Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σούπα Βραστό





Αγαπημένη σούπα, νόστιμη και εύκολη.


Για τη σούπα μας θα χρειαστούμε,

1 Κιλό Μοσχάρι ( Υπερακάνθιο ή Σπαλομίτα )
2 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 - 2 κ.σ. Σέλινο ψιλοκομμένο 
1 μεγάλο κρεμμύδι τεμαχισμένο 
1 φλ. Ελληνικού καφέ ρύζι καρολίνα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
1 Αυγό και 1 χυμό από ένα Λεμόνι για το αυγολέμονο μας

Εκτέλεση,

Βάζουμε το μοσχάρι μας σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσει.
Το μοσχάρι ως γνωστό αφρίζει. 
Οπότε μόλις αρχίσει να βράζει και να βγαίνει στην επιφάνεια ο αφρός θα τον ξαφρίζουμε με μια κουτάλα πολύ καλά. 
Ρίχνουμε 1 κ.σ. κοφτή αλάτι και το κρεμμύδι καθαρισμένο και τεμαχισμένο.
Μαγειρέυουμε το μοσχάρι μας μέχρι να μαλακώσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό. 
Προσθέτουμε τα καρότα και τις πατάτες και μαγειρεύουμε λίγο ακόμη σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας. 
Δεν αφήνουμε να μαλακώσουν εντελώς τα λαχανικά και προσθέτουμε το ρύζι και το σέλινο.
Αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλα δέκα λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τέλος, ρίχνουμε μέσα στη σούπα το ελαιόλαδο και πάμε να ετοιμάσουμε το αυγολέμονο μας.


Λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε πως κάνουμε το αυγολέμονο αλλά όπως και να έχει καλό είναι να το γράψω.

Πως ετοιμάζουμε το αυγολέμονο,

Σε μια βαθιά σουπιέρα ή μπολ σπάμε ένα αυγό και το χτυπάμε με τον αυγοδάρτη μας πάρα πολύ καλά. 
Ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε με τον αυγοδάρτη προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό από ένα λεμόνι.
Τοποθετούμε το πιάτο με το αυγολέμονο δίπλα από την κατσαρόλα μας και ενώ ανακατεύουμε έντονα με τον αυγοδάρτη το αυγολέμονο, ρίχνουμε με την κουτάλα σιγά σιγά σούπα μέσα στο αυγολέμονο για να έρθει σε θερμοκρασία όπως η σούπα. 
Εγώ ρίχνω περίπου τρεις κουτάλες σούπα μέσα στο αυγολέμονο. Την πρώτη σιγά σιγά και τις επόμενες δύο κατευθείαν αλλά ανακατεύω πολύ έντονα σε κυκλικές κινήσεις με τον αυγοδάρτη. 
Αυτό το κάνουμε για να πάρει θερμοκρασία το αυγολέμονο και μη μας κόψει μέσα στην σούπα.
Όπως είναι έτοιμο το αυγολέμονο μας μέσα στο μπολ, το ρίχνουμε λίγο λίγο μέσα  στη σούπα και ανακατεύοντας κυκλικά και ζωηρά με την κουτάλα. 
Αφού έχει ανακατευθεί καλά το αυγολέμονο με τη σούπα, είναι έτοιμη να την απολαύσετε. Μην ξεχάσετε να αφήσετε το καπάκι της κατσαρόλας ανοιχτό για τουλάχιστον 10 λεπτά.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα...

Αλμυρά και Party

Όπως έχω αναφέρει στην ανάρτηση  Γλυκά και Party , κάθε φορά που έχουμε να ετοιμάσουμε party για γενέθλια, γιορτή ή κάποια ιδική περίσταση που θέλουμε να γιορτάσουμε, αναζητάμε ιδέες και συνταγές σε βιβλία και το διαδίκτυο σημειώνοντας τις κατάλληλες συνταγές και ιδέες για το δικό μας party.  Στο μπουφέ μας, θέλουμε τα αλμυρά να είναι πολύ περισσότερα από τα γλυκά μας και να τρώγονται εύκολα. Τι εννοώ να τρώγονται εύκολα ; Να μην χρειάζεται μαχαιροπίρουνο και σαλιάρα για να το φάνε οι καλεσμένοι μας. Να μπορούν να το πάρουν εύκολα από το μπουφέ μας στο πιάτο τους.  Αν χρειάζεται απλά πιρούνι δεν είναι πρόβλημα, απλά να μην χρειάζεται να το κόψουν για να το φάνε. Επίσης, κάτι πολύ βασικό που πρέπει να προσέχουμε όταν επιλέγουμε τις συνταγές του μπουφέ μας, είναι ο χρόνος. Πόσο χρόνο χρειάζεται η συνταγή μας για να ολοκληρωθεί και πόσο χρόνο έχουμε εμείς σύμφωνα με τα υπόλοιπα που θέλουμε να ετοιμάσουμε.  Θα ήθελα να σημειώσω πως καλό είναι να μη...