Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χριστουγεννιάτικο Στεφάνι



Τις τελευταίες εβδομάδες έκανα λίγη έρευνα στο διαδίκτυο για Χριστουγεννιάτικες κατασκευές και έτσι ανακάλυψα αυτή την κατασκευή. 
Ένα Χριστουγεννιάτικο στεφάνι που φτιάχνετε εύκολα και γρήγορα, στα χρώματα που θα διαλέξετε εσείς.
Τα μόνα που χρειάζονται είναι,

  • Μια κρεμάστρα μεταλλική (αυτή από τα καθαριστήρια ρούχων)
  • Μια πένσα / κοφτάκι 
  • Αρκετές Χριστουγεννιάτικες μπάλες στο μέγεθος και το χρώμα που σας αρέσει (Εγώ χρησιμοποίησα τέσσερα διαφορετικά μεγέθη)
  • Γιρλάντα 
Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, το μόνο που χρειάζεται είναι να ανοίξετε την κρεμάστρα με τη βοήθεια της πένσας. 
Να σχηματίσετε την κρεμάστρα με τα χέρια σας όσο πιο στρόγγυλη είναι δυνατών και να περάσετε τις μπάλες από το γαντζάκι τους στην κρεμάστρα. Βεβαιωθείτε ότι το γαντζάκι δεν ξεκουμπώνει από τη μπάλα εύκολα γιατί όπως θα στριμωχτούν οι μπάλες μεταξύ τους θα αρχίσουν να ξεκουμπώνουν και να πέφτουν από το στεφάνι. Αν ξεκουμπώνουν, κολλήστε το γαντζάκι και τη μπάλα με το πιστόλι σιλικόνης πριν περάσετε τις μπάλες στην κρεμάστρα. 
Εφόσον έχετε περάσει όλες τις μπάλες που χρειάζεται να γεμίσει και τις έχετε στριμώξει μεταξύ τους πολύ καλά, με τη βοήθεια της πένσας τυλίγεται και πάλι την κορυφή της κρεμάστρας που είχατε ανοίξει στην αρχή.
Τέλος τυλίγεται στα κενά την γιρλάντα και ενώνεται στην κορυφή της κρεμάστρας (σε αυτό το σημείο χρειάστηκα τη βοήθεια του συζύγου μου). 

Για να κρύψετε τον γάντζο της κρεμάστρας μπορείτε να βάλετε έναν ωραίο μεγάλο φιόγκο ή να κόψετε τον γάντζο και να δέσετε σε εκείνο το σημείο την κορδέλα που θα κρεμάσετε το στεφάνι μας.

Καλή επιτυχία και καλές γιορτές.


Υ.Γ.Εγώ έβαλα έναν χρυσό φιόγκο και κρέμασα το στεφάνι στο κέντρο του κουρτινόξυλου στο σαλόνι μας.



Αν σας αρέσει το ριχτάρι που έχω στην φωτογραφία με το στεφάνι,
επισκεφθείτε το online κατάστημα spiti shop που αναφέρετε παρακάτω.

Advertisement

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, και ξα

Πατάτες φούρνου με Κουρκουμά

Για τις πατάτες μας θα χρειαστούμε , 1 Κιλό Πατάτες κομμένες στα τέσσερα κυδωνάτες  1 κ.σ. κοφτή Αλάτι 1/3 κούπας Ελαιόλαδο 1/2 κ.γ. Κουρκουμά 1/2 κ.γ. ΣΟΥΜΆΚ  1 κ.γ. ίσως και λιγότερο δενδρολίβανο  1/3 κ.γ. Μαύρο Πιπέρι 2 κ.σ. Μουστάρδα  1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη  1 φέτα ψωμί θρυμματισμένη στο μπλέντερ  1 κούπα Νερό  Εκτέλεση , Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις πατάτες μας καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες.  Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά τις πατάτες να πάνε παντού τα υλικά μας και τις ρίχνουμε σε ένα ταψάκι με τη μια κούπα νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 o C για 1 ώρα.  Αν οι πατάτες έχουν τραβήξει το νερό αρκετά πριν είναι έτοιμες, προσθέστε λίγο ζεστό νερό ακόμη.