Για το σαγανάκι μας θα χρειαστούμε,
500 γρ μύδια χωρίς το τσόφλι τους
1 ξερό Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Πιπεριές Φλωρίνης φρέσκες(κομμένες σε λωρίδες)
Ελαιόλαδο
2 Ντομάτες (κομματάκια ή στο μπλέντερ)
2 κ.σ. κοφτές πελτέ ντομάτας
Πιπέρι
Αλάτι
1 ποτήρι Νερό
2 κ.σ. Μουστάρδα
1 πρέζα Ρίγανη
1 χουφτίτσα Μαϊντανό
200 γρ Φέτα
Εκτέλεση,
Στο πλακερό μας ή σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τσιγαρίζουμε ελάχιστα σε δυνατή φωτιά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά μας στο μέτριο και προσθέτουμε τη ντομάτα και το νερό μας.
Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τον πελτέ, τα μύδια και το πιπέρι μας.
Αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά και προσθέτουμε τη μουστάρδα και τη ρίγανη.
Το αφήνουμε άλλα 5 λεπτά περίπου να βράσει και προσθέτουμε το μαϊντανό και το αλάτι μας. Προσοχή μη βάλετε πολύ αλάτι γιατί στο τέλος θα προσθέσουμε τη Φέτα που είναι ήδη αλμυρή. (Εγώ έβαλα περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι).
Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει η πιπεριά μας.
Αν δείτε πως αρχίζει να σας κολλάει λίγο, προσθέστε ελάχιστο νεράκι.
Μόλις έχει μαλακώσει η πιπεριά μας, κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε τη Φέτα μας θρυμματίζονταν τη με τα χέρια μας.
Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο.
Υ.Γ. Τα μύδια πρέπει να τα πλένουμε πολύ καλά σε μπολ με νερό το οποίο θα αλλάξουμε 2-3 φορές και έπειτα σε τρυπητό με άφθονο νερό.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου