Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κριθαράκι με κιμά

Κριθαράκι



Αγαπημένο κριθαράκι. Μαγειρεύετε εύκολα, γρήγορα και με πολλούς συνδυασμούς.Ένας συνδυασμός είναι κριθαράκι με κιμά. Απλός, δεν μας εντυπωσιάζει οπτικά, όμως είναι πολύ νόστιμο.




Η διαδικασία είναι απλή. Σε μια κατσαρόλα θα βράσουμε το κριθαράκι μας και σε ένα κατσαρολάκι θα ετοιμάσουμε τον κιμά μας.
Στο τέλος θα ρίξουμε τον κιμά μας στο κριθαράκι, θα ανακατέψουμε και θα σερβίρουμε. Ζεστό ή κρύο, είναι εξίσου νόστιμο.



Για τον κιμά μας θα χρειαστούμε,

700 γρ κιμά ανάμικτο (χοιρινό-μοσχάρι)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 
1/3 κούπας ελαιόλαδο 
Μια χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο 
1/2 κούπας σάλτσα ντομάτας 
Αλάτι, Πιπέρι
1/2 κούπας νερό



Εκτέλεση,

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρός το κρεμμύδι μας.
Προσθέτουμε τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να τραβήξει τα υγρά του.
Ρίχνουμε μέσα στον κιμά, τον μαϊντανό, τη σάλτσα, το νερό και μαγειρεύουμε λίγο ακόμα να μείνει με τη λίγη σάλτσα που βάλαμε.
Μόλις είναι έτοιμος ο κιμάς μας, τραβάμε από τη φωτιά το κατσαρολάκι μας και πάμε να ετοιμάσουμε το κριθαράκι μας.



Για το κριθαράκι μας θα χρειαστούμε,

2 κούπες κριθαράκι χοντρό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι 
4 κούπες νερό



Εκτέλεση,

Βάζουμε στην κατσαρόλα μας το ελαιόλαδο με το κριθαράκι και σοτάρουμε για ένα με δύο λεπτά το πολύ.
Ρίχνουμε μέσα στο κριθαράκι μας το νερό, το αλάτι και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να απορροφηθεί το νερό (αν είναι εφικτό, καλό θα ήταν το νερό που θα προσθέσετε στο κριθαράκι να είναι ζεστό έτοιμο από τον βραστήρα σας).



Μόλις είναι έτοιμο και το κριθαράκι μας, ρίχνουμε μέσα σε αυτό τον κιμά και ανακατεύουμε.
Όπως ανάφερα και παραπάνω, το κριθαράκι με κιμά, σερβίρετε και ζεστό και κρύο. 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, και ξα

Πατάτες φούρνου με Κουρκουμά

Για τις πατάτες μας θα χρειαστούμε , 1 Κιλό Πατάτες κομμένες στα τέσσερα κυδωνάτες  1 κ.σ. κοφτή Αλάτι 1/3 κούπας Ελαιόλαδο 1/2 κ.γ. Κουρκουμά 1/2 κ.γ. ΣΟΥΜΆΚ  1 κ.γ. ίσως και λιγότερο δενδρολίβανο  1/3 κ.γ. Μαύρο Πιπέρι 2 κ.σ. Μουστάρδα  1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη  1 φέτα ψωμί θρυμματισμένη στο μπλέντερ  1 κούπα Νερό  Εκτέλεση , Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις πατάτες μας καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες.  Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά τις πατάτες να πάνε παντού τα υλικά μας και τις ρίχνουμε σε ένα ταψάκι με τη μια κούπα νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 o C για 1 ώρα.  Αν οι πατάτες έχουν τραβήξει το νερό αρκετά πριν είναι έτοιμες, προσθέστε λίγο ζεστό νερό ακόμη.