Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μύδια Σαγανάκι






Για το σαγανάκι μας θα χρειαστούμε,

500 γρ μύδια χωρίς το τσόφλι τους
1 ξερό Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Πιπεριές Φλωρίνης φρέσκες(κομμένες σε λωρίδες)
Ελαιόλαδο
2 Ντομάτες (κομματάκια ή στο μπλέντερ)
2 κ.σ. κοφτές πελτέ ντομάτας
Πιπέρι
Αλάτι
1 ποτήρι Νερό
2 κ.σ. Μουστάρδα
1 πρέζα Ρίγανη
1 χουφτίτσα Μαϊντανό
200 γρ Φέτα



Εκτέλεση,

Στο πλακερό μας ή σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τσιγαρίζουμε ελάχιστα σε δυνατή φωτιά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά μας στο μέτριο και προσθέτουμε τη ντομάτα και το νερό μας.
Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τον πελτέ, τα μύδια και το πιπέρι μας.
Αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά και προσθέτουμε τη μουστάρδα και τη ρίγανη.
Το αφήνουμε άλλα 5 λεπτά περίπου να βράσει και προσθέτουμε το μαϊντανό και το αλάτι μας. Προσοχή μη βάλετε πολύ αλάτι γιατί στο τέλος θα προσθέσουμε τη Φέτα που είναι ήδη αλμυρή. (Εγώ έβαλα περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι).
Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει η πιπεριά μας.
Αν δείτε πως αρχίζει να σας κολλάει λίγο, προσθέστε ελάχιστο νεράκι.
Μόλις έχει μαλακώσει η πιπεριά μας, κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε τη Φέτα μας θρυμματίζονταν τη με τα χέρια μας.
Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο.


Υ.Γ. Τα μύδια πρέπει να τα πλένουμε πολύ καλά σε μπολ με νερό το οποίο θα αλλάξουμε 2-3 φορές και έπειτα σε τρυπητό με άφθονο νερό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, και ξα

Πατάτες φούρνου με Κουρκουμά

Για τις πατάτες μας θα χρειαστούμε , 1 Κιλό Πατάτες κομμένες στα τέσσερα κυδωνάτες  1 κ.σ. κοφτή Αλάτι 1/3 κούπας Ελαιόλαδο 1/2 κ.γ. Κουρκουμά 1/2 κ.γ. ΣΟΥΜΆΚ  1 κ.γ. ίσως και λιγότερο δενδρολίβανο  1/3 κ.γ. Μαύρο Πιπέρι 2 κ.σ. Μουστάρδα  1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη  1 φέτα ψωμί θρυμματισμένη στο μπλέντερ  1 κούπα Νερό  Εκτέλεση , Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις πατάτες μας καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες.  Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά τις πατάτες να πάνε παντού τα υλικά μας και τις ρίχνουμε σε ένα ταψάκι με τη μια κούπα νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 o C για 1 ώρα.  Αν οι πατάτες έχουν τραβήξει το νερό αρκετά πριν είναι έτοιμες, προσθέστε λίγο ζεστό νερό ακόμη.