Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Muffins Καρότου

Κωνσταντίνα από το cookpad.com έχει τη συνταγή για τα πιο αφράτα και τα πιο νόστιμα Muffins Καρότου που έχετε δοκιμάσει ποτέ. 

Και δεν το λέω μόνο εγώ. Είναι τα μόνα Muffins που ζητάνε τα παιδιά στο σπίτι και τα μόνα Muffins που εξαφανίζονται στα πάρτι.

Λοιπόν, θα ήθελα να πω στην κυρία Κωνσταντίνα, πως τα Muffins Καρότου της, είναι απλά υπέροχα.


Muffins
Muffins Καρότου

Για τα Muffins Καρότου της κυρίας Κωνσταντίνας θα χρειαστούμε,

200 γρ Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. Baking Powder 
1/2 κ.γ. Κανέλα
1/4 κ.γ. Γαρίφαλο 
200 γρ. Ζάχαρη 
150 ml Σπορέλαιο 
100 ml Γάλα 
2 Αυγά ελαφρός χτυπημένα 
2 Καρότα τριμμένα στον τρίφτη 
1 Πρέζα Αλάτι 



Εκτέλεση,

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα αυγά ελαφρός χτυπημένα, το σπορέλαιο, το γάλα, τα καρότα και σιγά σιγά ανακατεύοντας, προσθέτουμε τα στερεά υλικά μας, το αλεύρι, το banink powder, την κανέλα, το γαρίφαλο, τη ζάχαρη, το αλάτι. Ανακατεύουμε με σύρμα χειρός ή με μια ξύλινη κουτάλα.

Ίσο μοιράζουμε το μείγμα μας σε φόρμα για muffins αφού πρώτα έχουμε τοποθετήσει στις θήκες χαρτάκια για muffins.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 οC με αντιστάσεις πάνω κάτω για 25 με 30 λεπτά.



Muffins
Απολαμβάνουμε τον καφέ μας πάντα με στιλ.






Πηγή συνταγής, COOKPAD.COM

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, και ξα

Πατάτες φούρνου με Κουρκουμά

Για τις πατάτες μας θα χρειαστούμε , 1 Κιλό Πατάτες κομμένες στα τέσσερα κυδωνάτες  1 κ.σ. κοφτή Αλάτι 1/3 κούπας Ελαιόλαδο 1/2 κ.γ. Κουρκουμά 1/2 κ.γ. ΣΟΥΜΆΚ  1 κ.γ. ίσως και λιγότερο δενδρολίβανο  1/3 κ.γ. Μαύρο Πιπέρι 2 κ.σ. Μουστάρδα  1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη  1 φέτα ψωμί θρυμματισμένη στο μπλέντερ  1 κούπα Νερό  Εκτέλεση , Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις πατάτες μας καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες.  Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά τις πατάτες να πάνε παντού τα υλικά μας και τις ρίχνουμε σε ένα ταψάκι με τη μια κούπα νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 o C για 1 ώρα.  Αν οι πατάτες έχουν τραβήξει το νερό αρκετά πριν είναι έτοιμες, προσθέστε λίγο ζεστό νερό ακόμη.