Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βασιλόπιτα τύπου κέικ με γέμιση



Βασιλόπιτα

Νόστιμη Βασιλόπιτα Τύπου Κέικ με γέμιση




Πεντανόστιμη βουτυράτη βασιλόπιτα με άρωμα πορτοκάλι και βανίλια.



Για τη βασιλόπιτα μας θα χρειαστούμε,

4 κούπες Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
2 κούπες Ζάχαρη
6 κ.γ. κοφτά baking powder 
250 γρ Βούτυρο τύπου ΚΕΡΚΥΡΑΣ (σε θερμοκρασία δωματίου) 
1 1/2 κούπα γάλα Αμυγράλου χωρίς προσθήκη ζάχαρης 
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
3 Αυγά 



Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το baking powder μέσα στον κάδο του μίξερ.
Ρίχνουμε μέσα στα κοσκινισμένα υλικά το βούτυρο, το γάλα αμυγδάλου, το ξύσμα από ένα πορτοκάλι και χτυπάμε με το μίξερ επί δύο λεπτά. 
Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για δύο λεπτά ακόμη.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο ταψάκι Νο28 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC  για 1 ώρα περίπου.
(Αν θέλουμε μπορούμε να μοιράσουμε το μείγμα σε δύο ίδια ταψάκια και να τα ψήσουμε για 40 λεπτά περίπου) Και στις δύο περιπτώσεις καλό είναι να ελέγξουμε με ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμη η βασιλόπιτα μας. Βυθίζουμε το μαχαίρι ή την οδοντογλυφίδα στο κέντρο της βασιλόπιτας μας και αν βγει καθαρό είναι έτοιμο, αν δεν βγει καθαρό τότε αφήστε το για λίγο ακόμη ελέγχοντας με τον ίδιο τρόπο.



Μόλις είναι έτοιμη η βασιλόπιτα μας, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Αν έχουμε ψήσει σε ένα ταψάκι τη βασιλόπιτα μας, τότε κόβουμε στη μέση για να έχουμε δύο πάτους. Αν έχουμε ψήσει σε δύο ταψάκια, τότε δε χρειάζεται γιατί έχουμε ήδη τους δύο πάτους μας.




Πάμε να ετοιμάσουμε τη γέμιση βουτυρόκρεμας.


Για τη βουτυρόκρεμα μας θα χρειαστούμε,

250 γρ Βούτυρο τύπου ΚΕΡΚΥΡΑΣ σε θερμοκρασία δωματίου 
2 κούπες Άχνη ζάχαρη 
2 - 3 κ.σ. γάλα 
1 κ.γ. εσάνς βανίλιας 


Εκτέλεση,

Βάζουμε τα υλικά μας στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να έχει μια ωραία κρεμώδες υφή. Θέλει αρκετό χτύπημα.

Εφόσον είναι έτοιμη η βουτυρόκρεμα μας, τη βάζουμε σε κορνέ με αρκετά μεγάλο στόμιο και γεμίζουμε όλη την επιφάνεια του ενός πάτου από τη βασιλόπιτα μας.
Τοποθετούμε το δεύτερο πάτο προσεκτικά πάνω από τη βουτυρόκρεμα μας και τώρα το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ετοιμάσουμε το γλάσο μας.
(Δεν ξεχνάμε να βάλουμε το φλουρί μας στον πάτο της βασιλόπιτας).





Για το γλάσο μας θα χρειαστούμε,

2 κούπες Άχνη ζάχαρη 
1 κ.γ. εσάνς Βανίλιας 
4 κ.σ. σιρόπι Αγαύης
4 κ.σ. γάλα 


Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι πολύ καλά μέχρι να γίνει το γλάσο μας λείο.
Φαίνεται αρκετά πηκτό σαν πάστα, όμως όταν το ρίξουμε στη βασιλόπιτα, σιγά σιγά θα απλώσει και θα καλύψει τη βασιλόπιτα μας. 



Η βασιλόπιτα μας είναι έτοιμη να τη διακοσμήσουμε όπως εμείς θέλουμε.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, και ξα

Πατάτες φούρνου με Κουρκουμά

Για τις πατάτες μας θα χρειαστούμε , 1 Κιλό Πατάτες κομμένες στα τέσσερα κυδωνάτες  1 κ.σ. κοφτή Αλάτι 1/3 κούπας Ελαιόλαδο 1/2 κ.γ. Κουρκουμά 1/2 κ.γ. ΣΟΥΜΆΚ  1 κ.γ. ίσως και λιγότερο δενδρολίβανο  1/3 κ.γ. Μαύρο Πιπέρι 2 κ.σ. Μουστάρδα  1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη  1 φέτα ψωμί θρυμματισμένη στο μπλέντερ  1 κούπα Νερό  Εκτέλεση , Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις πατάτες μας καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες.  Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά τις πατάτες να πάνε παντού τα υλικά μας και τις ρίχνουμε σε ένα ταψάκι με τη μια κούπα νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 o C για 1 ώρα.  Αν οι πατάτες έχουν τραβήξει το νερό αρκετά πριν είναι έτοιμες, προσθέστε λίγο ζεστό νερό ακόμη.