Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πουρές πατάτας για ψάρια

Ως γνωστό, όταν τρώμε ψάρι καλό είναι να μην το συνδυάζουμε με κανένα είδος γαλακτοκομικών γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις προκαλείτε αλλεργική αντίδραση ή τροφική δηλητηρίαση. Είναι κάτι που μάθαμε από τους γονείς μας και κάποιοι από εμάς το τηρούμε ευλαβικά και κάποιοι όχι. Δεν γνωρίζω αν είναι μύθος ή αλήθεια, όμως εγώ διατηρώ αυτή τη συνήθεια από μικρή και αποφεύγω τα γαλακτοκομικά σε συνδυασμό με τι ψάρι.

Σημειώστε πως αναφέρομαι μόνο στα ψάρια και όχι στα μαλάκια (μαλάκια ονομάζονται τα καλαμαράκια, χταπόδια, γαρίδες, σουπιές, όστρακα κλπ).




Εντάξει θα ετοιμάσουμε ένα μεγάλο μπολ σαλάτα. Όμως, μια ακόμη έξοχη ιδέα θα ήταν να ετοιμάσουμε και ένα συνοδευτικό για τα ψάρια μας. Η τηγανιτές πατάτες είναι η εύκολη λύση και όλοι αγαπάμε τις τηγανιτές πατάτες, αλλά είναι ανθυγιεινές και πολύ από εμάς αποφεύγουμε να τρώμε τηγανιτές πατάτες, τουλάχιστον μέσα στο σπίτι.
Η πρόταση μου λοιπόν για να συνοδεύσουμε τα ψάρια μας είναι πουρές πατάτας για ψάρια. 
Ο πουρές πατάτας για ψάρια είναι νοστιμότατος και δεν περιέχει καθόλου γαλακτοκομικά.



πουρές
Πουρές Πατάτας για ψάρια



Για τον πουρέ πατάτας για ψάρια θα χρειαστούμε,

10 τεμ Μικρές προς μεσαίες πατάτες καθαρισμένες από τη φλούδα τους
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Ελαιόλαδο 1/3 της κούπας περίπου
τον Χυμό από ένα Λεμόνι
Μια χούφτα φρέσκο σπανάκι baby 
1/3 κούπας φρέσκο Μαϊντανό ψιλοκομμένο 
1 σκελίδα σκόρδο


Εκτέλεση,

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τις καθαρισμένες από τη φλούδα τους πατάτες με νερό ίσα ίσα να τις σκεπάζει και βράζουμε σε δυνατή φωτιά με το καπάκι της κατσαρόλα μας κλειστό.
Μόλις αρχίσει και βράζει το νερό μας, ρίχνουμε μέσα στις πατάτες μας το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι μας και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν πολύ οι πατάτες μας.
Όταν μείνει μισό το νερό μας, μπορούμε να κόψουμε στη μέση τις μισό βρασμένες πατάτες μας για να βράσουν πιο γρήγορα.

Εφόσον έχουν μαλακώσει αρκετά οι πατάτες μας και έχουν μείνει με πολύ λίγο νερό μέσα στην κατσαρόλα, κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και τραβάμε την κατσαρόλα μας στην άκρη.
Ρίχνουμε μέσα στις πατάτες μας το ελαιόλαδο και πατάμε με την πρέσα πατάτας (ή με ένα πιρούνι) μέχρι να λιώσουν πολύ καλά οι πατάτες μας και να γίνουν πουρές.
Προσθέτουμε το μαϊντανό μας, το σπανάκι, το χυμό από ένα λεμόνι και ανακατεύουμε ζωηρά με σύρμα χειρός ή ξύλινη κουτάλα.


Αυτός ο πουρές πατάτας είναι σκέτη απόλαυση.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα...

Αλμυρά και Party

Όπως έχω αναφέρει στην ανάρτηση  Γλυκά και Party , κάθε φορά που έχουμε να ετοιμάσουμε party για γενέθλια, γιορτή ή κάποια ιδική περίσταση που θέλουμε να γιορτάσουμε, αναζητάμε ιδέες και συνταγές σε βιβλία και το διαδίκτυο σημειώνοντας τις κατάλληλες συνταγές και ιδέες για το δικό μας party.  Στο μπουφέ μας, θέλουμε τα αλμυρά να είναι πολύ περισσότερα από τα γλυκά μας και να τρώγονται εύκολα. Τι εννοώ να τρώγονται εύκολα ; Να μην χρειάζεται μαχαιροπίρουνο και σαλιάρα για να το φάνε οι καλεσμένοι μας. Να μπορούν να το πάρουν εύκολα από το μπουφέ μας στο πιάτο τους.  Αν χρειάζεται απλά πιρούνι δεν είναι πρόβλημα, απλά να μην χρειάζεται να το κόψουν για να το φάνε. Επίσης, κάτι πολύ βασικό που πρέπει να προσέχουμε όταν επιλέγουμε τις συνταγές του μπουφέ μας, είναι ο χρόνος. Πόσο χρόνο χρειάζεται η συνταγή μας για να ολοκληρωθεί και πόσο χρόνο έχουμε εμείς σύμφωνα με τα υπόλοιπα που θέλουμε να ετοιμάσουμε.  Θα ήθελα να σημειώσω πως καλό είναι να μη...