Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανάποδη Μηλόπιτα

Αγαπημένη ανάποδη μηλόπιτα που ποτέ δεν φτάνει ένα κομμάτι. 

Φτιάχνετε εύκολα, γρήγορα και είναι πολύ νόστιμη. 
Τα μήλα καραμελώνουν και ισορροπούν υπέροχα με το παντεσπάνι.
Η ανάποδη μηλόπιτα είναι μια εύκολη και γρήγορη επιλογή για τους λάτρης της μηλόπιτας.
Συνδυάζεται υπέροχα με παγωτό βανίλια.


Μηλόπιτα
Ανάποδη Μηλόπιτα 


Για τη μηλόπιτα μας θα χρειαστούμε,

2 Μήλα καθαρισμένα και κομμένα 
125 γρ Βούτυρο τύπου Κερκύρας λιωμένο 
1/2 κούπας Καστανή Ζάχαρη
1/2 κ.γ. Κανέλα
1/4 κ.γ. Γαρίφαλο
Λίγες μαύρες σταφίδες 
4 Αυγά
1/2 κούπας Ζάχαρη
1 κούπα Αλεύρι που φουσκώνει μόνος του 
1 Βανίλια 







Εκτέλεση,

Σε ένα ταψάκι διαμέτρου 26 εκ. βάζουμε την καστανή ζάχαρη με την κανέλα, το γαρίφαλο και κουνάμε προσεκτικά το ταψάκι μας να ανακατευτούν μεταξύ τους. 
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τα τεμαχισμένα μήλα και τις σταφίδες.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε με δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν.
Χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι κουταλιά κουταλιά, τη βανίλια και χτυπάμε για πολύ λίγο ακόμη, όσο χρειάζεται να ανακατευτούν τα υλικά μας.

Περιχύνουμε επάνω από τα μήλα μας που είναι στο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC για 45 λεπτά περίπου. 
Μόλις είναι έτοιμη η μηλόπιτα μας, αναποδογυρίζουμε κατευθείαν στην πιατέλα μας. Προσοχή, μπορεί να στάξει λίγο βούτυρο ενώ αναποδογυρίζετε. 



Μείγμα Άχνης, Κανέλας, Χαρουπάλευρο ωμό 

Όταν κρυώσει αρκετά η μηλόπιτα μας, πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. Άχνη Ζάχαρη, 1 κ.γ. Κανέλα και 1 κ.γ. Χαρουπάλευρο ωμό.




Το χαρουπάλευρο είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και είναι καλό να το εντάσσουμε στην καθημερινότητα μας. 
Παράδειγμα, μπορούμε να αντικαταστήσουμε ένα μέρος από το αλεύρι στα κέικ μας με χαρουπάλευρο ( 2-3 κουταλιές της σούπας) ή μπορούμε να πασπαλίζουμε με λίγο χαρουπάλευρο ωμό το ρυζόγαλο μας και πολλά άλλα. 
Το ωμό χαρουπάλευρο είναι φυσικό γλυκαντικό και είναι πλούσιο σε ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, υδατάνθρακες, πρωτεΐνη, μαγνήσιο, βιταμίνες Α,Β και D και διάφορα μέταλλα. 
Το προμηθευόμαστε σε παντοπωλεία με βιολογικά προϊόντα ή αν θέλουμε μπορούμε να παραγγείλουμε και να έρθει απευθείας στην πόρτα μας από την MY CRETAN GOODS .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, και ξα

Πατάτες φούρνου με Κουρκουμά

Για τις πατάτες μας θα χρειαστούμε , 1 Κιλό Πατάτες κομμένες στα τέσσερα κυδωνάτες  1 κ.σ. κοφτή Αλάτι 1/3 κούπας Ελαιόλαδο 1/2 κ.γ. Κουρκουμά 1/2 κ.γ. ΣΟΥΜΆΚ  1 κ.γ. ίσως και λιγότερο δενδρολίβανο  1/3 κ.γ. Μαύρο Πιπέρι 2 κ.σ. Μουστάρδα  1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη  1 φέτα ψωμί θρυμματισμένη στο μπλέντερ  1 κούπα Νερό  Εκτέλεση , Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις πατάτες μας καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες.  Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά τις πατάτες να πάνε παντού τα υλικά μας και τις ρίχνουμε σε ένα ταψάκι με τη μια κούπα νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 o C για 1 ώρα.  Αν οι πατάτες έχουν τραβήξει το νερό αρκετά πριν είναι έτοιμες, προσθέστε λίγο ζεστό νερό ακόμη.