Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπάλες Σοκολάτας


 Για το κέικ θα χρειαστούμε,
2 φλ. κοσμινισμένο αλεύρι
1 φλ. κοσκινισμένο κακάο για γλυκά 
4 1/2 κ.γ. κοφτά μπεικιν πάουντερ
3/4 φλ. φρέσκο βούτυρο ή Βιτάμ
1 1/2 φλ. ζάχαρη
3 αυγά
1 Βανίλια
1 φλ. γάλα
Εκτέλεση,
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το κακάο και το μπεικιν πάουντερ.
Χτυπάτε καλά το βούτυρο και ρίχνετε λίγη - λίγη τη ζάχαρη. Συνεχίζετε το χτύπημα έως ότου το μείγμα γίνει αφράτο. Προσθέτετε τα αυγά. Ρίχνετε τη βανίλια και το γάλα αλληλοδιαδόχως με κοσκινισμένα υλικά. Αδειάζεται το χυλό σε μια φόρμα μέτρια βουτυρωμένη.
Ψήνετε το κέικ στους 180 oC για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου.
Μόλις ξεφορμάρουμε το κέικ μας, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Αφού έχουν περάσει οι 4 ώρες και έχουμε βγάλει το κέικ από το ψυγείο, το κόβουμε σε κομμάτια και το αλέθουμε ελαφρά στο μπλέντερ να μην έχει κομμάτια.
Βάζουμε τα τρίμματα του κέικ σε ένα μπολ και ετοιμάζουμε το γλάσο μας.

Για το γλάσο θα χρειαστούμε,
180 γρ. Κουβερτούρα
1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. κονιάκ
1/2 κούπας φουντούκια αλεσμένα ή χτυπημένα στο γουδί
Εκτέλεση,
Σε Μπεν Μαρί ή σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε την κουβερτούρα, την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα μας και γίνει ένα μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά.
Μόλις είναι έτοιμο το γλάσο μας το ρίχνουμε μαζί με τα αλεσμένα φουντούκια μέσα στα τρίμματα του κέικ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ανακατευτεί καλά το γλάσο με τα τρίμματα του κέικ.
Μόλις είναι έτοιμο, πλάθουμε "κεφτεδάκια" με τα χέρια μας και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.

Τέλος, για το γλάσο επικάλυψης χρειαζόμαστε,
180 γρ. Κουβερτούρα
1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
1/2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
Χρωματιστή τρούφα ή ινδοκάρυδο για τη διακόσμηση
Εκτέλεση,
Σε Μπεν Μαρί ή σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε την κουβερτούρα, την κρέμα γάλακτος και τον στιγμιαίο καφέ. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα μας και γίνει ένα μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά.
Μόλις είναι έτοιμο το γλάσο για την επικάλυψη, παίρνουμε ένα κουτάλι και περιχύνουμε τα κεφτεδάκια σοκολάτας.
Τέλος, διακοσμούμε ελαφρά με χρωματιστή τρούφα ή ινδοκάρυδο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, και ξα

Πατάτες φούρνου με Κουρκουμά

Για τις πατάτες μας θα χρειαστούμε , 1 Κιλό Πατάτες κομμένες στα τέσσερα κυδωνάτες  1 κ.σ. κοφτή Αλάτι 1/3 κούπας Ελαιόλαδο 1/2 κ.γ. Κουρκουμά 1/2 κ.γ. ΣΟΥΜΆΚ  1 κ.γ. ίσως και λιγότερο δενδρολίβανο  1/3 κ.γ. Μαύρο Πιπέρι 2 κ.σ. Μουστάρδα  1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη  1 φέτα ψωμί θρυμματισμένη στο μπλέντερ  1 κούπα Νερό  Εκτέλεση , Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις πατάτες μας καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες.  Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά τις πατάτες να πάνε παντού τα υλικά μας και τις ρίχνουμε σε ένα ταψάκι με τη μια κούπα νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 o C για 1 ώρα.  Αν οι πατάτες έχουν τραβήξει το νερό αρκετά πριν είναι έτοιμες, προσθέστε λίγο ζεστό νερό ακόμη.