Τις Δευτέρες συνήθως ετοιμάζω μακαρόνια σπαγγέτι με κιμά.
Δεν ξέρω γιατί, αλλά έχει γίνει συνήθεια πλέον και με βολεύει αυτό επειδή δεν χρονοτριβώ με τη σκέψη του "τι θα μαγειρέψω σήμερα;"
Η εκτέλεση της σπαγγέτι είναι σε όλους γνωστή και εύκολη.
Τα μόνα που χρειάζονται είναι,
Εκτέλεση,
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για λίγο το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Προσθέτουμε τον κιμά και τον πατάμε με μια ξύλινη κουτάλα να σκορπίσει μέσα στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό και αφήνουμε να μαγειρευτεί ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να τραβήξει τα υγρά ο κιμάς.
Τέλος, βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας και 1/2 της κούπας νερό. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία με κλειστό καπάκι, μέχρι ο κιμάς να μείνει με τη σάλτσα του.
Ο κιμάς μου είναι απλός, όπως ακριβώς την τρώνε τα παιδιά μου που δεν θέλουν περίπλοκες γεύσεις.
Δεν ξέρω γιατί, αλλά έχει γίνει συνήθεια πλέον και με βολεύει αυτό επειδή δεν χρονοτριβώ με τη σκέψη του "τι θα μαγειρέψω σήμερα;"
Η εκτέλεση της σπαγγέτι είναι σε όλους γνωστή και εύκολη.
Τα μόνα που χρειάζονται είναι,
- 1 πακέτο σπαγγέτι ολικής άλεσης (ή ότι μακαρόνια προτιμάτε εσείς),
- 1 κ.σ. αλάτι
- 1/3 της κούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση,
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε περίπου 3 λίτρα νερό.
Βράζουμε το νερό σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το νερό ρίχνουμε τη 1 κ.σ. αλάτι, τα μακαρόνια και βράζουμε όσο αναγράφετε στη συσκευασία από τα μακαρόνια.
Όσο βράζουν τα μακαρόνια μας, ανακατεύουμε ανά διαστήματα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Μόλις είναι έτοιμα τα μακαρόνια, στραγγίζουμε στο τρυπητό.
Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε με την πιρούνα καλά να πάει παντού το ελαιόλαδο.
Αν δεν σερβίρουμε αμέσως, για τα επόμενα 10 λεπτά περίπου, ανακατεύουμε τα μακαρόνια μας για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Επίσης, δεν κλείνουμε εντελώς το καπάκι της κατσαρόλας γιατί δημιουργούνται υδρατμοί.
Για τον κιμά μας θα χρειαστούμε,
500 γρ. Ανάμικτο κιμά (Χοιρινό με μοσχάρι)
1 κρεμμύδι στο μπλέντερ
1 σκελίδα σκόρδο στο μπλέντερ με το κρεμμύδι
1 κούπα σάλτσα ντομάτας (όποια προτιμάτε)
2 κ.σ. μαϊντανό
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
1/2 κούπας Ελαιόλαδο
Εκτέλεση,
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για λίγο το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Προσθέτουμε τον κιμά και τον πατάμε με μια ξύλινη κουτάλα να σκορπίσει μέσα στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό και αφήνουμε να μαγειρευτεί ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να τραβήξει τα υγρά ο κιμάς.
Τέλος, βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας και 1/2 της κούπας νερό. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία με κλειστό καπάκι, μέχρι ο κιμάς να μείνει με τη σάλτσα του.
Ο κιμάς μου είναι απλός, όπως ακριβώς την τρώνε τα παιδιά μου που δεν θέλουν περίπλοκες γεύσεις.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου