Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Προφιτερόλ με Κατσικίσιο γάλα



Αύριο 18 Ιανουαρίου, γιορτάζει ο γιος μου και για να του ευχηθώ, του ετοίμασα προφιτερόλ με κατσικίσιο γάλα.
Λόγο περιορισμένου χρόνου, προτίμησα τον εύκολο τρόπο, αγοράζοντας σαβαγιάρ αντί να φτιάξω δικά μου σαβαγιάρ ή Σου.
Ο γιος μου λέει, " Είναι πεντανόστιμο γιατί ότι κάνεις, το κάνεις με αγάπη για εμάς."
Αυτό το λέει από τότε που του εκμυστηρεύτηκα το μυστικό συστατικό, όταν ένα μεσημέρι μου εξέφρασε το πόσο του άρεσε αυτό που έτρωγε και πως πόσο νόστιμα τα φτιάχνω όλα.
"Το μυστικό συστατικό μου, είναι η αγάπη." Αυτό του είπα και από τότε με αυτή την πρόταση μου εκφράζει το πόσο του αρέσει αυτό μου έφτιαξα. "Είναι πεντανόστιμο, γιατί το έφτιαξες με αγάπη".
Και ΝΑΙ λοιπόν, υπερήφανα σας λέω πως, είμαι κι εγώ μια μαμά Κουκουβάγια. 




προφιτερόλ

Προφιτερόλ με κατσικίσιο γάλα



Για το προφιτερόλ μας θα χρειαστούμε,

1,5 Lt Κατσικίσιο Γάλα
1 κούπα Ζάχαρη
2 κ.σ. Κονιάκ
1 συσκευασία Κούσταρ Πάουντερ
200 γρ Σαβαγιάρ 
375 γρ Κουβερτούρα ( 3 τεμ. Κουβερτούρες )


Για τη σαντιγί μας θα χρειαστούμε,

1 έτοιμη Σαντιγί Morfat (το βάζουμε τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο πριν τη χρήση)
4 - 5 κ.σ. Άχνη Ζάχαρη
3 κ.σ. Γάλα Κατσικίσιο 



Υλικά για το προφιτερόλ 


Εκτέλεση κρέμας,

Σπάμε στα τρία τα Σαβαγιάρ και τα βάζουμε σε βαθύ και λίγο φαρδύ μπολ (ή όποιο άλλο σκεύος σας βολεύει).
Βάζουμε σε κατσαρόλα το 1 λίτρο γάλα με τη ζάχαρη σε δυνατή φωτιά. Στα άλλα 500 γρ γάλατος, ρίχνουμε το Κούσταρ Πάουντερ και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Μόλις αρχίσει να βράζει το γάλα μας, ρίχνουμε μέσα το υπόλοιπο γάλα που διαλύσαμε το Κούσταρ Πάουντερ, το κονιάκ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα μας (όχι πολύ όμως).
Τραβάμε από τη φωτιά, ρίχνουμε 2 - 3 κουτάλες της σούπας επάνω στα μπισκότα μας και έπειτα βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα τις σπασμένες κουβερτούρες μας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε τη σαντιγί μας.



Τα σπασμένα Σαβαγιάρ με 3 κουτάλες της σούπας
κρέμα
.



Εκτέλεση Σαντιγί,

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την έτοιμη σαντιγί Morfat, την άχνη ζάχαρη, το γάλα και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα 5 - 6 λεπτά περίπου, μέχρι να αφρατέψει και να είναι έτοιμη η σαντιγί μας.






Εφόσον έχει κρυώσει η κρέμα μας, γαρνίρουμε με τη σαντιγί όπως εμείς επιθυμούμε και τοποθετούμε το προφιτερόλ μας στα ψυγείο να παγώσει. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, και ξα

Πατάτες φούρνου με Κουρκουμά

Για τις πατάτες μας θα χρειαστούμε , 1 Κιλό Πατάτες κομμένες στα τέσσερα κυδωνάτες  1 κ.σ. κοφτή Αλάτι 1/3 κούπας Ελαιόλαδο 1/2 κ.γ. Κουρκουμά 1/2 κ.γ. ΣΟΥΜΆΚ  1 κ.γ. ίσως και λιγότερο δενδρολίβανο  1/3 κ.γ. Μαύρο Πιπέρι 2 κ.σ. Μουστάρδα  1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη  1 φέτα ψωμί θρυμματισμένη στο μπλέντερ  1 κούπα Νερό  Εκτέλεση , Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις πατάτες μας καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες.  Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά τις πατάτες να πάνε παντού τα υλικά μας και τις ρίχνουμε σε ένα ταψάκι με τη μια κούπα νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 o C για 1 ώρα.  Αν οι πατάτες έχουν τραβήξει το νερό αρκετά πριν είναι έτοιμες, προσθέστε λίγο ζεστό νερό ακόμη.