Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Παστίτσιο της μαμάς

Το Παστίτσιο της μαμάς είναι εδώ, εύκολο και νόστιμο. 

παστίτσιο
Παστίτσιο


Για το παστίτσιο μας θα χρειαστούμε,


1 Πακέτο Μακαρόνια για Παστίτσιο Νο 2 

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια 
1 σκελίδα σκόρδο κομμένο σε ροδέλες 
1/3 κούπας Ελαιόλαδο 
1 Κιλό Κιμά ανάμικτο (χοιρινό-μοσχάρι)
Αλάτι, Πιπέρι
1/2 κούπας Σάλτσα ντομάτας
1 χούφτα μαϊντανό



Εκτέλεση για τα μακαρόνια μας

Βράζουμε σε αλατισμένο τα μακαρόνια για παστίτσιο Νο2. 
Τα μακαρόνια μας τα θέλουμε Al dente.
Αφού βράσουν, τα στραγγίζουμε και τα στρώνουμε στο ταψί μας.



Εκτέλεση για τον κιμά μας,

Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρός το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Ρίχνουμε τον κιμά μας, το αλάτι, το πιπέρι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. 
Μόλις βγάλει τα ζουμιά του ο κιμάς και αρχίσει να μαγειρεύετε, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το μαϊντανό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.

Μόλις είναι έτοιμος ο κιμάς μας, τον απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω από τα μακαρόνια μας.

Πάμε να ετοιμάσουμε τη μπεσαμέλ μας.






Για την μπεσαμέλ μας θα χρειαστούμε
,


50 γρ. Βούτυρο
1 - 2 φέτες Τυρί Κατσικίσιο ή Φέτα, θρυμματισμένο 
1 Αυγό ελαφρός χτυπημένο 
Μια πρέζα αλάτι
Λίγο πιπέρι
1/3 κ.γ. Μοσχοκάρυδο
1 Λίτρο Γάλα Κατσικίσιο ή αγελαδινό αν προτιμάτε
7 κ.σ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 



Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και 700 ml περίπου από το γάλα.
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με τις 7 κ.σ. αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς να διαλυθεί το αλεύρι μέσα στο γάλα. 
Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα μας, ρίχνουμε μέσα το γάλα που διαλύσαμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ μας.
Μόλις πήξει όσο πρέπει η μπεσαμέλ μας, κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε το τυρί και το αυγό ανακατεύοντας πολύ έντονα. 
Μόλις ενωθούν το τυρί και το αυγό με τη μπεσαμέλ μας, την απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω από τον κιμά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 oC για 45 λεπτά περίπου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, και ξα

Πατάτες φούρνου με Κουρκουμά

Για τις πατάτες μας θα χρειαστούμε , 1 Κιλό Πατάτες κομμένες στα τέσσερα κυδωνάτες  1 κ.σ. κοφτή Αλάτι 1/3 κούπας Ελαιόλαδο 1/2 κ.γ. Κουρκουμά 1/2 κ.γ. ΣΟΥΜΆΚ  1 κ.γ. ίσως και λιγότερο δενδρολίβανο  1/3 κ.γ. Μαύρο Πιπέρι 2 κ.σ. Μουστάρδα  1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη  1 φέτα ψωμί θρυμματισμένη στο μπλέντερ  1 κούπα Νερό  Εκτέλεση , Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις πατάτες μας καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες.  Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά τις πατάτες να πάνε παντού τα υλικά μας και τις ρίχνουμε σε ένα ταψάκι με τη μια κούπα νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 o C για 1 ώρα.  Αν οι πατάτες έχουν τραβήξει το νερό αρκετά πριν είναι έτοιμες, προσθέστε λίγο ζεστό νερό ακόμη.