιο γευστικές σε σχέση με την Τορτίγια .
Έχω δοκιμάσει δύο γεμίσεις,
Για την 1η τα υλικά μας είναι,
- Αράβικη Πίτα στρόγγυλη σαν την Τορτίγια
- Μαγιονέζα
- Μισό στήθος κοτόπουλου βρασμένο και κομμένο σε μικρά κομματάκια
- Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης η οποία περιέχει (καλαμπόκι,καρότο,αρακά και πιπεριά κόκκινη)
- Αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλεση,
Βράζουμε το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό και έπειτα το κόβουμε σε μικρά κομμάτια (σαν τον γύρο παράδειγμα).
Ταυτόχρονα, βράζουμε σε αλατισμένο νερό, μια γεμάτη κούπα σαλάτα καλαμποκιού για 10 λεπτά και έπειτα στραγγίζουμε.
Μόλις είναι έτοιμα και τα δύο, τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε πιπέρι, τη μαγιονέζα λίγη - λίγη και ανακατεύουμε προσεκτικά μέχρι να έχει την υφή που επιθυμούμε.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαφρός τις Αράβικες Πίτες που θα χρησιμοποιήσουμε.
Αφού έχουμε ζεστάνει τις πίτες μας, βάζουμε μια στρώση από το μείγμα μας και τυλίγουμε προσεκτικά.
Κόβουμε προσεκτικά με μαχαίρι που κόβει καλά, σε πάχος δύο δάχτυλα περίπου.
Η Αράβικη Πίτα είναι έτοιμη. Καλή μας όρεξη.
Για την 2η τα υλικά μας είναι,
- Αράβικη Πίτα
- Μισό στήθος Κοτόπουλου βρασμένο και τεμαχισμένο σε μικρά κομματάκια
- Άσπρο Λάχανο
- Ένα καρότο
- Μαγιονέζα
- Αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλεση,
Βράζουμε το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό και έπειτα το κόβουμε σε μικρά κομμάτια (σαν τον γύρο παράδειγμα).
Μόλις είναι έτοιμο το κοτόπουλο μας, το βάζουμε μέσα σε ένα μπολ και προσθέτουμε πιπέρι, το καρότο τριμμένο στον τρίφτη, το λάχανο ψιλοκομμένο, μαγιονέζα λίγη - λίγη και ανακατεύουμε μέχρι να έρθει στην επιθυμητή υφή.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαφρός τις Αράβικες Πίτες που θα χρησιμοποιήσουμε.
Αφού έχουμε ζεστάνει τις πίτες μας, βάζουμε μια στρώση από το μείγμα μας και τυλίγουμε προσεκτικά.
Κόβουμε προσεκτικά με μαχαίρι που κόβει καλά, σε πάχος δύο δάχτυλα περίπου.
Η Αράβικη Πίτα είναι έτοιμη. Καλή μας όρεξη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου