Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κριθαράκι ζουμερό με μοσχαράκι

Πριν ξεκινήσω να σας λέω για το κριθαράκι ζουμερό με μοσχαράκι, θα ήθελα να σας πω πως πάνω από 12 χρόνια χρησιμοποιώ χύτρα όταν χρειάζεται να βράσω κρέας ( και όχι μόνο ). 

Ένα μικρό διάστημα είχε χαλάσει το λάστιχο της χύτρας και μέχρι να πάρω την απόφαση να πάω να πάρω καινούριο λάστιχο, απέφευγα να μαγειρεύω στην κατσαρόλα, εκτός από μια φορά μόνο που το μετάνιωσα. 
Δεν είναι μόνο το παραπάνω ρεύμα που καταναλώνουμε χωρίς χύτρα, αλλά και ο χρόνος. Να θέλεις να πας στην αγορά ή να έχεις μια υποχρέωση και να μην μπορείς να πας επειδή βράζει το μοσχάρι ή τα όσπρια με τις ώρες.
Λοιπόν, θέλω το φαγητό μου να γίνεται γρήγορα και να αισθάνομαι ασφάλεια με τη χύτρα μου, γι'αυτό από την αρχή που πρωτοπήγα χύτρα, ήταν Fissler και δεν την αλλάζω.
Αν δεν έχετε χύτρα, θα σας πρωτινά να το σκεφθείτε παίρνοντας μερικές πληροφορίες για τις χύτρες της Fissler ΕΔΩ .








Για το ζουμερό κριθαράκι με μοσχαράκι θα χρειαστούμε,

700 γρ Λαιμό από μοσχάρι σε μικρές μερίδες 
1 γεμάτη κούπα κριθαράκι χοντρό 
1 κρεμμύδι ξερό 
3 κ.σ. Σάλτσα ντομάτας
Αλάτι
1/3 κούπας Ελαιόλαδο 



Εκτέλεση,

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι τη μέση, ρίχνουμε το κρέας μας μέσα να βράσει.
Μόλις αρχίσει να βράζει, καθαρίζουμε με μια κουτάλα τον αφρό λίγο λίγο από την επιφάνεια του νερού, ρίχνουμε αλάτι, το κρεμμύδι και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει καλά το μοσχαράκι μας ( αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με ζεστό νερό ).

Εφόσον έχει μαλακώσει όσο πρέπει το μοσχαράκι μας, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το ελαιόλαδο, το κριθαράκι μας και βράζουμε για ακόμη 10 λεπτά. 

Δεν ξεχνάμε να ελέγξουμε το αλάτι στο φαγητό μας και αν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό. Στην ουσία, το νερό θέλουμε να είναι στη μέση της κατσαρόλας, όχι περισσότερο. Αν βάλουμε περισσότερο νερό, τότε θα χρειαστούμε να βάλουμε περισσότερο κριθαράκι. 

Αφού βράσει το κριθαράκι μας με το κρέας για δέκα λεπτά, τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας. 
Το φαγητό μας είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.

Σχόλια

  1. Μου τρέξαν τα σάλια. Μια ερώτηση για την χύτρα. Κάνει πολύ θόρυβο;Πόση ώρα σου πήρε να φτιάξεις το νόστιμο αυτό φαγάκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Ιωάννα. Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου.
    Λοιπόν, είναι πραγματικά ένα νόστιμο φαγητό με απλά υλικά.
    Η χύτρα δεν κάνει θόρυβο. Από τη στιγμή που θα σηκωθεί η βαλβίδα της χύτρας χαμηλώνω σε μέτρια θερμοκρασία (από το 9 το χαμηλώνω στο) και αφήνω να βράσει για 20 λεπτά (από την στιγμή που σηκώνεται η βαλβίδα) το κρέας και άλλα 10 λεπτά με το κριθαράκι.
    Χρειαζόμαστε περίπου 45 λεπτά με μια ώρα το πολύ γι'άυτο το φαΐ. Υπολογίζοντας και τον χρόνο αναμονής (να ζεσταθεί το νερό, να ξαφρίσω,...,να ανοίξω τη χύτρα...)
    Για οποιαδήποτε απορία, χαρά μου να βοηθήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, και ξα

Πατάτες φούρνου με Κουρκουμά

Για τις πατάτες μας θα χρειαστούμε , 1 Κιλό Πατάτες κομμένες στα τέσσερα κυδωνάτες  1 κ.σ. κοφτή Αλάτι 1/3 κούπας Ελαιόλαδο 1/2 κ.γ. Κουρκουμά 1/2 κ.γ. ΣΟΥΜΆΚ  1 κ.γ. ίσως και λιγότερο δενδρολίβανο  1/3 κ.γ. Μαύρο Πιπέρι 2 κ.σ. Μουστάρδα  1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη  1 φέτα ψωμί θρυμματισμένη στο μπλέντερ  1 κούπα Νερό  Εκτέλεση , Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις πατάτες μας καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες.  Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά τις πατάτες να πάνε παντού τα υλικά μας και τις ρίχνουμε σε ένα ταψάκι με τη μια κούπα νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 o C για 1 ώρα.  Αν οι πατάτες έχουν τραβήξει το νερό αρκετά πριν είναι έτοιμες, προσθέστε λίγο ζεστό νερό ακόμη.