Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανάμικτος Αρακάς με μοσχαράκι

Όταν ήμουν μικρή, ένα από τα λίγα αγαπημένα μου φαγητά ήταν ο ανάμικτος αρακάς. Μαγειρεμένο με κρέας ή χωρίς, η χαρά μου ήταν ίδια και δεν άφηνα τίποτα μέσα στο πιάτο. 


αρακάς
Ανάμικτος αρακάς με μοσχαράκι




Για τον ανάμικτο αρακά με μοσχαράκι θα χρειαστούμε,

  • 700 γρ Μοσχαράκι (Νουά, Υπερακάνθιο, Λαιμό)
  • 1 μεγάλο ξερό Κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 1 Κιλό Αρακά κατεψυγμένο 
  • 450 γρ Ανάμικτη σαλάτα λαχανικών Μπάρμπα Στάθης (φασολάκι στρογγυλό, αρακάς, καρότο, πατάτα, πιπεριά κόκκινη)
  • 2 τεμ πατάτες κομμένες σε κύβους ή κυδωνάτες
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο Άνηθο 
  • 1 κούπα σάλτσα ντομάτας 
  • Αλάτι, Πιπέρι 
  • 1/2 κούπας ελαιόλαδο 

Advertisement






Εκτέλεση,

Βάζουμε το μοσχαράκι μας σε μια κατσαρόλα με νερό (το νερό να σκεπάζει το κρέας μας, αλλά να μην είναι πολύ παραπάνω).
Τοποθετούμε την κατσαρόλα μας σε δυνατή φωτιά. Αφαιρούμε με μια κουτάλα τον αφρό μόλις εμφανιστεί. 
Εφόσον έχουμε καθαρίσουμε τον αφρό, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι μας, αλάτι και βράζουμε το μοσχαράκι μας μέχρι να μαλακώσει.
Αν βράζετε σε κατσαρόλα, μην ξεχνάτε να συμπληρώνετε νερό αν χρειαστεί.

Μόλις μαλακώσει το μοσχαράκι μας, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μας τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας και μείνει με τη σάλτσα του.

Δεν ξεχνάμε να ελέγξουμε το αλάτι στο φαγητό μας όσο μαγειρεύετε με τα λαχανικά. 
Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό όμως προσοχή! Δεν θέλουμε να γίνει νερουλό το φαγητό μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, και ξα

Πατάτες φούρνου με Κουρκουμά

Για τις πατάτες μας θα χρειαστούμε , 1 Κιλό Πατάτες κομμένες στα τέσσερα κυδωνάτες  1 κ.σ. κοφτή Αλάτι 1/3 κούπας Ελαιόλαδο 1/2 κ.γ. Κουρκουμά 1/2 κ.γ. ΣΟΥΜΆΚ  1 κ.γ. ίσως και λιγότερο δενδρολίβανο  1/3 κ.γ. Μαύρο Πιπέρι 2 κ.σ. Μουστάρδα  1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη  1 φέτα ψωμί θρυμματισμένη στο μπλέντερ  1 κούπα Νερό  Εκτέλεση , Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις πατάτες μας καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες.  Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά τις πατάτες να πάνε παντού τα υλικά μας και τις ρίχνουμε σε ένα ταψάκι με τη μια κούπα νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 o C για 1 ώρα.  Αν οι πατάτες έχουν τραβήξει το νερό αρκετά πριν είναι έτοιμες, προσθέστε λίγο ζεστό νερό ακόμη.