Για τη γέμιση μιας πίτας θα χρειαστούμε,
1 κρεμμύδι μέτριου μεγέθους
1/2 κιλού σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
250 γρ. ΦΈΤΑ
Ελάχιστο αλάτι
Πιπέρι
Λίγο έλαιόλαδο
Εκτέλεση,
Αφού έχουμε ήδη πλάσει τη ζύμη μας και την έχουμε αφήσει να ξεκουραστεί πριν ανοίξουμε το φύλλο της πίτας. Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και το αφήνουμε λίγο να τσιγαριστεί ίσα ίσα να μαλακώσει.
Χαμηλώνουμε λίγο την ένταση της φωτιάς, ρίχνουμε το σπανάκι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Μόλις μαραθεί το σπανάκι, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι. Μέχρι να μαλακώσει όμως δεν ξεχνάμε να ελέγχουμε μην πιει όλα τα νερά και μας κολλήσει.
Αφού έχει γίνει το σπανάκι, το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη φέτα θρυμματίζονταν τη και ανακατεύουμε.
Η γέμιση μας είναι έτοιμη.
1 κρεμμύδι μέτριου μεγέθους
1/2 κιλού σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
250 γρ. ΦΈΤΑ
Ελάχιστο αλάτι
Πιπέρι
Λίγο έλαιόλαδο
Εκτέλεση,
Αφού έχουμε ήδη πλάσει τη ζύμη μας και την έχουμε αφήσει να ξεκουραστεί πριν ανοίξουμε το φύλλο της πίτας. Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και το αφήνουμε λίγο να τσιγαριστεί ίσα ίσα να μαλακώσει.
Χαμηλώνουμε λίγο την ένταση της φωτιάς, ρίχνουμε το σπανάκι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Μόλις μαραθεί το σπανάκι, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι. Μέχρι να μαλακώσει όμως δεν ξεχνάμε να ελέγχουμε μην πιει όλα τα νερά και μας κολλήσει.
Αφού έχει γίνει το σπανάκι, το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη φέτα θρυμματίζονταν τη και ανακατεύουμε.
Η γέμιση μας είναι έτοιμη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου