Κουρκούτι για τηγάνισμα.
Με αυτό το κουρκούτι τηγανίζουμε μύδια ή ακόμη, μελιτζάνες και κολοκυθάκια.
Γίνονται νόστιμα και τραγανά.
Τα μόνα υλικά που θα χρειαστούμε είναι,
1 κουτάκι μπύρα
Αλεύρι (όσο πάρει)
Αλάτι (ανάλογα τι τηγανίζουμε)
Εκτέλεση,
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη μπύρα, λίγο αλάτι και προσθέτουμε αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει ο χυλός μας ούτε νερουλός αλλά ούτε και πολύ παχύρρευστος.
Ρίχνουμε μέσα τα μύδια ή τα λαχανικά μας, λίγα-λίγα και τα βγάζουμε με το χέρι ή με ένα πιρουνάκι.
Τα τηγανίζουμε με μπόλικο καυτό ελαιόλαδο.
Όταν τα βγάλουμε από το τηγάνι, τα βάζουμε σε πιατέλα στην οποία έχομε βάλει στον πάτο απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Υ.Γ. Τα μύδια δε χρειάζονται τόσο αλάτι όσο οι μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια.
Με αυτό το κουρκούτι τηγανίζουμε μύδια ή ακόμη, μελιτζάνες και κολοκυθάκια.
Γίνονται νόστιμα και τραγανά.
Τα μόνα υλικά που θα χρειαστούμε είναι,
1 κουτάκι μπύρα
Αλεύρι (όσο πάρει)
Αλάτι (ανάλογα τι τηγανίζουμε)
Εκτέλεση,
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη μπύρα, λίγο αλάτι και προσθέτουμε αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει ο χυλός μας ούτε νερουλός αλλά ούτε και πολύ παχύρρευστος.
Ρίχνουμε μέσα τα μύδια ή τα λαχανικά μας, λίγα-λίγα και τα βγάζουμε με το χέρι ή με ένα πιρουνάκι.
Τα τηγανίζουμε με μπόλικο καυτό ελαιόλαδο.
Όταν τα βγάλουμε από το τηγάνι, τα βάζουμε σε πιατέλα στην οποία έχομε βάλει στον πάτο απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Υ.Γ. Τα μύδια δε χρειάζονται τόσο αλάτι όσο οι μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου