Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μηλόπιτα Αλλιώς

Φεύγοντας από τις κλασικές συνταγές της μηλόπιτας και θέλοντας να φτιάξω κάτι δροσερό και ελαφρύ σε συνδυασμό με τα αγαπημένα μου καραμελωμένα μήλα, έφτιαξα τη μηλόπιτα αλλιώς.


Μηλόπιτα
Μηλόπιτα Αλλιώς


Για τη μηλόπιτα μας θα χρειαστούμε,

1500 ml Χυμό μήλου
1/2 κούπας Ζάχαρη
60 γρ Βούτυρο 
1 συσκευασία (120 γρ) Κούσταρ Πάουντερ 
2 Πακέτα Πτι Μπερ Παπαδοπούλου Ολικής Άλεσης 


Για τη γαρνιτούρα θα χρειαστούμε,

3 μήλα μεσαίου μεγέθους καθαρισμένα και τεμαχισμένα σε μικρά κομμάτια
1 κ.σ. Βούτυρο 
Ζάχαρη 60% από το βάρος των μήλων (π.χ. αν τα μήλα είναι 400 γρ θα βάλουμε 240 γρ ζάχαρη) 
1/2 κ.γ. Κανέλα
Μια πρέζα γαρίφαλο 



Εκτέλεση,

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ένα λίτρο χυμό μήλου, τη ζάχαρη, το βούτυρο και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να αρχίσει να βράζει μέχρι να αραιώσουμε το κουσταρ πάουντερ στο υπόλοιπο χυμό μήλου που κρατήσαμε. 
Σε ένα βαθύ μπολ ή σε μια κανάτα μεζούρα ζαχαροπλαστικής, αραιώνουμε το κούσταρ πάουντερ μέσα στο χυμό μήλου που κρατήσαμε.
Μόλις αρχίσει να βράζει ο χυμός μήλου μέσα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό που αραιώσαμε το κουσταρ πάουντερ και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα χειρός μέχρι να πήξει ή κρέμα μας.
Μόλις πήξει η κρέμα μας, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα μπισκότα μας σπασμένα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ρίχνουμε το μείγμα μας σε τσέρκι 28 εκ. το οποίο έχουμε τοποθετήσει επάνω σε πιατέλα πρώτα και απλώνουμε προσεκτικά χωρίς να πιέζουμε. 
Αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα τοποθετούμε στο ψυγείο. 
Εφόσον έχει κρυώσει αρκετά και έχει σταθεροποιηθεί, ετοιμάζουμε τα καραμελωμένα μας μήλα.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή ένα κατσαρολάκι, βάζουμε τα μήλα μας, το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και ανακατεύουμε. 
Αφήνουμε να βράσει  σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα μας και να καραμελώσουν.
Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμα όταν αρχίσουν να κολλάνε επάνω στην κουτάλα τα μήλα και το σιρόπι.

Βγάζουμε την πιατέλα μας από το ψυγείο και ρίχνουμε από επάνω τα καραμελωμένα μήλα μας. Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά και ξανά τοποθετούμε στο ψυγείο μας για αρκετές ώρες να κρυώσει πολύ καλά το γλυκό μας. 
Αφαιρούμε το τσέρκι όταν κρυώσει πολύ καλά το γλυκό μας στο ψυγείο και έπειτα σερβίρουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, και ξα

Πατάτες φούρνου με Κουρκουμά

Για τις πατάτες μας θα χρειαστούμε , 1 Κιλό Πατάτες κομμένες στα τέσσερα κυδωνάτες  1 κ.σ. κοφτή Αλάτι 1/3 κούπας Ελαιόλαδο 1/2 κ.γ. Κουρκουμά 1/2 κ.γ. ΣΟΥΜΆΚ  1 κ.γ. ίσως και λιγότερο δενδρολίβανο  1/3 κ.γ. Μαύρο Πιπέρι 2 κ.σ. Μουστάρδα  1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη  1 φέτα ψωμί θρυμματισμένη στο μπλέντερ  1 κούπα Νερό  Εκτέλεση , Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις πατάτες μας καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες.  Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά τις πατάτες να πάνε παντού τα υλικά μας και τις ρίχνουμε σε ένα ταψάκι με τη μια κούπα νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 o C για 1 ώρα.  Αν οι πατάτες έχουν τραβήξει το νερό αρκετά πριν είναι έτοιμες, προσθέστε λίγο ζεστό νερό ακόμη.