Νόστιμη Βασιλόπιτα Τύπου Κέικ με γέμιση |
Πεντανόστιμη βουτυράτη βασιλόπιτα με άρωμα πορτοκάλι και βανίλια.
Για τη βασιλόπιτα μας θα χρειαστούμε,
4 κούπες Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες Ζάχαρη
6 κ.γ. κοφτά baking powder
250 γρ Βούτυρο τύπου ΚΕΡΚΥΡΑΣ (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 1/2 κούπα γάλα Αμυγράλου χωρίς προσθήκη ζάχαρης
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
3 Αυγά
Εκτέλεση,
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το baking powder μέσα στον κάδο του μίξερ.
Ρίχνουμε μέσα στα κοσκινισμένα υλικά το βούτυρο, το γάλα αμυγδάλου, το ξύσμα από ένα πορτοκάλι και χτυπάμε με το μίξερ επί δύο λεπτά.
Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για δύο λεπτά ακόμη.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο ταψάκι Νο28 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC για 1 ώρα περίπου.
(Αν θέλουμε μπορούμε να μοιράσουμε το μείγμα σε δύο ίδια ταψάκια και να τα ψήσουμε για 40 λεπτά περίπου) Και στις δύο περιπτώσεις καλό είναι να ελέγξουμε με ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμη η βασιλόπιτα μας. Βυθίζουμε το μαχαίρι ή την οδοντογλυφίδα στο κέντρο της βασιλόπιτας μας και αν βγει καθαρό είναι έτοιμο, αν δεν βγει καθαρό τότε αφήστε το για λίγο ακόμη ελέγχοντας με τον ίδιο τρόπο.
Μόλις είναι έτοιμη η βασιλόπιτα μας, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Αν έχουμε ψήσει σε ένα ταψάκι τη βασιλόπιτα μας, τότε κόβουμε στη μέση για να έχουμε δύο πάτους. Αν έχουμε ψήσει σε δύο ταψάκια, τότε δε χρειάζεται γιατί έχουμε ήδη τους δύο πάτους μας.
Πάμε να ετοιμάσουμε τη γέμιση βουτυρόκρεμας.
Για τη βουτυρόκρεμα μας θα χρειαστούμε,
250 γρ Βούτυρο τύπου ΚΕΡΚΥΡΑΣ σε θερμοκρασία δωματίου
2 κούπες Άχνη ζάχαρη
2 - 3 κ.σ. γάλα
1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
Εκτέλεση,
Βάζουμε τα υλικά μας στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να έχει μια ωραία κρεμώδες υφή. Θέλει αρκετό χτύπημα.
Εφόσον είναι έτοιμη η βουτυρόκρεμα μας, τη βάζουμε σε κορνέ με αρκετά μεγάλο στόμιο και γεμίζουμε όλη την επιφάνεια του ενός πάτου από τη βασιλόπιτα μας.
Τοποθετούμε το δεύτερο πάτο προσεκτικά πάνω από τη βουτυρόκρεμα μας και τώρα το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ετοιμάσουμε το γλάσο μας.
(Δεν ξεχνάμε να βάλουμε το φλουρί μας στον πάτο της βασιλόπιτας).
Για το γλάσο μας θα χρειαστούμε,
2 κούπες Άχνη ζάχαρη
1 κ.γ. εσάνς Βανίλιας
4 κ.σ. σιρόπι Αγαύης
4 κ.σ. γάλα
Εκτέλεση,
Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι πολύ καλά μέχρι να γίνει το γλάσο μας λείο.
Φαίνεται αρκετά πηκτό σαν πάστα, όμως όταν το ρίξουμε στη βασιλόπιτα, σιγά σιγά θα απλώσει και θα καλύψει τη βασιλόπιτα μας.
Η βασιλόπιτα μας είναι έτοιμη να τη διακοσμήσουμε όπως εμείς θέλουμε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου