Για τις Πατάτες γιαχνί θα χρειαστούμε,
Ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό Κρεμμύδι
5-6 Πατάτες μέτριου μεγέθους καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα ή και περισσότερο
3 φρέσκα Σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια *(προαιρετικά)
1 σκελίδα Σκόρδο κομμένο σε μικρά κομματάκια
1 ποτήρι Σάλτσα ντομάτας
2 κ.σ. Πελτέ ντομάτας
Πιπέρι
Αλάτι
1 κύβο Λαχανικών
Λίγο Μαϊντανό
Νερό
Εκτέλεση,
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τις πατάτες, τα σπαράγγια, το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε ελάχιστα σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, νερό ίσα να σκεπάζονται οι πατάτες, τον πελτέ ντομάτας, τον κύβο λαχανικών, το πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν βράση.
Μόλις πάρουν βράση, προσθέτουμε το αλάτι μας και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο.
Αφήνουμε τις πατάτες μας να βράσουν.
Δεν ξεχνάμε να προσθέτουμε νερό (ζεστό από το βραστήρα) αν χρειάζεται.
Λίγη ώρα πριν είναι έτοιμο το φαΐ μας, προσθέτουμε το μαϊντανό.
Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες μας και έχουν μείνει με τη σάλτσα τους, είναι έτοιμο.
Υ.Γ. Αν πάλι έχετε χύτρα ταχύτητας, ακόμη καλύτερα. Βάζετε στη χύτρα όλα τα υλικά μαζί και την αφήνετε να βράσει 10 λεπτά από τη στιγμή που θα σηκωθεί η βαλβίδα της χύτρας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου