Πριν ξεκινήσω να σας λέω για το κριθαράκι ζουμερό με μοσχαράκι, θα ήθελα να σας πω πως πάνω από 12 χρόνια χρησιμοποιώ χύτρα όταν χρειάζεται να βράσω κρέας ( και όχι μόνο ).
Ένα μικρό διάστημα είχε χαλάσει το λάστιχο της χύτρας και μέχρι να πάρω την απόφαση να πάω να πάρω καινούριο λάστιχο, απέφευγα να μαγειρεύω στην κατσαρόλα, εκτός από μια φορά μόνο που το μετάνιωσα.Δεν είναι μόνο το παραπάνω ρεύμα που καταναλώνουμε χωρίς χύτρα, αλλά και ο χρόνος. Να θέλεις να πας στην αγορά ή να έχεις μια υποχρέωση και να μην μπορείς να πας επειδή βράζει το μοσχάρι ή τα όσπρια με τις ώρες.
Λοιπόν, θέλω το φαγητό μου να γίνεται γρήγορα και να αισθάνομαι ασφάλεια με τη χύτρα μου, γι'αυτό από την αρχή που πρωτοπήγα χύτρα, ήταν Fissler και δεν την αλλάζω.
Αν δεν έχετε χύτρα, θα σας πρωτινά να το σκεφθείτε παίρνοντας μερικές πληροφορίες για τις χύτρες της Fissler ΕΔΩ .
Για το ζουμερό κριθαράκι με μοσχαράκι θα χρειαστούμε,
700 γρ Λαιμό από μοσχάρι σε μικρές μερίδες
1 γεμάτη κούπα κριθαράκι χοντρό
1 κρεμμύδι ξερό
3 κ.σ. Σάλτσα ντομάτας
Αλάτι
1/3 κούπας Ελαιόλαδο
Εκτέλεση,
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι τη μέση, ρίχνουμε το κρέας μας μέσα να βράσει.
Μόλις αρχίσει να βράζει, καθαρίζουμε με μια κουτάλα τον αφρό λίγο λίγο από την επιφάνεια του νερού, ρίχνουμε αλάτι, το κρεμμύδι και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει καλά το μοσχαράκι μας ( αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με ζεστό νερό ).
Εφόσον έχει μαλακώσει όσο πρέπει το μοσχαράκι μας, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το ελαιόλαδο, το κριθαράκι μας και βράζουμε για ακόμη 10 λεπτά.
Δεν ξεχνάμε να ελέγξουμε το αλάτι στο φαγητό μας και αν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό. Στην ουσία, το νερό θέλουμε να είναι στη μέση της κατσαρόλας, όχι περισσότερο. Αν βάλουμε περισσότερο νερό, τότε θα χρειαστούμε να βάλουμε περισσότερο κριθαράκι.
Αφού βράσει το κριθαράκι μας με το κρέας για δέκα λεπτά, τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.
Μου τρέξαν τα σάλια. Μια ερώτηση για την χύτρα. Κάνει πολύ θόρυβο;Πόση ώρα σου πήρε να φτιάξεις το νόστιμο αυτό φαγάκι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Ιωάννα. Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπόν, είναι πραγματικά ένα νόστιμο φαγητό με απλά υλικά.
Η χύτρα δεν κάνει θόρυβο. Από τη στιγμή που θα σηκωθεί η βαλβίδα της χύτρας χαμηλώνω σε μέτρια θερμοκρασία (από το 9 το χαμηλώνω στο) και αφήνω να βράσει για 20 λεπτά (από την στιγμή που σηκώνεται η βαλβίδα) το κρέας και άλλα 10 λεπτά με το κριθαράκι.
Χρειαζόμαστε περίπου 45 λεπτά με μια ώρα το πολύ γι'άυτο το φαΐ. Υπολογίζοντας και τον χρόνο αναμονής (να ζεσταθεί το νερό, να ξαφρίσω,...,να ανοίξω τη χύτρα...)
Για οποιαδήποτε απορία, χαρά μου να βοηθήσω.