Αύριο 18 Ιανουαρίου, γιορτάζει ο γιος μου και για να του ευχηθώ, του ετοίμασα προφιτερόλ με κατσικίσιο γάλα.
Λόγο περιορισμένου χρόνου, προτίμησα τον εύκολο τρόπο, αγοράζοντας σαβαγιάρ αντί να φτιάξω δικά μου σαβαγιάρ ή Σου.
Ο γιος μου λέει, " Είναι πεντανόστιμο γιατί ότι κάνεις, το κάνεις με αγάπη για εμάς."
Αυτό το λέει από τότε που του εκμυστηρεύτηκα το μυστικό συστατικό, όταν ένα μεσημέρι μου εξέφρασε το πόσο του άρεσε αυτό που έτρωγε και πως πόσο νόστιμα τα φτιάχνω όλα.
"Το μυστικό συστατικό μου, είναι η αγάπη." Αυτό του είπα και από τότε με αυτή την πρόταση μου εκφράζει το πόσο του αρέσει αυτό μου έφτιαξα. "Είναι πεντανόστιμο, γιατί το έφτιαξες με αγάπη".
Και ΝΑΙ λοιπόν, υπερήφανα σας λέω πως, είμαι κι εγώ μια μαμά Κουκουβάγια.
Προφιτερόλ με κατσικίσιο γάλα |
Για το προφιτερόλ μας θα χρειαστούμε,
1,5 Lt Κατσικίσιο Γάλα
1 κούπα Ζάχαρη
2 κ.σ. Κονιάκ
1 συσκευασία Κούσταρ Πάουντερ
200 γρ Σαβαγιάρ
375 γρ Κουβερτούρα ( 3 τεμ. Κουβερτούρες )
Για τη σαντιγί μας θα χρειαστούμε,
1 έτοιμη Σαντιγί Morfat (το βάζουμε τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο πριν τη χρήση)
4 - 5 κ.σ. Άχνη Ζάχαρη
3 κ.σ. Γάλα Κατσικίσιο
Εκτέλεση κρέμας,
Σπάμε στα τρία τα Σαβαγιάρ και τα βάζουμε σε βαθύ και λίγο φαρδύ μπολ (ή όποιο άλλο σκεύος σας βολεύει).
Βάζουμε σε κατσαρόλα το 1 λίτρο γάλα με τη ζάχαρη σε δυνατή φωτιά. Στα άλλα 500 γρ γάλατος, ρίχνουμε το Κούσταρ Πάουντερ και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Μόλις αρχίσει να βράζει το γάλα μας, ρίχνουμε μέσα το υπόλοιπο γάλα που διαλύσαμε το Κούσταρ Πάουντερ, το κονιάκ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα μας (όχι πολύ όμως).
Τραβάμε από τη φωτιά, ρίχνουμε 2 - 3 κουτάλες της σούπας επάνω στα μπισκότα μας και έπειτα βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα τις σπασμένες κουβερτούρες μας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε τη σαντιγί μας.
Εκτέλεση Σαντιγί,
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την έτοιμη σαντιγί Morfat, την άχνη ζάχαρη, το γάλα και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα 5 - 6 λεπτά περίπου, μέχρι να αφρατέψει και να είναι έτοιμη η σαντιγί μας.
Εφόσον έχει κρυώσει η κρέμα μας, γαρνίρουμε με τη σαντιγί όπως εμείς επιθυμούμε και τοποθετούμε το προφιτερόλ μας στα ψυγείο να παγώσει.
1,5 Lt Κατσικίσιο Γάλα
1 κούπα Ζάχαρη
2 κ.σ. Κονιάκ
1 συσκευασία Κούσταρ Πάουντερ
200 γρ Σαβαγιάρ
375 γρ Κουβερτούρα ( 3 τεμ. Κουβερτούρες )
Για τη σαντιγί μας θα χρειαστούμε,
1 έτοιμη Σαντιγί Morfat (το βάζουμε τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο πριν τη χρήση)
4 - 5 κ.σ. Άχνη Ζάχαρη
3 κ.σ. Γάλα Κατσικίσιο
Υλικά για το προφιτερόλ |
Εκτέλεση κρέμας,
Σπάμε στα τρία τα Σαβαγιάρ και τα βάζουμε σε βαθύ και λίγο φαρδύ μπολ (ή όποιο άλλο σκεύος σας βολεύει).
Βάζουμε σε κατσαρόλα το 1 λίτρο γάλα με τη ζάχαρη σε δυνατή φωτιά. Στα άλλα 500 γρ γάλατος, ρίχνουμε το Κούσταρ Πάουντερ και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Μόλις αρχίσει να βράζει το γάλα μας, ρίχνουμε μέσα το υπόλοιπο γάλα που διαλύσαμε το Κούσταρ Πάουντερ, το κονιάκ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα μας (όχι πολύ όμως).
Τραβάμε από τη φωτιά, ρίχνουμε 2 - 3 κουτάλες της σούπας επάνω στα μπισκότα μας και έπειτα βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα τις σπασμένες κουβερτούρες μας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε τη σαντιγί μας.
Τα σπασμένα Σαβαγιάρ με 3 κουτάλες της σούπας κρέμα. |
Εκτέλεση Σαντιγί,
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την έτοιμη σαντιγί Morfat, την άχνη ζάχαρη, το γάλα και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα 5 - 6 λεπτά περίπου, μέχρι να αφρατέψει και να είναι έτοιμη η σαντιγί μας.
Εφόσον έχει κρυώσει η κρέμα μας, γαρνίρουμε με τη σαντιγί όπως εμείς επιθυμούμε και τοποθετούμε το προφιτερόλ μας στα ψυγείο να παγώσει.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου