Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Λαίδη και ο Αλήτης

Είχα πάρει λίγο κιμά από τον κρεοπώλη για να φτιάξω κεφτεδάκια και τα παιδιά χωρίς να ξέρουν τι θα μαγειρέψω, με ρώτησαν αν θα φτιάξω μακαρόνια για μεσημεριανό.
Έτσι, μου ήρθε η ιδέα και τους απάντησα "Όχι απλά μακαρόνια. Θα φτιάξω τα μακαρόνια της Λαίδης και του Αλήτη."
Ο Αλήτης που πήγε τη Λαίδη έξω από την πίσω πόρτα ενός Ιταλικού εστιατορίου και τους πρόσφεραν σπαγγέτι με στρόγγυλα κεφτεδάκια και κόκκινη σάλτσα. 

Νόστιμα στρόγγυλα κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα και μακαρόνια σπαγγέτι. 



Μακαρόνια
Σπαγγέτι με κεφτεδάκια και κόκκινη σάλτσα


Για τα κεφτεδάκια μας θα χρειαστούμε,

1 κιλό Κιμά ανάμικτο (χοιρινό - μοσχάρι)
1 Αυγό
Αλάτι, Πιπέρι
1 Κρεμμύδι στο τρίφτη ή στο μπλέντερ 
1 σκελίδα Σκόρδο λιωμένο στην πρέσα σκόρδου 
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ Γάλα
6 κ.γ. γεμάτες νιφάδες Βρώμης  
μια χούφτα ψιλοκομμένο Μαϊντανό 

Λάδι για το τηγάνισμα 



Εκτέλεση,

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μας και ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά. Ένα από τα μυστικά, είναι να ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά τον κιμά μας.
Πλάθουμε στρόγγυλα κεφτεδάκια και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. 
Κρατάμε τα τηγανισμένα μας κεφτεδάκια σε ένα μπολ και πάμε να ετοιμάσουμε τη σάλτσα μας.



Για τη σάλτσα μας θα χρειαστούμε,

1 Κρεμμύδι στον τρίφτη ή στο μπλέντερ 
1 κούπα σάλτσα ντομάτας στον τρίφτη 
1 κ.γ. κοφτή Μπούκοβο 
3 - 4 κόκκους γλυκάνισο *προαιρετικά
Αλάτι 
1 κ.σ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο 
1/2 κούπας νερό 
1/3 κούπας ελαιόλαδο 


Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και αφήνουμε να βράσουν με το καπάκι της κατσαρόλας σε μέτρια θερμοκρασία.
Μόλις αρχίσει και τραβάει το νερό που ρίξαμε, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια μας και αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα μας (δεν ανακατεύουμε έντονα για να μην διαλυθούν τα κεφτεδάκια μας). 

Εφόσον είναι έτοιμη η σάλτσα μας. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να μαγειρέψουμε τη σπαγγέτι μας σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού στη συσκευασία των ζυμαρικών μας και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε το υπέροχο πιάτο της Λαίδη και του Αλήτη.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα...

Αλμυρά και Party

Όπως έχω αναφέρει στην ανάρτηση  Γλυκά και Party , κάθε φορά που έχουμε να ετοιμάσουμε party για γενέθλια, γιορτή ή κάποια ιδική περίσταση που θέλουμε να γιορτάσουμε, αναζητάμε ιδέες και συνταγές σε βιβλία και το διαδίκτυο σημειώνοντας τις κατάλληλες συνταγές και ιδέες για το δικό μας party.  Στο μπουφέ μας, θέλουμε τα αλμυρά να είναι πολύ περισσότερα από τα γλυκά μας και να τρώγονται εύκολα. Τι εννοώ να τρώγονται εύκολα ; Να μην χρειάζεται μαχαιροπίρουνο και σαλιάρα για να το φάνε οι καλεσμένοι μας. Να μπορούν να το πάρουν εύκολα από το μπουφέ μας στο πιάτο τους.  Αν χρειάζεται απλά πιρούνι δεν είναι πρόβλημα, απλά να μην χρειάζεται να το κόψουν για να το φάνε. Επίσης, κάτι πολύ βασικό που πρέπει να προσέχουμε όταν επιλέγουμε τις συνταγές του μπουφέ μας, είναι ο χρόνος. Πόσο χρόνο χρειάζεται η συνταγή μας για να ολοκληρωθεί και πόσο χρόνο έχουμε εμείς σύμφωνα με τα υπόλοιπα που θέλουμε να ετοιμάσουμε.  Θα ήθελα να σημειώσω πως καλό είναι να μη...