Είχα πάρει λίγο κιμά από τον κρεοπώλη για να φτιάξω κεφτεδάκια και τα παιδιά χωρίς να ξέρουν τι θα μαγειρέψω, με ρώτησαν αν θα φτιάξω μακαρόνια για μεσημεριανό.
Έτσι, μου ήρθε η ιδέα και τους απάντησα "Όχι απλά μακαρόνια. Θα φτιάξω τα μακαρόνια της Λαίδης και του Αλήτη."
Ο Αλήτης που πήγε τη Λαίδη έξω από την πίσω πόρτα ενός Ιταλικού εστιατορίου και τους πρόσφεραν σπαγγέτι με στρόγγυλα κεφτεδάκια και κόκκινη σάλτσα.
Νόστιμα στρόγγυλα κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα και μακαρόνια σπαγγέτι.
Σπαγγέτι με κεφτεδάκια και κόκκινη σάλτσα |
Για τα κεφτεδάκια μας θα χρειαστούμε,
1 κιλό Κιμά ανάμικτο (χοιρινό - μοσχάρι)
1 Αυγό
Αλάτι, Πιπέρι
1 Κρεμμύδι στο τρίφτη ή στο μπλέντερ
1 σκελίδα Σκόρδο λιωμένο στην πρέσα σκόρδου
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ Γάλα
6 κ.γ. γεμάτες νιφάδες Βρώμης
μια χούφτα ψιλοκομμένο Μαϊντανό
Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση,
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μας και ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά. Ένα από τα μυστικά, είναι να ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά τον κιμά μας.
Πλάθουμε στρόγγυλα κεφτεδάκια και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Κρατάμε τα τηγανισμένα μας κεφτεδάκια σε ένα μπολ και πάμε να ετοιμάσουμε τη σάλτσα μας.
Για τη σάλτσα μας θα χρειαστούμε,
1 Κρεμμύδι στον τρίφτη ή στο μπλέντερ
1 κούπα σάλτσα ντομάτας στον τρίφτη
1 κ.γ. κοφτή Μπούκοβο
3 - 4 κόκκους γλυκάνισο *προαιρετικά
Αλάτι
1 κ.σ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κούπας νερό
1/3 κούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση,
Τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και αφήνουμε να βράσουν με το καπάκι της κατσαρόλας σε μέτρια θερμοκρασία.
Μόλις αρχίσει και τραβάει το νερό που ρίξαμε, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια μας και αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα μας (δεν ανακατεύουμε έντονα για να μην διαλυθούν τα κεφτεδάκια μας).
Εφόσον είναι έτοιμη η σάλτσα μας. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να μαγειρέψουμε τη σπαγγέτι μας σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού στη συσκευασία των ζυμαρικών μας και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε το υπέροχο πιάτο της Λαίδη και του Αλήτη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου