Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σπαγγέτι Ολικής Άλεσης με Κιμά

Τις Δευτέρες συνήθως ετοιμάζω μακαρόνια σπαγγέτι με κιμά. 
Δεν ξέρω γιατί, αλλά έχει γίνει συνήθεια πλέον και με βολεύει αυτό επειδή δεν χρονοτριβώ με τη σκέψη του "τι θα μαγειρέψω σήμερα;"






Η εκτέλεση της σπαγγέτι είναι σε όλους γνωστή και εύκολη.


Τα μόνα που χρειάζονται είναι

  • 1 πακέτο σπαγγέτι ολικής άλεσης (ή ότι μακαρόνια προτιμάτε εσείς), 
  • 1 κ.σ. αλάτι 
  • 1/3 της κούπας ελαιόλαδο 

Εκτέλεση,

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε περίπου 3 λίτρα νερό.
Βράζουμε το νερό σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το νερό ρίχνουμε τη 1 κ.σ. αλάτι, τα μακαρόνια και βράζουμε όσο αναγράφετε στη συσκευασία από τα μακαρόνια.
Όσο βράζουν τα μακαρόνια μας, ανακατεύουμε ανά διαστήματα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Μόλις είναι έτοιμα τα μακαρόνια, στραγγίζουμε στο τρυπητό.
Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε με την πιρούνα καλά να πάει παντού το ελαιόλαδο.
Αν δεν σερβίρουμε αμέσως, για τα επόμενα 10 λεπτά περίπου, ανακατεύουμε τα μακαρόνια μας για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Επίσης, δεν κλείνουμε εντελώς το καπάκι της κατσαρόλας γιατί δημιουργούνται υδρατμοί.




Για τον κιμά μας θα χρειαστούμε,

500 γρ. Ανάμικτο κιμά (Χοιρινό με μοσχάρι)
1 κρεμμύδι στο μπλέντερ
1 σκελίδα σκόρδο στο μπλέντερ με το κρεμμύδι
1 κούπα σάλτσα ντομάτας (όποια προτιμάτε) 
2 κ.σ. μαϊντανό 
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
1/2 κούπας Ελαιόλαδο



Εκτέλεση,

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για λίγο το κρεμμύδι με το σκόρδο. 
Προσθέτουμε τον κιμά και τον πατάμε με μια ξύλινη κουτάλα να σκορπίσει μέσα στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε  το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό και αφήνουμε να μαγειρευτεί ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να τραβήξει τα υγρά ο κιμάς.
Τέλος, βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας και 1/2 της κούπας νερό. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία με κλειστό καπάκι, μέχρι ο κιμάς να μείνει με τη σάλτσα του.




Ο κιμάς μου είναι απλός, όπως ακριβώς την τρώνε τα παιδιά μου που δεν θέλουν περίπλοκες γεύσεις. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα...

Αλμυρά και Party

Όπως έχω αναφέρει στην ανάρτηση  Γλυκά και Party , κάθε φορά που έχουμε να ετοιμάσουμε party για γενέθλια, γιορτή ή κάποια ιδική περίσταση που θέλουμε να γιορτάσουμε, αναζητάμε ιδέες και συνταγές σε βιβλία και το διαδίκτυο σημειώνοντας τις κατάλληλες συνταγές και ιδέες για το δικό μας party.  Στο μπουφέ μας, θέλουμε τα αλμυρά να είναι πολύ περισσότερα από τα γλυκά μας και να τρώγονται εύκολα. Τι εννοώ να τρώγονται εύκολα ; Να μην χρειάζεται μαχαιροπίρουνο και σαλιάρα για να το φάνε οι καλεσμένοι μας. Να μπορούν να το πάρουν εύκολα από το μπουφέ μας στο πιάτο τους.  Αν χρειάζεται απλά πιρούνι δεν είναι πρόβλημα, απλά να μην χρειάζεται να το κόψουν για να το φάνε. Επίσης, κάτι πολύ βασικό που πρέπει να προσέχουμε όταν επιλέγουμε τις συνταγές του μπουφέ μας, είναι ο χρόνος. Πόσο χρόνο χρειάζεται η συνταγή μας για να ολοκληρωθεί και πόσο χρόνο έχουμε εμείς σύμφωνα με τα υπόλοιπα που θέλουμε να ετοιμάσουμε.  Θα ήθελα να σημειώσω πως καλό είναι να μη...