Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τούρτα Σοκολάτα Φράουλα

Τούρτα

Τούρτα σοκολάτα φράουλα (στην πιατέλα γύρο από την τούρτα υπάρχει λαδόκολλα,

την οποία αφαίρεσα μόλις σταθεροποιήθηκε το γλάσο)



Υπέροχη τούρτα σοκολάτας φράουλα που θα λατρέψετε.


Όταν τη δοκίμασε η μικρή μου κόρη, έτρεξε στην κουζίνα να βεβαιωθεί πως δεν τελείωσε όλη η τούρτα και ότι έχει κι άλλο κομμάτι για να φάει αργότερα.

Λοιπόν, αν σου αρέσουν τα γλυκά, οι τούρτες, η σοκολάτα με φράουλα, βρίσκεσαι εδώ ακριβώς που πρέπει. Πάρε χαρτί και μολύβι να σημειώσεις τα υλικά. Τρέχα να τα προμηθευτείς από την αγορά και φτιάξε την για εσένα και αυτούς που αγαπάς. 

  




Τούρτα σοκολάτα φράουλα,
διατηρείτε εκτός ψυγείου για πολλές ώρες.



Για το παντεσπάνι μας θα χρειαστούμε,

6 Αυγά
1 φάκελο 43 γρ άνθος αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ με γεύση φράουλα
1 κούπα Αλεύρι Φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
1 κούπα Ζάχαρη



Εκτέλεση,

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα μας.
Προσθέτουμε το άνθος αραβοσίτου, το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα λίγο ακόμη, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας.

Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ταψάκι No 26 το οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα στον πάτο του και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC για 45 λεπτά.

Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν χωρίσουμε το παντεσπάνι μας σε τρία μέρη. 




Τούρτα σοκολάτα φράουλα



Για τη βουτυρόκρεμα μας θα χρειαστούμε,

250 γρ Βούτυρο τύπου ΚΕΡΚΥΡΑΣ (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 1/2 Άχνη Ζάχαρη
1 φάκελο 43 γρ άνθος αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ με γεύση φράουλα
3 κ.σ. κρύο Γάλα
250 γρ Κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί 

Προαιρετικά θα χρειαστούμε και μια σοκολάτα Παυλίδης με γέμιση φράουλα. 



Εκτέλεση

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα.
Προσθέτουμε την άχνη, το άνθος αραβοσίτου, το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει η βουτυρόκρεμα μας. Θέλει αρκετό χτύπημα.
Τέλος, ρίχνουμε μέσα στη βουτυρόκρεμα τις λιωμένες σε μπεν μαρί κουβερτούρες και συνεχίζουμε το χτύπημα λίγο ακόμη μέχρι να ενωθούν με τη βουτυρόκρεμα μας.

Τοποθετούμε την έτοιμη βουτυρόκρεμα μας στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το κορνέ μας, την πιατέλα που θα βάλουμε την τούρτα μας και κόψουμε το παντεσπάνι μας σε τρία μέρη.


Για να μη λερώσετε την πιατέλα σας δείτε εδώ 



Ξεκινάμε σίγα σίγα τη συναρμολόγηση της τούρτας μας,
Εφόσον έχουμε χωρίσει σε τρία μέρη το παντεσπάνι μας, παίρνουμε το κάτω μέρος που θα βάλουμε για βάση και το τοποθετούμε στην πιατέλα μας.
Με τη βοήθεια κορνέ, βάζουμε στο παντεσπάνι μας βουτυρόκρεμα. 
Πάνω από τη βουτυρόκρεμα, ρίχνουμε προαιρετικά τη μισή από τη θρυμματισμένη με μαχαίρι σοκολάτα Παυλίδη με γέμιση φράουλα (την υπόλοιπη την κρατάμε για τη διακόσμηση της τούρτας). 
Απλώνουμε ομοιόμορφα στο παντεσπάνι μας τη βουτυρόκρεμα και τοποθετούμε από επάνω το δεύτερο μέρος από το παντεσπάνι μας.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, βάζουμε με τη βοήθεια κορνέ τη βουτυρόκρεμα στο παντεσπάνι και απλώνουμε προσεκτικά.
Τοποθετούμε το τρίτο και τελευταίο μέρος και βάζουμε από επάνω όση βουτυρόκρεμα, μας έχει μείνει. Απλώνουμε ομοιόμορφα και αφήνουμε στην άκρη για να ετοιμάσουμε το "ειδικό μας γλάσο".



Για το γλάσο μας θα χρειαστούμε,

1 κούπα κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
250 γρ κουβερτούρα


Εκτέλεση

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ να αφρατέψει, 2 -3 λεπτά και έπειτα τη βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με την κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε το κατσαρολάκι μας πάνω σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσει να λιώνει η κουβερτούρα, χαμηλώνουμε λίγο ακόμη (δε θέλουμε να βράσει).

Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για πέντε λεπτά.

Ρίχνουμε σε δύο δόσεις το γλάσο μας πάνω στην τούρτα, διορθώνουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα και βοηθάμε με αυτή να πάει γύρο στα τοιχώματα της τούρτας μας το γλάσο.

Γαρνίρουμε την τούρτα μας με την υπόλοιπη σοκολάτα Παυλίδη με γέμιση φράουλα που έχουμε κρατήσει ή με ότι άλλο προτιμάμε.




Διατηρήστε μέσα ή έξω από το ψυγείο. Αν το βάλετε στο ψυγείο θα σφίξει η βουτυρόκρεμα, οπότε θα ήταν καλό να την βγάλετε αρκετά πριν τη σερβίρετε. 



Σας εύχομαι καλή απόλαυση. 




Στην Online ιστοσελίδα kouzinika θα βρείτε ότι εργαλείο και αν χρειάζεστε για να φτιάχνετε τις τούρτες σας. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα kouzinika και θα με θυμηθείτε,
Advertisement

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, και ξα

Πατάτες φούρνου με Κουρκουμά

Για τις πατάτες μας θα χρειαστούμε , 1 Κιλό Πατάτες κομμένες στα τέσσερα κυδωνάτες  1 κ.σ. κοφτή Αλάτι 1/3 κούπας Ελαιόλαδο 1/2 κ.γ. Κουρκουμά 1/2 κ.γ. ΣΟΥΜΆΚ  1 κ.γ. ίσως και λιγότερο δενδρολίβανο  1/3 κ.γ. Μαύρο Πιπέρι 2 κ.σ. Μουστάρδα  1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη  1 φέτα ψωμί θρυμματισμένη στο μπλέντερ  1 κούπα Νερό  Εκτέλεση , Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις πατάτες μας καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες.  Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά τις πατάτες να πάνε παντού τα υλικά μας και τις ρίχνουμε σε ένα ταψάκι με τη μια κούπα νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 o C για 1 ώρα.  Αν οι πατάτες έχουν τραβήξει το νερό αρκετά πριν είναι έτοιμες, προσθέστε λίγο ζεστό νερό ακόμη.