Αγαπημένο κριθαράκι. Μαγειρεύετε εύκολα, γρήγορα και με πολλούς συνδυασμούς.Ένας συνδυασμός είναι κριθαράκι με κιμά. Απλός, δεν μας εντυπωσιάζει οπτικά, όμως είναι πολύ νόστιμο.
Η διαδικασία είναι απλή. Σε μια κατσαρόλα θα βράσουμε το κριθαράκι μας και σε ένα κατσαρολάκι θα ετοιμάσουμε τον κιμά μας.
Στο τέλος θα ρίξουμε τον κιμά μας στο κριθαράκι, θα ανακατέψουμε και θα σερβίρουμε. Ζεστό ή κρύο, είναι εξίσου νόστιμο.
Για τον κιμά μας θα χρειαστούμε,
700 γρ κιμά ανάμικτο (χοιρινό-μοσχάρι)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/3 κούπας ελαιόλαδο
Μια χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κούπας σάλτσα ντομάτας
Αλάτι, Πιπέρι
1/2 κούπας νερό
Εκτέλεση,
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρός το κρεμμύδι μας.
Προσθέτουμε τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να τραβήξει τα υγρά του.
Ρίχνουμε μέσα στον κιμά, τον μαϊντανό, τη σάλτσα, το νερό και μαγειρεύουμε λίγο ακόμα να μείνει με τη λίγη σάλτσα που βάλαμε.
Μόλις είναι έτοιμος ο κιμάς μας, τραβάμε από τη φωτιά το κατσαρολάκι μας και πάμε να ετοιμάσουμε το κριθαράκι μας.
Για το κριθαράκι μας θα χρειαστούμε,
2 κούπες κριθαράκι χοντρό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
4 κούπες νερό
Εκτέλεση,
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας το ελαιόλαδο με το κριθαράκι και σοτάρουμε για ένα με δύο λεπτά το πολύ.
Ρίχνουμε μέσα στο κριθαράκι μας το νερό, το αλάτι και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να απορροφηθεί το νερό (αν είναι εφικτό, καλό θα ήταν το νερό που θα προσθέσετε στο κριθαράκι να είναι ζεστό έτοιμο από τον βραστήρα σας).
Μόλις είναι έτοιμο και το κριθαράκι μας, ρίχνουμε μέσα σε αυτό τον κιμά και ανακατεύουμε.
Όπως ανάφερα και παραπάνω, το κριθαράκι με κιμά, σερβίρετε και ζεστό και κρύο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου