Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κόκκινη σάλτσα με κεφτεδάκια για μακαρόνια

Αυτή είναι μια πολύ ωραία συνταγή για τα κεφτεδάκια που σας έχουν μείνει από την προηγούμενη ημέρα.


Για τη σάλτσα μας θα χρειαστούμε,

10 περίπου Κεφτεδάκια με Quaker
1 ξερό Κρεμμύδι
1 κύβο Λαχανικών
Ελαιόλαδο
1 Καρότο
Ντομάτα σάλτσα ή φρέσκια ντομάτα στο μπλέντερ ή στον τρίφτη
Αλάτι
1/2 ποτήρι νερό
2 κ.σ. κέτσαπ


Εκτέλεση,

Βάζουμε στο μπλέντερ μας το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το καρότο, τον κύβο λαχανικών, λίγη σάλτσα ντομάτας και αλέθουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το νερό και την κέτσαπ σε μέτρια φωτιά.
Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τα κεφτεδάκια μας και αφού πάρουν και αυτά μια - δυο βράσεις στη σάλτσα, προσθέτουμε το αλατάκι μας. Πριν βάλετε το αλάτι δοκιμάστε τη σάλτσα γιατί από τον κύβο λαχανικών και από τα κεφτεδάκια παίρνει ήδη γεύση η σάλτσα μας και ίσως να μη θέλετε να προσθέσετε. Εγώ πρόσθεσα στη μύτη του κουταλιού ίσα - ίσα να πω πως έβαλα.
Αφήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά να βράσει η σάλτσα μας.
Αν δείτε πως αρχίζει και κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας και νομίζετε πως θέλει λίγο βράσιμο ακόμη, προσθέστε λίγο νεράκι ακόμη.
Σερβίρουμε τη σάλτσα μας επάνω σε μακαρόνια της επιλογής μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, και ξα

Πατάτες φούρνου με Κουρκουμά

Για τις πατάτες μας θα χρειαστούμε , 1 Κιλό Πατάτες κομμένες στα τέσσερα κυδωνάτες  1 κ.σ. κοφτή Αλάτι 1/3 κούπας Ελαιόλαδο 1/2 κ.γ. Κουρκουμά 1/2 κ.γ. ΣΟΥΜΆΚ  1 κ.γ. ίσως και λιγότερο δενδρολίβανο  1/3 κ.γ. Μαύρο Πιπέρι 2 κ.σ. Μουστάρδα  1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη  1 φέτα ψωμί θρυμματισμένη στο μπλέντερ  1 κούπα Νερό  Εκτέλεση , Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις πατάτες μας καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες.  Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά τις πατάτες να πάνε παντού τα υλικά μας και τις ρίχνουμε σε ένα ταψάκι με τη μια κούπα νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 o C για 1 ώρα.  Αν οι πατάτες έχουν τραβήξει το νερό αρκετά πριν είναι έτοιμες, προσθέστε λίγο ζεστό νερό ακόμη.