Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κριθαράκι με κιμά

Κριθαράκι



Αγαπημένο κριθαράκι. Μαγειρεύετε εύκολα, γρήγορα και με πολλούς συνδυασμούς.Ένας συνδυασμός είναι κριθαράκι με κιμά. Απλός, δεν μας εντυπωσιάζει οπτικά, όμως είναι πολύ νόστιμο.




Η διαδικασία είναι απλή. Σε μια κατσαρόλα θα βράσουμε το κριθαράκι μας και σε ένα κατσαρολάκι θα ετοιμάσουμε τον κιμά μας.
Στο τέλος θα ρίξουμε τον κιμά μας στο κριθαράκι, θα ανακατέψουμε και θα σερβίρουμε. Ζεστό ή κρύο, είναι εξίσου νόστιμο.



Για τον κιμά μας θα χρειαστούμε,

700 γρ κιμά ανάμικτο (χοιρινό-μοσχάρι)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 
1/3 κούπας ελαιόλαδο 
Μια χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο 
1/2 κούπας σάλτσα ντομάτας 
Αλάτι, Πιπέρι
1/2 κούπας νερό



Εκτέλεση,

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρός το κρεμμύδι μας.
Προσθέτουμε τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να τραβήξει τα υγρά του.
Ρίχνουμε μέσα στον κιμά, τον μαϊντανό, τη σάλτσα, το νερό και μαγειρεύουμε λίγο ακόμα να μείνει με τη λίγη σάλτσα που βάλαμε.
Μόλις είναι έτοιμος ο κιμάς μας, τραβάμε από τη φωτιά το κατσαρολάκι μας και πάμε να ετοιμάσουμε το κριθαράκι μας.



Για το κριθαράκι μας θα χρειαστούμε,

2 κούπες κριθαράκι χοντρό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι 
4 κούπες νερό



Εκτέλεση,

Βάζουμε στην κατσαρόλα μας το ελαιόλαδο με το κριθαράκι και σοτάρουμε για ένα με δύο λεπτά το πολύ.
Ρίχνουμε μέσα στο κριθαράκι μας το νερό, το αλάτι και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να απορροφηθεί το νερό (αν είναι εφικτό, καλό θα ήταν το νερό που θα προσθέσετε στο κριθαράκι να είναι ζεστό έτοιμο από τον βραστήρα σας).



Μόλις είναι έτοιμο και το κριθαράκι μας, ρίχνουμε μέσα σε αυτό τον κιμά και ανακατεύουμε.
Όπως ανάφερα και παραπάνω, το κριθαράκι με κιμά, σερβίρετε και ζεστό και κρύο. 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα...

Αλμυρά και Party

Όπως έχω αναφέρει στην ανάρτηση  Γλυκά και Party , κάθε φορά που έχουμε να ετοιμάσουμε party για γενέθλια, γιορτή ή κάποια ιδική περίσταση που θέλουμε να γιορτάσουμε, αναζητάμε ιδέες και συνταγές σε βιβλία και το διαδίκτυο σημειώνοντας τις κατάλληλες συνταγές και ιδέες για το δικό μας party.  Στο μπουφέ μας, θέλουμε τα αλμυρά να είναι πολύ περισσότερα από τα γλυκά μας και να τρώγονται εύκολα. Τι εννοώ να τρώγονται εύκολα ; Να μην χρειάζεται μαχαιροπίρουνο και σαλιάρα για να το φάνε οι καλεσμένοι μας. Να μπορούν να το πάρουν εύκολα από το μπουφέ μας στο πιάτο τους.  Αν χρειάζεται απλά πιρούνι δεν είναι πρόβλημα, απλά να μην χρειάζεται να το κόψουν για να το φάνε. Επίσης, κάτι πολύ βασικό που πρέπει να προσέχουμε όταν επιλέγουμε τις συνταγές του μπουφέ μας, είναι ο χρόνος. Πόσο χρόνο χρειάζεται η συνταγή μας για να ολοκληρωθεί και πόσο χρόνο έχουμε εμείς σύμφωνα με τα υπόλοιπα που θέλουμε να ετοιμάσουμε.  Θα ήθελα να σημειώσω πως καλό είναι να μη...