Αγαπημένο ρυζόγαλο που όλοι μας έχουμε δοκιμάσει από μικρή ηλικία. Είναι από αυτά που τα τρως και σου ξυπνάνε αναμνήσεις από το παρελθόν. Τη μητέρα σου ή τη γιαγιά σου να ετοιμάζει το ρυζόγαλο και εσύ να ανυπομονείς να ρίξεις μπόλικη κανέλα και να φας ένα μεγάλο μπολ με ρυζόγαλο πασπαλισμένο με μπόλικη κανέλα.
Ρυζόγαλο πασπαλισμένο με Κανέλα ή Χαρουπάλευρο |
Για το ρυζόγαλο μας θα χρειαστούμε,
1/2 κούπας Ρύζι Καρολίνα
1 1/2 κούπας Νερό
Μία πρέζα Αλάτι
1 Λίτρο Γάλα (Αγελαδινό ή Κατσικίσιο είναι εξίσου γευστικό)
2 κουταλιές της σούπας κουσταρ παουντερ
1 Βανίλια
1/2 κούπας Ζάχαρη
Κανέλα ή Χαρουπάλευρο για πασπάλισμα
My Cretan Goods |
Εκτέλεση,
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό να βράσει σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι και το ρύζι (αφού το έχουμε ξεπλένει πρώτα με λίγο νερό). Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν όλο το νερό.
Κρατάμε σε μια κούπα λίγο γάλα και διαλύουμε μέσα σε αυτό το κουσταρ παουντερ και τη βανίλια.
Το υπόλοιπο γάλα το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μας μαζί με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία (αν θέλουμε μπορούμε να ζεστάνουμε χώρια το γάλα για να μην καθυστερίσουμε το βρασμό. Εγώ προτιμώ να χρησιμοποιώ ένα σκεύος και γίνετε μια χαρά το ρυζόγαλο μου).
Έπειτα, προσθέτουμε το γάλα που αραιώσαμε το κουσταρ παουντερ με τη βανίλια και αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το ρυζόγαλο μας σε μπολάκια.
Όταν κρυώσουν ελαφρά, πασπαλίζουμε με κανέλα ή χαρουπάλευρο.
Μόλις κρυώσουν εντελώς, σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και διατηρούμε στο ψυγείο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου