Αγαπημένη σούπα, νόστιμη και εύκολη.
Για τη σούπα μας θα χρειαστούμε,
1 Κιλό Μοσχάρι ( Υπερακάνθιο ή Σπαλομίτα )
2 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 - 2 κ.σ. Σέλινο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι τεμαχισμένο
1 φλ. Ελληνικού καφέ ρύζι καρολίνα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
1 Αυγό και 1 χυμό από ένα Λεμόνι για το αυγολέμονο μας
Εκτέλεση,
Βάζουμε το μοσχάρι μας σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσει.
Το μοσχάρι ως γνωστό αφρίζει.
Οπότε μόλις αρχίσει να βράζει και να βγαίνει στην επιφάνεια ο αφρός θα τον ξαφρίζουμε με μια κουτάλα πολύ καλά.
Ρίχνουμε 1 κ.σ. κοφτή αλάτι και το κρεμμύδι καθαρισμένο και τεμαχισμένο.
Μαγειρέυουμε το μοσχάρι μας μέχρι να μαλακώσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό.
Προσθέτουμε τα καρότα και τις πατάτες και μαγειρεύουμε λίγο ακόμη σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
Δεν αφήνουμε να μαλακώσουν εντελώς τα λαχανικά και προσθέτουμε το ρύζι και το σέλινο.
Αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλα δέκα λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τέλος, ρίχνουμε μέσα στη σούπα το ελαιόλαδο και πάμε να ετοιμάσουμε το αυγολέμονο μας.
Λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε πως κάνουμε το αυγολέμονο αλλά όπως και να έχει καλό είναι να το γράψω.
Το μοσχάρι ως γνωστό αφρίζει.
Οπότε μόλις αρχίσει να βράζει και να βγαίνει στην επιφάνεια ο αφρός θα τον ξαφρίζουμε με μια κουτάλα πολύ καλά.
Ρίχνουμε 1 κ.σ. κοφτή αλάτι και το κρεμμύδι καθαρισμένο και τεμαχισμένο.
Μαγειρέυουμε το μοσχάρι μας μέχρι να μαλακώσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό.
Προσθέτουμε τα καρότα και τις πατάτες και μαγειρεύουμε λίγο ακόμη σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
Δεν αφήνουμε να μαλακώσουν εντελώς τα λαχανικά και προσθέτουμε το ρύζι και το σέλινο.
Αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλα δέκα λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τέλος, ρίχνουμε μέσα στη σούπα το ελαιόλαδο και πάμε να ετοιμάσουμε το αυγολέμονο μας.
Λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε πως κάνουμε το αυγολέμονο αλλά όπως και να έχει καλό είναι να το γράψω.
Πως ετοιμάζουμε το αυγολέμονο,
Σε μια βαθιά σουπιέρα ή μπολ σπάμε ένα αυγό και το χτυπάμε με τον αυγοδάρτη μας πάρα πολύ καλά.
Ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε με τον αυγοδάρτη προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό από ένα λεμόνι.
Τοποθετούμε το πιάτο με το αυγολέμονο δίπλα από την κατσαρόλα μας και ενώ ανακατεύουμε έντονα με τον αυγοδάρτη το αυγολέμονο, ρίχνουμε με την κουτάλα σιγά σιγά σούπα μέσα στο αυγολέμονο για να έρθει σε θερμοκρασία όπως η σούπα.
Εγώ ρίχνω περίπου τρεις κουτάλες σούπα μέσα στο αυγολέμονο. Την πρώτη σιγά σιγά και τις επόμενες δύο κατευθείαν αλλά ανακατεύω πολύ έντονα σε κυκλικές κινήσεις με τον αυγοδάρτη.
Αυτό το κάνουμε για να πάρει θερμοκρασία το αυγολέμονο και μη μας κόψει μέσα στην σούπα.
Ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε με τον αυγοδάρτη προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό από ένα λεμόνι.
Τοποθετούμε το πιάτο με το αυγολέμονο δίπλα από την κατσαρόλα μας και ενώ ανακατεύουμε έντονα με τον αυγοδάρτη το αυγολέμονο, ρίχνουμε με την κουτάλα σιγά σιγά σούπα μέσα στο αυγολέμονο για να έρθει σε θερμοκρασία όπως η σούπα.
Εγώ ρίχνω περίπου τρεις κουτάλες σούπα μέσα στο αυγολέμονο. Την πρώτη σιγά σιγά και τις επόμενες δύο κατευθείαν αλλά ανακατεύω πολύ έντονα σε κυκλικές κινήσεις με τον αυγοδάρτη.
Αυτό το κάνουμε για να πάρει θερμοκρασία το αυγολέμονο και μη μας κόψει μέσα στην σούπα.
Όπως είναι έτοιμο το αυγολέμονο μας μέσα στο μπολ, το ρίχνουμε λίγο λίγο μέσα στη σούπα και ανακατεύοντας κυκλικά και ζωηρά με την κουτάλα.
Αφού έχει ανακατευθεί καλά το αυγολέμονο με τη σούπα, είναι έτοιμη να την απολαύσετε. Μην ξεχάσετε να αφήσετε το καπάκι της κατσαρόλας ανοιχτό για τουλάχιστον 10 λεπτά.
Αφού έχει ανακατευθεί καλά το αυγολέμονο με τη σούπα, είναι έτοιμη να την απολαύσετε. Μην ξεχάσετε να αφήσετε το καπάκι της κατσαρόλας ανοιχτό για τουλάχιστον 10 λεπτά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου