Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φασολάδα



Για τη Φασολάδα μας θα χρειαστούμε,

500 γρ. μέτρια ξερά φασόλια
3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο (ή δύο μεσαίου μεγέθους)
Σέλινο
Σάλτσα ντομάτας
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας *(προαιρετικά)
Ελαιόλαδο
Αλάτι



Εκτέλεση,

Βάζουμε από βραδύς τα φασόλια σε ένα τάπερ με μπόλικο νερό  και τα αφήνουμε να φουσκώσουν μέχρι την άλλη μέρα που θα τα μαγειρέψουμε.
Τα στραγγίζουμε από το νερό που τα είχαμε όλο το βράδυ και τα βάζουμε στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, με μπόλικο νερό και τα υπόλοιπα υλικά μας ΕΚΤΌΣ από το αλάτι και το σέλινο.
Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να βράσουν.
Δεν ξεχνάμε να προσθέτουμε νερό (από το βραστήρα κατά προτίμηση για να μη κόψουμε το βρασμό) και να το ανακατεύουμε.
Μόλις μαλακώσουν αρκετά τα φασόλια μας, προσθέτουμε το σέλινο, το αλάτι και αφήνουμε τη φασολάδα να βράσει μέχρι να χυλώσει όσο εμείς προτιμάμε.
Αν δεν θέλετε χυλομένη τη Φασολάδα σας, κατεβάστε τη από το μάτι της κουζίνας 5 λεπτά αφού έχετε προσθέσει το σέλινο και το αλάτι.
Υ.Γ. Παλιές νοικοκυρές μου έχουν πει, να ανακατεύω μόνο με ξύλινη κουτάλα τη φασολάδα. Ποτέ κουτάλι ή κουτάλα. Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω σε τι χρησιμεύει αυτό, αλλά το τηρώ πιστά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα...

Αλμυρά και Party

Όπως έχω αναφέρει στην ανάρτηση  Γλυκά και Party , κάθε φορά που έχουμε να ετοιμάσουμε party για γενέθλια, γιορτή ή κάποια ιδική περίσταση που θέλουμε να γιορτάσουμε, αναζητάμε ιδέες και συνταγές σε βιβλία και το διαδίκτυο σημειώνοντας τις κατάλληλες συνταγές και ιδέες για το δικό μας party.  Στο μπουφέ μας, θέλουμε τα αλμυρά να είναι πολύ περισσότερα από τα γλυκά μας και να τρώγονται εύκολα. Τι εννοώ να τρώγονται εύκολα ; Να μην χρειάζεται μαχαιροπίρουνο και σαλιάρα για να το φάνε οι καλεσμένοι μας. Να μπορούν να το πάρουν εύκολα από το μπουφέ μας στο πιάτο τους.  Αν χρειάζεται απλά πιρούνι δεν είναι πρόβλημα, απλά να μην χρειάζεται να το κόψουν για να το φάνε. Επίσης, κάτι πολύ βασικό που πρέπει να προσέχουμε όταν επιλέγουμε τις συνταγές του μπουφέ μας, είναι ο χρόνος. Πόσο χρόνο χρειάζεται η συνταγή μας για να ολοκληρωθεί και πόσο χρόνο έχουμε εμείς σύμφωνα με τα υπόλοιπα που θέλουμε να ετοιμάσουμε.  Θα ήθελα να σημειώσω πως καλό είναι να μη...