Για τη Φασολάδα μας θα χρειαστούμε,
500 γρ. μέτρια ξερά φασόλια
3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο (ή δύο μεσαίου μεγέθους)
Σέλινο
Σάλτσα ντομάτας
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας *(προαιρετικά)
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση,
Βάζουμε από βραδύς τα φασόλια σε ένα τάπερ με μπόλικο νερό και τα αφήνουμε να φουσκώσουν μέχρι την άλλη μέρα που θα τα μαγειρέψουμε.
Τα στραγγίζουμε από το νερό που τα είχαμε όλο το βράδυ και τα βάζουμε στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, με μπόλικο νερό και τα υπόλοιπα υλικά μας ΕΚΤΌΣ από το αλάτι και το σέλινο.
Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να βράσουν.
Δεν ξεχνάμε να προσθέτουμε νερό (από το βραστήρα κατά προτίμηση για να μη κόψουμε το βρασμό) και να το ανακατεύουμε.
Μόλις μαλακώσουν αρκετά τα φασόλια μας, προσθέτουμε το σέλινο, το αλάτι και αφήνουμε τη φασολάδα να βράσει μέχρι να χυλώσει όσο εμείς προτιμάμε.
Αν δεν θέλετε χυλομένη τη Φασολάδα σας, κατεβάστε τη από το μάτι της κουζίνας 5 λεπτά αφού έχετε προσθέσει το σέλινο και το αλάτι.
Υ.Γ. Παλιές νοικοκυρές μου έχουν πει, να ανακατεύω μόνο με ξύλινη κουτάλα τη φασολάδα. Ποτέ κουτάλι ή κουτάλα. Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω σε τι χρησιμεύει αυτό, αλλά το τηρώ πιστά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου