Ως γνωστό, όταν τρώμε ψάρι καλό είναι να μην το συνδυάζουμε με κανένα είδος γαλακτοκομικών γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις προκαλείτε αλλεργική αντίδραση ή τροφική δηλητηρίαση. Είναι κάτι που μάθαμε από τους γονείς μας και κάποιοι από εμάς το τηρούμε ευλαβικά και κάποιοι όχι. Δεν γνωρίζω αν είναι μύθος ή αλήθεια, όμως εγώ διατηρώ αυτή τη συνήθεια από μικρή και αποφεύγω τα γαλακτοκομικά σε συνδυασμό με τι ψάρι.
Σημειώστε πως αναφέρομαι μόνο στα ψάρια και όχι στα μαλάκια (μαλάκια ονομάζονται τα καλαμαράκια, χταπόδια, γαρίδες, σουπιές, όστρακα κλπ).
Εντάξει θα ετοιμάσουμε ένα μεγάλο μπολ σαλάτα. Όμως, μια ακόμη έξοχη ιδέα θα ήταν να ετοιμάσουμε και ένα συνοδευτικό για τα ψάρια μας. Η τηγανιτές πατάτες είναι η εύκολη λύση και όλοι αγαπάμε τις τηγανιτές πατάτες, αλλά είναι ανθυγιεινές και πολύ από εμάς αποφεύγουμε να τρώμε τηγανιτές πατάτες, τουλάχιστον μέσα στο σπίτι.
Η πρόταση μου λοιπόν για να συνοδεύσουμε τα ψάρια μας είναι πουρές πατάτας για ψάρια.
Ο πουρές πατάτας για ψάρια είναι νοστιμότατος και δεν περιέχει καθόλου γαλακτοκομικά.
Πουρές Πατάτας για ψάρια |
Για τον πουρέ πατάτας για ψάρια θα χρειαστούμε,
10 τεμ Μικρές προς μεσαίες πατάτες καθαρισμένες από τη φλούδα τους
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Ελαιόλαδο 1/3 της κούπας περίπου
τον Χυμό από ένα Λεμόνι
Μια χούφτα φρέσκο σπανάκι baby
1/3 κούπας φρέσκο Μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση,
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τις καθαρισμένες από τη φλούδα τους πατάτες με νερό ίσα ίσα να τις σκεπάζει και βράζουμε σε δυνατή φωτιά με το καπάκι της κατσαρόλα μας κλειστό.
Μόλις αρχίσει και βράζει το νερό μας, ρίχνουμε μέσα στις πατάτες μας το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι μας και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν πολύ οι πατάτες μας.
Όταν μείνει μισό το νερό μας, μπορούμε να κόψουμε στη μέση τις μισό βρασμένες πατάτες μας για να βράσουν πιο γρήγορα.
Εφόσον έχουν μαλακώσει αρκετά οι πατάτες μας και έχουν μείνει με πολύ λίγο νερό μέσα στην κατσαρόλα, κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και τραβάμε την κατσαρόλα μας στην άκρη.
Ρίχνουμε μέσα στις πατάτες μας το ελαιόλαδο και πατάμε με την πρέσα πατάτας (ή με ένα πιρούνι) μέχρι να λιώσουν πολύ καλά οι πατάτες μας και να γίνουν πουρές.
Προσθέτουμε το μαϊντανό μας, το σπανάκι, το χυμό από ένα λεμόνι και ανακατεύουμε ζωηρά με σύρμα χειρός ή ξύλινη κουτάλα.
Αυτός ο πουρές πατάτας είναι σκέτη απόλαυση.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου