Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σπιτικό Ψωμί του Τοστ


Φτιάχνουμε σπιτικό ψωμί του τοστ για τα σάντουιτς της οικογένειας μας. Μαλακό, νόστιμο και κόβετε εύκολα, ακόμη και σε λεπτές φέτες.



Ψωμί
Σπιτικό ψωμί του τοστ



Για το σπιτικό ψωμί του τοστ θα χρειαστούμε,
1 κ.σ. μέλι
9 γρ Ξερή μαγιά
500 ml χλιαρό Νερό
160 γρ Ελαιόλαδο
1 Κιλό Αλεύρι από μαλακό σιτάρι 
2 κ.γ. Αλάτι 




Εκτέλεση,

Σε ένα μεγάλο μπολ ή λεκανάκι, βάζουμε το μέλι, τη μαγιά και το χλιαρό νερό. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.
(Το αλάτι το ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι).
Ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη μαγιά το ελαιόλαδο και έπειτα ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μας ζυμώνοντας σιγά σιγά.
Εφόσον έχουμε βάλει όλο το αλεύρι μας, ζυμώνουμε καλά να γίνει ένα ωραίο ομοιόμορφο ζυμάρι.
Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη, ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάτο του μπολ μας, βάζουμε από πάνω τη ζύμη μας, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μια ώρα για να διπλασιαστεί σε όγκο.



Εφόσον έχει περάσει η μια ώρα και έχει διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη μας, ξεφουσκώνουμε απαλά τη ζύμη μας και τη βάζουμε επάνω σε καθαρή επιφάνεια και ζυμώνουμε λίγο ακόμη. 
Κάνουμε τη ζύμη μας μακρόστενη όσο η φόρμα ψωμιού μας.
Λαδώνουμε ελαφρά τη φόρμα ψωμιού μας και βάζουμε μέσα τη ζύμη μας. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 με 45 λεπτά να φουσκώσει. 
Έπειτα, με τη βοήθεια ενός πινέλου, βρέχουμε ελαφρά με νερό την επιφάνεια του ψωμιού και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC για 1 ώρα.

Τη σχάρα του φούρνου την τοποθετούμε στη δεύτερη θέση από κάτω γιατί το ψωμί μας θα φουσκώσει αρκετά.

ψωμί
Σπιτικό ψωμί του τοστ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα...

Αλμυρά και Party

Όπως έχω αναφέρει στην ανάρτηση  Γλυκά και Party , κάθε φορά που έχουμε να ετοιμάσουμε party για γενέθλια, γιορτή ή κάποια ιδική περίσταση που θέλουμε να γιορτάσουμε, αναζητάμε ιδέες και συνταγές σε βιβλία και το διαδίκτυο σημειώνοντας τις κατάλληλες συνταγές και ιδέες για το δικό μας party.  Στο μπουφέ μας, θέλουμε τα αλμυρά να είναι πολύ περισσότερα από τα γλυκά μας και να τρώγονται εύκολα. Τι εννοώ να τρώγονται εύκολα ; Να μην χρειάζεται μαχαιροπίρουνο και σαλιάρα για να το φάνε οι καλεσμένοι μας. Να μπορούν να το πάρουν εύκολα από το μπουφέ μας στο πιάτο τους.  Αν χρειάζεται απλά πιρούνι δεν είναι πρόβλημα, απλά να μην χρειάζεται να το κόψουν για να το φάνε. Επίσης, κάτι πολύ βασικό που πρέπει να προσέχουμε όταν επιλέγουμε τις συνταγές του μπουφέ μας, είναι ο χρόνος. Πόσο χρόνο χρειάζεται η συνταγή μας για να ολοκληρωθεί και πόσο χρόνο έχουμε εμείς σύμφωνα με τα υπόλοιπα που θέλουμε να ετοιμάσουμε.  Θα ήθελα να σημειώσω πως καλό είναι να μη...