Όταν ήμουν μικρή, ένα από τα λίγα αγαπημένα μου φαγητά ήταν ο ανάμικτος αρακάς. Μαγειρεμένο με κρέας ή χωρίς, η χαρά μου ήταν ίδια και δεν άφηνα τίποτα μέσα στο πιάτο.
Ανάμικτος αρακάς με μοσχαράκι |
Για τον ανάμικτο αρακά με μοσχαράκι θα χρειαστούμε,
- 700 γρ Μοσχαράκι (Νουά, Υπερακάνθιο, Λαιμό)
- 1 μεγάλο ξερό Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 Κιλό Αρακά κατεψυγμένο
- 450 γρ Ανάμικτη σαλάτα λαχανικών Μπάρμπα Στάθης (φασολάκι στρογγυλό, αρακάς, καρότο, πατάτα, πιπεριά κόκκινη)
- 2 τεμ πατάτες κομμένες σε κύβους ή κυδωνάτες
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο Άνηθο
- 1 κούπα σάλτσα ντομάτας
- Αλάτι, Πιπέρι
- 1/2 κούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση,
Βάζουμε το μοσχαράκι μας σε μια κατσαρόλα με νερό (το νερό να σκεπάζει το κρέας μας, αλλά να μην είναι πολύ παραπάνω).
Τοποθετούμε την κατσαρόλα μας σε δυνατή φωτιά. Αφαιρούμε με μια κουτάλα τον αφρό μόλις εμφανιστεί.
Εφόσον έχουμε καθαρίσουμε τον αφρό, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι μας, αλάτι και βράζουμε το μοσχαράκι μας μέχρι να μαλακώσει.
Αν βράζετε σε κατσαρόλα, μην ξεχνάτε να συμπληρώνετε νερό αν χρειαστεί.
Μόλις μαλακώσει το μοσχαράκι μας, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μας τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας και μείνει με τη σάλτσα του.
Δεν ξεχνάμε να ελέγξουμε το αλάτι στο φαγητό μας όσο μαγειρεύετε με τα λαχανικά.
Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό όμως προσοχή! Δεν θέλουμε να γίνει νερουλό το φαγητό μας.
Αν βράζετε σε κατσαρόλα, μην ξεχνάτε να συμπληρώνετε νερό αν χρειαστεί.
Μόλις μαλακώσει το μοσχαράκι μας, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μας τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας και μείνει με τη σάλτσα του.
Δεν ξεχνάμε να ελέγξουμε το αλάτι στο φαγητό μας όσο μαγειρεύετε με τα λαχανικά.
Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό όμως προσοχή! Δεν θέλουμε να γίνει νερουλό το φαγητό μας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου