Πατάτες γιαχνί που λιώνουν στο στόμα μας, συνδυάζονται υπέροχα με τα καρότα και την ιδιαίτερη γεύση και μυρωδιά από το λάδι μαύρης τρούφας που πάει σε άλλο επίπεδο της πατάτες γιαχνί.
Πατάτες γιαχνί με καρότα και λάδι μαύρης τρούφας |
Για τις πατάτες μας θα χρειαστούμε,
Ελαιόλαδο
2 μεγάλα Κρεμμύδια τεμαχισμένα
1 σκελίδα Σκόρδο κομμένο σε ροδέλες
4 μέτρια Καρότα κομμένα σε ροδέλες (όχι λεπτές)
2 Κιλά Πατάτες περίπου
3 κούπες Νερό
250 γρ Σάλτσα ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο μοσχοκάρυδο
1 κ.σ. όχι γεμάτο Λάδι μαύρης τρούφας
1 κ.σ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση,
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας το ελαιόλαδο, ίσα ίσα να καλυφθεί ο πάτος της κατσαρόλας και σοτάρουμε ελαφρός τα κρεμμύδια με το σκόρδο.
Προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες και σοτάρουμε λίγο ακόμη.
Έπειτα, βάζουμε το νερό μας, τη σάλτσα, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά οι πατάτες μας. Όταν αρχίσουν και μαλακώνουν οι πατάτες μας, δεν τις ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα μας, απλά κουνάμε ζωηρά την κατσαρόλα μας κρατώντας την από τα χερούλια της.
Μόλις μαλακώσουν πολύ καλά οι πατάτες μας, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και γαρνίρουμε από επάνω τις πατάτες μας με το μαϊντανό και το λάδι μαύρης τρούφας χωρίς να ανακατέψουμε τις πατάτες μας μετά. Απλά πάρτε μια μεγάλη κουτάλα και σερβίρετε στο πιάτο απευθείας.
Σημείωση,
Αν οι πατάτες μας έχουν μαλακώσει όσο θέλουμε και δεν έχει απορροφηθεί όλο το νερό, δεν μας ανησυχεί. Οι πατάτες θα τραβήξουν όλο το νερό σιγά σιγά.
Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, αν οι πατάτες έχουν τραβήξει το νερό και δεν έχουν μαλακώσει όσο θέλουμε οι πατάτες μας, απλά προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου