Πουρές πατάτας με καρότο. Ένας πολύ νόστιμος συνδυασμός που συντροφεύει υπέροχα το κρέας σας όπως, τηγανιά, κοκκινιστά, κεφτεδάκια, σνίτσελ κλπ.
Για τον πουρέ μας θα χρειαστούμε,
2 Καρότα
1 σκελίδα Σκόρδο
10 μικρές σχετικά Πατάτες
50 γρ Βούτυρο
1 κούπα Γάλα Κατσικίσιο
Αλάτι,
Λίγο Πιπέρι
1/3 κ.γ. Μοσχοκάριδο
1/2 κ.γ. Κουρκουμά
Εκτέλεση,
Καθαρίζουμε τα καρότα, τις πατάτες και το σκόρδο.
Τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με νερό ίσα ίσα να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε να βράσουν.
Όταν αρχίζει και λιγοστεύει το νερό στην κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα στα λαχανικά μας το γάλα και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα λαχανικά μας. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμη γάλα.
Τραβάμε από τη φωτιά το κατσαρολάκι μας, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάριδο και τον κουρκουμά μας.
Χρησιμοποιούμε την πρέσα για πουρέ ή ένα πιρούνι για να λιώσουμε τα λαχανικά μας και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ή το σύρμα χειρός για να αφρατέψει ο πουρές μας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου