Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σάλτσα με μοσχαράκι για μακαρόνια

Νόστιμη σάλτσα με μοσχαράκι για μακαρόνια, έτσι για να φεύγουμε λίγο από τα καθιερωμένα μακαρόνια με κιμά.



Σάλτσα



Για τη σάλτσα με μοσχαράκι θα χρειαστούμε,

700 γρ Μοσχαράκι Νουά, κομμένο σε μικρές μερίδες
2 Κρεμμύδια 
3 Καρότα 
1/3 κούπας Ελαιόλαδο 
1 σκελίδα Σκόρδο
1 κ.γ. μπούκοβο 
1/2 κ.γ. Πάπρικα γλυκιά
1/3 κ.γ. Μοσχοκάρυδο 
400 γρ ΚΟΝΚΑΣΕ 
1/2 κούπας αρακά 
Αλάτι 




Advertisement
Ανακαλύψτε τις χύτρες στο kouzinika.
Μαγειρεύοντας σε χύτρα, εξοικονομείστε χρόνο (και όχι μόνο).
Παράδειγμα, βράζοντας το μοσχαράκι σας με χύτρα, θέλει μόλις 20 λεπτά για να λιώνει στο στόμα σας.





Εκτέλεση,

Βράζουμε το μοσχαράκι μας σε αλατισμένο νερό, μαζί με το ένα κρεμμύδι τεμαχισμένο και τα τρία καρότα αφαιρώντας μόνο την φλούδα τους (δεν τα τεμαχίζουμε γιατί θα λιώσουν).

Εφόσον είναι έτοιμο το μοσχαράκι μας, ξεκινάμε να φτιάξουμε τη σάλτσα.

Τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι μας ή το περνάμε από το μπλέντερ μαζί με το σκόρδο και έπειτα το σοτάρουμε ελαφρά με το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε μέσα το ΚΟΝΚΑΣΕ, τα καρότα (αφού τα έχουμε πολτοποιήσει πρώτα με ένα πιρούνι ή στο μπλέντερ, με τη βοήθεια του ζωμού που βράσαμε το μοσχάρι μας), το μπούκοβο, την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο, τον αρακά και 2 κουτάλες της σούπας ζωμό από αυτό που βράσαμε το μοσχαράκι μας.

Αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία και πάμε τα τεμαχίσουμε τα κομμάτια από το μοσχαράκι μας.

Αφαιρούμε με ένα πιρούνι ή μια τσιμπίδα τα κομμάτια από την κατσαρόλα μας και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
Κόβουμε τα κομμάτια από το μοσχαράκι μας με τη βοήθεια ενός μαχαιριού (βλέπε φωτογραφία).






Προσθέτουμε τα κομμάτια από το μοσχαράκι μας στη σάλτσα που βράζει και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα...

Αλμυρά και Party

Όπως έχω αναφέρει στην ανάρτηση  Γλυκά και Party , κάθε φορά που έχουμε να ετοιμάσουμε party για γενέθλια, γιορτή ή κάποια ιδική περίσταση που θέλουμε να γιορτάσουμε, αναζητάμε ιδέες και συνταγές σε βιβλία και το διαδίκτυο σημειώνοντας τις κατάλληλες συνταγές και ιδέες για το δικό μας party.  Στο μπουφέ μας, θέλουμε τα αλμυρά να είναι πολύ περισσότερα από τα γλυκά μας και να τρώγονται εύκολα. Τι εννοώ να τρώγονται εύκολα ; Να μην χρειάζεται μαχαιροπίρουνο και σαλιάρα για να το φάνε οι καλεσμένοι μας. Να μπορούν να το πάρουν εύκολα από το μπουφέ μας στο πιάτο τους.  Αν χρειάζεται απλά πιρούνι δεν είναι πρόβλημα, απλά να μην χρειάζεται να το κόψουν για να το φάνε. Επίσης, κάτι πολύ βασικό που πρέπει να προσέχουμε όταν επιλέγουμε τις συνταγές του μπουφέ μας, είναι ο χρόνος. Πόσο χρόνο χρειάζεται η συνταγή μας για να ολοκληρωθεί και πόσο χρόνο έχουμε εμείς σύμφωνα με τα υπόλοιπα που θέλουμε να ετοιμάσουμε.  Θα ήθελα να σημειώσω πως καλό είναι να μη...