Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κριθαράκι με λαχανικά

κριθαράκι



Εύκολο και γρήγορο συνοδευτικό για τα κυρίως πιάτα σας.



Για το κριθαράκι μας θα χρειαστούμε,


  • 1 κούπα Κριθαράκι Μέτριο
  • 1 κούπα Ανάμικτη σαλάτα λαχανικών  Μπάρμπα Στάθης (φασολάκι στρογγυλό, αρακάς, καρότο, πατάτα, πιπεριά κόκκινη) 
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, Πιπέρι μαύρο 
  • 1 κύβο κότας Προαιρετικά 
  • 2 κούπες νερό 


Εκτέλεση,

Σε ένα κατσαρολάκι, σοτάρουμε το ρύζι με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου.
Ρίχνουμε τα ανάμικτα λαχανικά μας, τις δύο κούπες νερό, προαιρετικά τον κύβο κότας, το αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι. 
Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
Τραβάμε από το μάτι της κουζίνας και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.



Σημείωση:
Ενώ σοτάρουμε το κριθαράκι ζεσταίνουμε νερό στον βραστήρα μας. Έτσι το νερό που θα ρίξουμε στο κριθαράκι να είναι ήδη ζεστό και να μην καθυστερήσει ο βρασμός. 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα...

Αλμυρά και Party

Όπως έχω αναφέρει στην ανάρτηση  Γλυκά και Party , κάθε φορά που έχουμε να ετοιμάσουμε party για γενέθλια, γιορτή ή κάποια ιδική περίσταση που θέλουμε να γιορτάσουμε, αναζητάμε ιδέες και συνταγές σε βιβλία και το διαδίκτυο σημειώνοντας τις κατάλληλες συνταγές και ιδέες για το δικό μας party.  Στο μπουφέ μας, θέλουμε τα αλμυρά να είναι πολύ περισσότερα από τα γλυκά μας και να τρώγονται εύκολα. Τι εννοώ να τρώγονται εύκολα ; Να μην χρειάζεται μαχαιροπίρουνο και σαλιάρα για να το φάνε οι καλεσμένοι μας. Να μπορούν να το πάρουν εύκολα από το μπουφέ μας στο πιάτο τους.  Αν χρειάζεται απλά πιρούνι δεν είναι πρόβλημα, απλά να μην χρειάζεται να το κόψουν για να το φάνε. Επίσης, κάτι πολύ βασικό που πρέπει να προσέχουμε όταν επιλέγουμε τις συνταγές του μπουφέ μας, είναι ο χρόνος. Πόσο χρόνο χρειάζεται η συνταγή μας για να ολοκληρωθεί και πόσο χρόνο έχουμε εμείς σύμφωνα με τα υπόλοιπα που θέλουμε να ετοιμάσουμε.  Θα ήθελα να σημειώσω πως καλό είναι να μη...