Για τα κεφτεδάκια μας θα χρειαστούμε,
1 κιλό κιμά ανάμικτο (μοσχάρι-χοιρινό)
1 ξερό κρεμμύδι
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κύβο λαχανικών
Μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
1 αυγό
5 κ.σ. γεμάτες Quaker
Εκτέλεση,
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, το αυγό και το Quaker.
Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, το μαϊντανό και τον κύβο λαχανικών. Αλέθουμε κι έπειτα τα ρίχνουμε στα υπόλοιπα υλικά μας στη λεκανίτσα.
Ζυμώνουμε καλά τον κιμά,να ανακατευτούν καλά τα υλικά μας.
Μπορούμε να πλάσουμε τα κεφτεδάκια μας και να τα τηγανίσουμε εκείνη την ώρα ή αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε τον κιμά στο ψυγείο μέχρι την επόμενη ημέρα.
Προσωπικά τηγανίζω πάντα με ελαιόλαδο.
Υ.Γ. Στο ένα κιλό κιμά μη βάλετε παραπάνω Quaker. Τραβάει τα υγρά σιγά σιγά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου