Αυτό που ξεκινάς να κάνεις κάτι και τελικά καταλήγεις να κάνεις κάτι άλλο, πως λέγετε;
Εδώ και αρκετές ημέρες, είχα στο μυαλό μου να φτιάξω τρουφάκια. Έφτιαξα τρουφάκια τελικά ... αλλά όχι αυτά που είχα ήθελα εξαρχής.
Μάλλον αυτή η αλλαγή γνώμης τελευταία στιγμή, δεν ήταν για κακό. Τα τρουφάκια έγιναν πεντανόστιμα και τα παιδιά τα έβαλαν ήδη στη λίστα τους για το τι πρέπει να τους φτιάξω στα πάρτι για τα γενέθλια τους. Άσχετα αν κάποια γενέθλια αργούν ακόμα.
Αν δοκιμάσετε ένα, δε θα μπορέσετε να σταματήσετε να τα τρώτε.
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις ώρες να κρυώσουν και μετά τα τοποθετούμε στο μπολ που επιθυμούμε.
Διατηρούνται στο ψυγείο.
Εδώ και αρκετές ημέρες, είχα στο μυαλό μου να φτιάξω τρουφάκια. Έφτιαξα τρουφάκια τελικά ... αλλά όχι αυτά που είχα ήθελα εξαρχής.
Μάλλον αυτή η αλλαγή γνώμης τελευταία στιγμή, δεν ήταν για κακό. Τα τρουφάκια έγιναν πεντανόστιμα και τα παιδιά τα έβαλαν ήδη στη λίστα τους για το τι πρέπει να τους φτιάξω στα πάρτι για τα γενέθλια τους. Άσχετα αν κάποια γενέθλια αργούν ακόμα.
Αν δοκιμάσετε ένα, δε θα μπορέσετε να σταματήσετε να τα τρώτε.
Τρουφάκια με γεύση κακάο μπανάνα λοιπόν, απολαύστε τα...
Τρουφάκια με γεύση κακάο μπανάνα,με πολύχρωμη τρούφα ή ινδοκάρυδο |
Για τα τρουφάκια κακάο μπανάνα θα χρειαστούμε,
2 πακέτα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου με αλεύρι ολικής άλεσης
1 συσκευασία Ζαχαρούχο γάλα
250 γρ Βιτάμ
4 κ.σ. γεμάτες Κακάο ΙΟΝ
1 φάκελο 43 γρ άνθος αραβοσίτου Γιώτης με γεύση μπανάνα
Για το γαρνίρισμα μας,
Λίγο κονιάκ (ίσα ίσα να βρέχουμε τα δάχτυλα μας)
Πολύχρωμη Τρούφα
Ινδοκάρυδο
Πολύχρωμη τρούφα και κονιάκ |
Εκτέλεση,
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, το Βιτάμ, το κακάο και το άνθος αραβοσίτου με γεύση μπανάνα.
Χτυπάμε με το μίξερ, μέχρι να αναμιχθούν πολύ καλά τα υλικά μας.
Σπάμε τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στο μείγμα που ετοιμάσαμε προηγουμένως.
Ανακατεύουμε με το χέρι μας και ζουλάμε ταυτόχρονα για να σπάσουν περισσότερο τα μπισκότα μας.
Βάζουμε στο ψυγείου για μια ώρα να σφίξει το μείγμα μας.
Βουτάμε λίγο την άκρη των δαχτύλων μας στο μπολ με το κονιάκ, μετά παίρνουμε από το μείγμα μας και πλάθουμε με τα χέρια μας στρόγγυλα μπαλάκια στο μέγεθος που θέλουμε εμείς.
Έπειτα, βάζουμε το τρουφάκι στο μπολ με την τρούφα, πασπαλίζουμε το τρουφάκι μας και το αφήνουμε σε δίσκο με λαδόκολλα μέχρι να τα ετοιμάσουμε όλα.
Τα τρουφάκια στο δίσκο με τη λαδόκολλα |
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις ώρες να κρυώσουν και μετά τα τοποθετούμε στο μπολ που επιθυμούμε.
Διατηρούνται στο ψυγείο.
Πόσα ml το ζαχαρούχο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Μαριάννα,
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ για το σχόλιο σου.
Η συσκευασία του Ζαχαρούχου Γάλα είναι 397 γρ.