Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σπαγγέτι Ολικής Άλεσης με Κιμά

Τις Δευτέρες συνήθως ετοιμάζω μακαρόνια σπαγγέτι με κιμά. 
Δεν ξέρω γιατί, αλλά έχει γίνει συνήθεια πλέον και με βολεύει αυτό επειδή δεν χρονοτριβώ με τη σκέψη του "τι θα μαγειρέψω σήμερα;"






Η εκτέλεση της σπαγγέτι είναι σε όλους γνωστή και εύκολη.


Τα μόνα που χρειάζονται είναι

  • 1 πακέτο σπαγγέτι ολικής άλεσης (ή ότι μακαρόνια προτιμάτε εσείς), 
  • 1 κ.σ. αλάτι 
  • 1/3 της κούπας ελαιόλαδο 

Εκτέλεση,

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε περίπου 3 λίτρα νερό.
Βράζουμε το νερό σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το νερό ρίχνουμε τη 1 κ.σ. αλάτι, τα μακαρόνια και βράζουμε όσο αναγράφετε στη συσκευασία από τα μακαρόνια.
Όσο βράζουν τα μακαρόνια μας, ανακατεύουμε ανά διαστήματα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Μόλις είναι έτοιμα τα μακαρόνια, στραγγίζουμε στο τρυπητό.
Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε με την πιρούνα καλά να πάει παντού το ελαιόλαδο.
Αν δεν σερβίρουμε αμέσως, για τα επόμενα 10 λεπτά περίπου, ανακατεύουμε τα μακαρόνια μας για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Επίσης, δεν κλείνουμε εντελώς το καπάκι της κατσαρόλας γιατί δημιουργούνται υδρατμοί.




Για τον κιμά μας θα χρειαστούμε,

500 γρ. Ανάμικτο κιμά (Χοιρινό με μοσχάρι)
1 κρεμμύδι στο μπλέντερ
1 σκελίδα σκόρδο στο μπλέντερ με το κρεμμύδι
1 κούπα σάλτσα ντομάτας (όποια προτιμάτε) 
2 κ.σ. μαϊντανό 
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
1/2 κούπας Ελαιόλαδο



Εκτέλεση,

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για λίγο το κρεμμύδι με το σκόρδο. 
Προσθέτουμε τον κιμά και τον πατάμε με μια ξύλινη κουτάλα να σκορπίσει μέσα στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε  το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό και αφήνουμε να μαγειρευτεί ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να τραβήξει τα υγρά ο κιμάς.
Τέλος, βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας και 1/2 της κούπας νερό. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία με κλειστό καπάκι, μέχρι ο κιμάς να μείνει με τη σάλτσα του.




Ο κιμάς μου είναι απλός, όπως ακριβώς την τρώνε τα παιδιά μου που δεν θέλουν περίπλοκες γεύσεις. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, και ξα

Πατάτες φούρνου με Κουρκουμά

Για τις πατάτες μας θα χρειαστούμε , 1 Κιλό Πατάτες κομμένες στα τέσσερα κυδωνάτες  1 κ.σ. κοφτή Αλάτι 1/3 κούπας Ελαιόλαδο 1/2 κ.γ. Κουρκουμά 1/2 κ.γ. ΣΟΥΜΆΚ  1 κ.γ. ίσως και λιγότερο δενδρολίβανο  1/3 κ.γ. Μαύρο Πιπέρι 2 κ.σ. Μουστάρδα  1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη  1 φέτα ψωμί θρυμματισμένη στο μπλέντερ  1 κούπα Νερό  Εκτέλεση , Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις πατάτες μας καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες.  Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά τις πατάτες να πάνε παντού τα υλικά μας και τις ρίχνουμε σε ένα ταψάκι με τη μια κούπα νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 o C για 1 ώρα.  Αν οι πατάτες έχουν τραβήξει το νερό αρκετά πριν είναι έτοιμες, προσθέστε λίγο ζεστό νερό ακόμη.