Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πατάτες γιαχνί με καρότα και λάδι μαύρης τρούφας

Πατάτες γιαχνί που λιώνουν στο στόμα μας, συνδυάζονται υπέροχα με τα καρότα και την ιδιαίτερη γεύση και μυρωδιά από το λάδι μαύρης τρούφας που πάει σε άλλο επίπεδο της πατάτες γιαχνί. 


πατάτες
Πατάτες γιαχνί με καρότα και λάδι μαύρης τρούφας


Για τις πατάτες μας θα χρειαστούμε,

Ελαιόλαδο
2 μεγάλα Κρεμμύδια τεμαχισμένα 
1 σκελίδα Σκόρδο κομμένο σε ροδέλες 
4 μέτρια Καρότα κομμένα σε ροδέλες (όχι λεπτές)
2 Κιλά Πατάτες περίπου 
3 κούπες Νερό 
250 γρ Σάλτσα ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο μοσχοκάρυδο 
1 κ.σ. όχι γεμάτο Λάδι μαύρης τρούφας
1 κ.σ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο 



Εκτέλεση,

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας το ελαιόλαδο, ίσα ίσα να καλυφθεί ο πάτος της κατσαρόλας και σοτάρουμε ελαφρός τα κρεμμύδια με το σκόρδο. 
Προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες και σοτάρουμε λίγο ακόμη.
Έπειτα, βάζουμε το νερό μας, τη σάλτσα, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά οι πατάτες μας. Όταν αρχίσουν και μαλακώνουν οι πατάτες μας, δεν τις ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα μας, απλά κουνάμε ζωηρά την κατσαρόλα μας κρατώντας την από τα χερούλια της.

Μόλις μαλακώσουν πολύ καλά οι πατάτες μας, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και γαρνίρουμε από επάνω τις πατάτες μας με το μαϊντανό και το λάδι μαύρης τρούφας χωρίς να ανακατέψουμε τις πατάτες μας μετά. Απλά πάρτε μια μεγάλη κουτάλα και σερβίρετε στο πιάτο απευθείας. 


Σημείωση,
Αν οι πατάτες μας έχουν μαλακώσει όσο θέλουμε και δεν έχει απορροφηθεί όλο το νερό, δεν μας ανησυχεί. Οι πατάτες θα τραβήξουν όλο το νερό σιγά σιγά. 

Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, αν οι πατάτες έχουν τραβήξει το νερό και δεν έχουν μαλακώσει όσο θέλουμε οι πατάτες μας, απλά προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, και ξα

Πατάτες φούρνου με Κουρκουμά

Για τις πατάτες μας θα χρειαστούμε , 1 Κιλό Πατάτες κομμένες στα τέσσερα κυδωνάτες  1 κ.σ. κοφτή Αλάτι 1/3 κούπας Ελαιόλαδο 1/2 κ.γ. Κουρκουμά 1/2 κ.γ. ΣΟΥΜΆΚ  1 κ.γ. ίσως και λιγότερο δενδρολίβανο  1/3 κ.γ. Μαύρο Πιπέρι 2 κ.σ. Μουστάρδα  1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη  1 φέτα ψωμί θρυμματισμένη στο μπλέντερ  1 κούπα Νερό  Εκτέλεση , Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις πατάτες μας καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες.  Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά τις πατάτες να πάνε παντού τα υλικά μας και τις ρίχνουμε σε ένα ταψάκι με τη μια κούπα νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 o C για 1 ώρα.  Αν οι πατάτες έχουν τραβήξει το νερό αρκετά πριν είναι έτοιμες, προσθέστε λίγο ζεστό νερό ακόμη.