Εύκολο και γρήγορο συνοδευτικό για τα κυρίως πιάτα σας.
Για το κριθαράκι μας θα χρειαστούμε,
- 1 κούπα Κριθαράκι Μέτριο
- 1 κούπα Ανάμικτη σαλάτα λαχανικών Μπάρμπα Στάθης (φασολάκι στρογγυλό, αρακάς, καρότο, πατάτα, πιπεριά κόκκινη)
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- Αλάτι, Πιπέρι μαύρο
- 1 κύβο κότας Προαιρετικά
- 2 κούπες νερό
Εκτέλεση,
Σε ένα κατσαρολάκι, σοτάρουμε το ρύζι με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου.
Ρίχνουμε τα ανάμικτα λαχανικά μας, τις δύο κούπες νερό, προαιρετικά τον κύβο κότας, το αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι.
Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
Τραβάμε από το μάτι της κουζίνας και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.
Σημείωση:
Ενώ σοτάρουμε το κριθαράκι ζεσταίνουμε νερό στον βραστήρα μας. Έτσι το νερό που θα ρίξουμε στο κριθαράκι να είναι ήδη ζεστό και να μην καθυστερήσει ο βρασμός.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου