Κοκκινιστό Μοσχαράκι. Μόνο που το σκέφτομαι μου ανοίγει η όρεξη.
Για το κοκκινιστό μας θα χρειαστούμε,
1 Κιλό Μοσχαράκι σε μερίδες, Υπερακάνθιο ή Σπαλομίτα
1 κούπα Σάλτσα Ντομάτας στον τρίφτη
1 μεγάλο Κρεμμύδι κομμένο στο μπλέντερ
1 σκελίδα Σκόρδο κομμένο στο μπλέντερ με το κρεμμύδι
Γλυκάνισο *φώτο στο τέλος του άρθρου
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση,
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο ίσα ίσα να καλυφθεί ο πάτος της κατσαρόλας.
Μόλις ζεσταθεί αρκετά το ελαιόλαδο ρίχνουμε μέσα το μοσχαράκι μας και τσιγαρίζουμε καλά από όλες τις μεριές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, τη ντομάτα, το γλυκάνισο (όσο βλέπετε στη φωτογραφία στο τέλος του άρθρου), 1 κουταλιά της σούπας κοφτή αλάτι και λίγο πιπέρι.
Ρίχνουμε νερό όσο χρειάζεται να σκεπαστεί το μοσχαράκι μας και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Εφόσον έχει μαλακώσει πολύ καλά το μοσχαράκι μας και έχει μείνει με τη σάλτσα του, τότε είναι έτοιμο να το σερβίρετε.
Σημείωση:
Αν το μοσχαράκι μας έχει μαλακώσει πολύ και είναι αρκετά νερουλή ακόμη η σάλτσα μας, μπορούμε να τη δέσουμε πολύ απλά με Άμυλο Αραβοσίτου (Νισεστέ) με την εξής διαδικασία: 1/2 της κούπα νερό 1-2 κουταλιές της σούπας Άμυλο Αραβοσίτου. Διαλύετε πολύ καλά το Άμυλο Αραβοσίτου μέσα στο νερό και έπειτα το ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας. Αφήνετε να πάρει μια δύο βράσεις ανακατεύοντας ανά διαστήματα και είναι έτοιμο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου