Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αράβικη Πίτα



Υπέροχες Αράβικες Πίτες τις οποίες βάζουμε ότι γέμιση επιθυμούμε και για εμένα τουλάχιστον είναι πολύ πιο γευστικές σε σχέση με την Τορτίγια .

Έχω δοκιμάσει δύο γεμίσεις,

Για την 1η τα υλικά μας είναι,


  • Αράβικη Πίτα στρόγγυλη σαν την Τορτίγια
  • Μαγιονέζα 
  • Μισό στήθος κοτόπουλου βρασμένο και κομμένο σε μικρά κομματάκια 
  • Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης η οποία περιέχει (καλαμπόκι,καρότο,αρακά και πιπεριά κόκκινη)
  • Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση,

Βράζουμε το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό και έπειτα το κόβουμε σε μικρά κομμάτια (σαν τον γύρο παράδειγμα).
Ταυτόχρονα, βράζουμε σε αλατισμένο νερό, μια γεμάτη κούπα σαλάτα καλαμποκιού για 10 λεπτά και έπειτα στραγγίζουμε.
Μόλις είναι έτοιμα και τα δύο, τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε πιπέρι, τη μαγιονέζα λίγη - λίγη και ανακατεύουμε προσεκτικά μέχρι να έχει την υφή που επιθυμούμε.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαφρός τις Αράβικες Πίτες που θα χρησιμοποιήσουμε.
Αφού έχουμε ζεστάνει τις πίτες μας, βάζουμε μια στρώση από το μείγμα μας και τυλίγουμε προσεκτικά.  
Κόβουμε προσεκτικά με μαχαίρι που κόβει καλά, σε πάχος δύο δάχτυλα περίπου.

Η Αράβικη Πίτα είναι έτοιμη. Καλή μας όρεξη.





Για την 2η τα υλικά μας είναι,

  • Αράβικη Πίτα
  • Μισό στήθος Κοτόπουλου βρασμένο και τεμαχισμένο σε μικρά κομματάκια
  • Άσπρο Λάχανο
  • Ένα καρότο 
  • Μαγιονέζα
  • Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση,

Βράζουμε το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό και έπειτα το κόβουμε σε μικρά κομμάτια (σαν τον γύρο παράδειγμα).
Μόλις είναι έτοιμο το κοτόπουλο μας, το βάζουμε μέσα σε ένα μπολ και προσθέτουμε πιπέρι, το καρότο τριμμένο στον τρίφτη, το λάχανο ψιλοκομμένο, μαγιονέζα λίγη - λίγη και ανακατεύουμε μέχρι να έρθει στην επιθυμητή υφή.


Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαφρός τις Αράβικες Πίτες που θα χρησιμοποιήσουμε.
Αφού έχουμε ζεστάνει τις πίτες μας, βάζουμε μια στρώση από το μείγμα μας και τυλίγουμε προσεκτικά.  
Κόβουμε προσεκτικά με μαχαίρι που κόβει καλά, σε πάχος δύο δάχτυλα περίπου.

Η Αράβικη Πίτα είναι έτοιμη. Καλή μας όρεξη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, και ξα

Πατάτες φούρνου με Κουρκουμά

Για τις πατάτες μας θα χρειαστούμε , 1 Κιλό Πατάτες κομμένες στα τέσσερα κυδωνάτες  1 κ.σ. κοφτή Αλάτι 1/3 κούπας Ελαιόλαδο 1/2 κ.γ. Κουρκουμά 1/2 κ.γ. ΣΟΥΜΆΚ  1 κ.γ. ίσως και λιγότερο δενδρολίβανο  1/3 κ.γ. Μαύρο Πιπέρι 2 κ.σ. Μουστάρδα  1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη  1 φέτα ψωμί θρυμματισμένη στο μπλέντερ  1 κούπα Νερό  Εκτέλεση , Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις πατάτες μας καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες.  Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά τις πατάτες να πάνε παντού τα υλικά μας και τις ρίχνουμε σε ένα ταψάκι με τη μια κούπα νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 o C για 1 ώρα.  Αν οι πατάτες έχουν τραβήξει το νερό αρκετά πριν είναι έτοιμες, προσθέστε λίγο ζεστό νερό ακόμη.