Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σούπα Βραστό





Αγαπημένη σούπα, νόστιμη και εύκολη.


Για τη σούπα μας θα χρειαστούμε,

1 Κιλό Μοσχάρι ( Υπερακάνθιο ή Σπαλομίτα )
2 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 - 2 κ.σ. Σέλινο ψιλοκομμένο 
1 μεγάλο κρεμμύδι τεμαχισμένο 
1 φλ. Ελληνικού καφέ ρύζι καρολίνα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
1 Αυγό και 1 χυμό από ένα Λεμόνι για το αυγολέμονο μας

Εκτέλεση,

Βάζουμε το μοσχάρι μας σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσει.
Το μοσχάρι ως γνωστό αφρίζει. 
Οπότε μόλις αρχίσει να βράζει και να βγαίνει στην επιφάνεια ο αφρός θα τον ξαφρίζουμε με μια κουτάλα πολύ καλά. 
Ρίχνουμε 1 κ.σ. κοφτή αλάτι και το κρεμμύδι καθαρισμένο και τεμαχισμένο.
Μαγειρέυουμε το μοσχάρι μας μέχρι να μαλακώσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό. 
Προσθέτουμε τα καρότα και τις πατάτες και μαγειρεύουμε λίγο ακόμη σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας. 
Δεν αφήνουμε να μαλακώσουν εντελώς τα λαχανικά και προσθέτουμε το ρύζι και το σέλινο.
Αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλα δέκα λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τέλος, ρίχνουμε μέσα στη σούπα το ελαιόλαδο και πάμε να ετοιμάσουμε το αυγολέμονο μας.


Λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε πως κάνουμε το αυγολέμονο αλλά όπως και να έχει καλό είναι να το γράψω.

Πως ετοιμάζουμε το αυγολέμονο,

Σε μια βαθιά σουπιέρα ή μπολ σπάμε ένα αυγό και το χτυπάμε με τον αυγοδάρτη μας πάρα πολύ καλά. 
Ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε με τον αυγοδάρτη προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό από ένα λεμόνι.
Τοποθετούμε το πιάτο με το αυγολέμονο δίπλα από την κατσαρόλα μας και ενώ ανακατεύουμε έντονα με τον αυγοδάρτη το αυγολέμονο, ρίχνουμε με την κουτάλα σιγά σιγά σούπα μέσα στο αυγολέμονο για να έρθει σε θερμοκρασία όπως η σούπα. 
Εγώ ρίχνω περίπου τρεις κουτάλες σούπα μέσα στο αυγολέμονο. Την πρώτη σιγά σιγά και τις επόμενες δύο κατευθείαν αλλά ανακατεύω πολύ έντονα σε κυκλικές κινήσεις με τον αυγοδάρτη. 
Αυτό το κάνουμε για να πάρει θερμοκρασία το αυγολέμονο και μη μας κόψει μέσα στην σούπα.
Όπως είναι έτοιμο το αυγολέμονο μας μέσα στο μπολ, το ρίχνουμε λίγο λίγο μέσα  στη σούπα και ανακατεύοντας κυκλικά και ζωηρά με την κουτάλα. 
Αφού έχει ανακατευθεί καλά το αυγολέμονο με τη σούπα, είναι έτοιμη να την απολαύσετε. Μην ξεχάσετε να αφήσετε το καπάκι της κατσαρόλας ανοιχτό για τουλάχιστον 10 λεπτά.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, και ξα

Πατάτες φούρνου με Κουρκουμά

Για τις πατάτες μας θα χρειαστούμε , 1 Κιλό Πατάτες κομμένες στα τέσσερα κυδωνάτες  1 κ.σ. κοφτή Αλάτι 1/3 κούπας Ελαιόλαδο 1/2 κ.γ. Κουρκουμά 1/2 κ.γ. ΣΟΥΜΆΚ  1 κ.γ. ίσως και λιγότερο δενδρολίβανο  1/3 κ.γ. Μαύρο Πιπέρι 2 κ.σ. Μουστάρδα  1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη  1 φέτα ψωμί θρυμματισμένη στο μπλέντερ  1 κούπα Νερό  Εκτέλεση , Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις πατάτες μας καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες.  Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά τις πατάτες να πάνε παντού τα υλικά μας και τις ρίχνουμε σε ένα ταψάκι με τη μια κούπα νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 o C για 1 ώρα.  Αν οι πατάτες έχουν τραβήξει το νερό αρκετά πριν είναι έτοιμες, προσθέστε λίγο ζεστό νερό ακόμη.