Νόστιμη σάλτσα με μοσχαράκι για μακαρόνια, έτσι για να φεύγουμε λίγο από τα καθιερωμένα μακαρόνια με κιμά.
Για τη σάλτσα με μοσχαράκι θα χρειαστούμε,
700 γρ Μοσχαράκι Νουά, κομμένο σε μικρές μερίδες
2 Κρεμμύδια
3 Καρότα
1/3 κούπας Ελαιόλαδο
1 σκελίδα Σκόρδο
1 κ.γ. μπούκοβο
1/2 κ.γ. Πάπρικα γλυκιά
1/3 κ.γ. Μοσχοκάρυδο
400 γρ ΚΟΝΚΑΣΕ
1/2 κούπας αρακά
Αλάτι
Ανακαλύψτε τις χύτρες στο kouzinika. Μαγειρεύοντας σε χύτρα, εξοικονομείστε χρόνο (και όχι μόνο). Παράδειγμα, βράζοντας το μοσχαράκι σας με χύτρα, θέλει μόλις 20 λεπτά για να λιώνει στο στόμα σας. |
Εκτέλεση,
Βράζουμε το μοσχαράκι μας σε αλατισμένο νερό, μαζί με το ένα κρεμμύδι τεμαχισμένο και τα τρία καρότα αφαιρώντας μόνο την φλούδα τους (δεν τα τεμαχίζουμε γιατί θα λιώσουν).
Εφόσον είναι έτοιμο το μοσχαράκι μας, ξεκινάμε να φτιάξουμε τη σάλτσα.
Τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι μας ή το περνάμε από το μπλέντερ μαζί με το σκόρδο και έπειτα το σοτάρουμε ελαφρά με το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε μέσα το ΚΟΝΚΑΣΕ, τα καρότα (αφού τα έχουμε πολτοποιήσει πρώτα με ένα πιρούνι ή στο μπλέντερ, με τη βοήθεια του ζωμού που βράσαμε το μοσχάρι μας), το μπούκοβο, την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο, τον αρακά και 2 κουτάλες της σούπας ζωμό από αυτό που βράσαμε το μοσχαράκι μας.
Αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία και πάμε τα τεμαχίσουμε τα κομμάτια από το μοσχαράκι μας.
Αφαιρούμε με ένα πιρούνι ή μια τσιμπίδα τα κομμάτια από την κατσαρόλα μας και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
Κόβουμε τα κομμάτια από το μοσχαράκι μας με τη βοήθεια ενός μαχαιριού (βλέπε φωτογραφία).
Προσθέτουμε τα κομμάτια από το μοσχαράκι μας στη σάλτσα που βράζει και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου