Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τούρτα Minnie Mouse

Μιας και έχει μεγάλη αγάπη η μεγάλη μου κόρη με τη Minnie και το Mickey, δε δυσκολεύτηκα να καταλήξω πως η τούρτα για τα τρίτα της γενέθλια θα είναι με τη Minnie.
Τι να φτιάξεις την τούρτα είναι εύκολο. Η διακόσμηση με ζαχαρόπαστα είναι πιο μπελαλίδικη και σίγουρα μια καλή παρέα δε θα ήταν καθόλου άσχημα.
Σε αυτή την περίπτωση η καταλληλότερη παρέα ήταν η συννυφάδα μου η Ιωάννα που επίσης πιάνει το χέρι. Έτσι, δύο χέρια που πιάνουν, είχαν το υπέροχο αποτέλεσμα της φωτογραφίας.   
Οι διαστάσεις της τούρτας είναι 30Χ40.



Για το παντεσπάνι θα χρειαστούμε,

12 αυγά
2 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κούπας Κακάο για γλυκά
3 κούπες ζάχαρη
3 κ.σ. λικέρ μπανάνα



Εκτέλεση,
Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το λικέρ στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει και να γίνει σαν κρέμα. Μη βιαστείτε, θέλει αρκετό χτύπημα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα της κρέμας κουταλιά - κουταλιά με μια σπάτουλα απαλά με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να μη μας φύγει ο αέρας από τα αυγά.
Βάζουμε στο ταψί μας λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.
Ψήνουμε στους 180oC σε φούρνο με αέρα για 20 λεπτά περίπου.
Για να ήμαστε σίγουρες ότι είναι έτοιμο, δοκιμάζουμε τρυπώντας στη μέση με μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρή, τότε είναι έτοιμο.
Το αφήνουμε 5 λεπτά και έπειτα το ξεφορμάρουμε. Το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Μόλις κρυώσει, κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 πάτους και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε το σιρόπι και τη γέμιση μας.



Για το σιρόπι θα χρειαστούμε,

1 ποτήρια νερό
1/2 ποτήρι ζάχαρη
3 κ.σ. λικέρ μπανάνα

Εκτέλεση,

Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα κατσαρολάκι και από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει μετράμε 10 λεπτά και έπειτα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Θα ήταν καλό όταν ραντίσετε το παντεσπάνι να είναι ζεστό το σιρόπι. Σε περίπτωση που κυρώσει, απλά ξανά ζεστάνετε το.
Το παντεσπάνι μας θα χρειαστεί ελάχιστο σιρόπι επειδή σκεπάζοντας το με την πετσέτα προηγουμένως το βοηθήσαμε να κρατήσει υγρασία έτσι ώστε να είναι μαλακό.  


Για τη γέμιση της πρώτης στρώσης θα χρειαστούμε,

1 φάκελο άνθος αραβοσίτου με γεύση μπανάνα
1 κουτάκι Morfat
Ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. Λικέρ μπανάνα
Εκτέλεση,

Ετοιμάζουμε το φάκελο άνθος αραβοσίτου με γεύση μπανάνα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις το ετοιμάσουμε το αφήνουμε στο κατσαρολάκι όπου το ετοιμάσαμε ανακατεύοντας το ανά διαστήματα μέχρι να κρυώσει αρκετά.
Εντομεταξύ, χτυπάμε τη σαντιγί Morfat στο μίξερ προσθέτοντας ζάχαρη άχνη ανάλογα με το πόσο γλυκιά θέλουμε τη σαντιγί και το λικέρ. Χτυπάμε συνολικά 6 με 7 λεπτά.
Αφού έχει κρυώσει αρκετά η κρέμα μας και έχουμε ετοιμάσει τη σαντιγί μας, παίρνουμε τη σαντιγί, τη ρίχνουμε μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να γίνει ένα μείγμα.

Μόλις είναι έτοιμη η γέμιση μας, παίρνουμε το πρώτο παντεσπάνι, το τοποθετούμε επάνω στη βάση που θα στίσουμε την τούρτα μας και σιροπιάζουμε ελαφρά.
Έπειτα, στρώνουμε τη γέμιση επάνω στο παντεσπάνι ομοιόμορφα και τοποθετούμε τον δεύτερο πάτο από το παντεσπάνι στην τούρτα μας. Σιροπιάζουμε ελαφρός και τον δεύτερο πάτο και τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο μας μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση για τη δεύτερη στρώση.

 Για τη γέμιση της δεύτερης στρώσης θα χρειαστούμε,

1 φάκελο άνθος αραβοσίτου με γεύση σοκολάτα
125 γρ μαύρη κουβερτούρα
1 κουτί Morfat
Ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση,

Ετοιμάζουμε το φάκελο άνθος αραβοσίτου με γεύση σοκολάτα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις είναι έτοιμο και το έχουμε τραβήξει από τη φωτιά όπως λέει στις οδηγίες, ρίχνουμε μέσα στην κρέμα την κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα μας. Μόλις λιώσει η κουβερτούρα, .το αφήνουμε στο κατσαρολάκι όπου το ετοιμάσαμε ανακατεύοντας το ανα διαστήματα μέχρι να κρυώσει αρκετά.
Εντομεταξύ, χτυπάμε τη σαντιγί Morfat στο μίξερ προσθέτοντας ζάχαρη άχνη ανάλογα με το πόσο γλυκιά θέλουμε τη σαντιγί. Χτυπάμε το Morfat 6 με 7 λεπτά.
Αφού έχει κρυώσει αρκετά η κρέμα μας και έχουμε ετοιμάσει τη σαντιγί μας, παίρνουμε τη σαντιγί, τη ρίχνουμε μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Αν δυσκολευτείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
Μόλις είναι έτοιμη και η δεύτερη γέμιση μας, παίρνουμε την τούρτα από το ψυγείο όπου την είχαμε και βάζουμε επάνω από το δεύτερο παντεσπάνι τη γέμιση σοκολάτας όπου ετοιμάσαμε ομοιόμορφα και τοποθετούμε από πάνω της το τρίτο παντεσπάνι μας. Το σιροπιάζουμε ελαφρά αφού έχουμε ζεστάνει το σιρόπι μας και την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την τρίτη στρώση.


Εφόσον θα διακομίσουμε την τούρτα μας με ζαχαρόπαστα, η τρίτη στρώση της τούρτας μας, η επικάλυψη δηλαδή θα είναι με βουτυρόκρεμα μαύρης σοκολάτας.

Για τη βουτυρόκρεμα θα χρειαστούμε,

250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κούπες ζάχαρη άχνη
1/2 φλ. του Ελληνικού καφέ νερό
125 γρ κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση,

Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο, το νερό και την ζάχαρη άχνη.
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα, την αφήνουμε να χλιάνει και τη ρίχνουμε μέσα στο μείγμα βουτύρου.
Χτυπάμε άλλα 3-4 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ.


Υ.Γ. Δε θα συνιστούσα να βάλετε στο ψυγείο τη βουτυρόκρεμα πριν την
χρησιμοποιήσετε,θα είναι δύσκολο να την δουλέψετε.



Αφού είναι έτοιμη και η βουτυρόκρεμα μας, βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο και στρώνουμε τη βουτυρόκρεμα επάνω στο τρίτο παντεσπάνι όσο πιο λεία και ομοιόμορφα μπορούμε.
Σε αυτό το σημείο, έχουμε τελειώσει το στήσιμο της τούρτας μας. Οπότε την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι ωσότου ετοιμάσουμε τη ζαχαρόπαστα για τη διακόσμηση της.



AdvertisementΌτι χρειάστηκα για το στολισμό της τούρτας, Ζαχαρόπαστα, βρώσιμα χρώματα ζαχαροπλαστικής. πλάστη, εργαλεία λείανσης κλπ, τα βρήκα όλα στο online κατάστημα GemoHouse. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, και ξα

Πατάτες φούρνου με Κουρκουμά

Για τις πατάτες μας θα χρειαστούμε , 1 Κιλό Πατάτες κομμένες στα τέσσερα κυδωνάτες  1 κ.σ. κοφτή Αλάτι 1/3 κούπας Ελαιόλαδο 1/2 κ.γ. Κουρκουμά 1/2 κ.γ. ΣΟΥΜΆΚ  1 κ.γ. ίσως και λιγότερο δενδρολίβανο  1/3 κ.γ. Μαύρο Πιπέρι 2 κ.σ. Μουστάρδα  1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη  1 φέτα ψωμί θρυμματισμένη στο μπλέντερ  1 κούπα Νερό  Εκτέλεση , Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις πατάτες μας καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες.  Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά τις πατάτες να πάνε παντού τα υλικά μας και τις ρίχνουμε σε ένα ταψάκι με τη μια κούπα νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 o C για 1 ώρα.  Αν οι πατάτες έχουν τραβήξει το νερό αρκετά πριν είναι έτοιμες, προσθέστε λίγο ζεστό νερό ακόμη.