Για το κέικ θα χρειαστούμε,
2 φλ. κοσμινισμένο αλεύρι
1 φλ. κοσκινισμένο κακάο για γλυκά
4 1/2 κ.γ. κοφτά μπεικιν πάουντερ
3/4 φλ. φρέσκο βούτυρο ή Βιτάμ
1 1/2 φλ. ζάχαρη
3 αυγά
1 Βανίλια
1 φλ. γάλα
Εκτέλεση,
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το κακάο και το μπεικιν πάουντερ.
Χτυπάτε καλά το βούτυρο και ρίχνετε λίγη - λίγη τη ζάχαρη. Συνεχίζετε το χτύπημα έως ότου το μείγμα γίνει αφράτο. Προσθέτετε τα αυγά. Ρίχνετε τη βανίλια και το γάλα αλληλοδιαδόχως με κοσκινισμένα υλικά. Αδειάζεται το χυλό σε μια φόρμα μέτρια βουτυρωμένη.
Ψήνετε το κέικ στους 180 oC για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου.
Μόλις ξεφορμάρουμε το κέικ μας, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Αφού έχουν περάσει οι 4 ώρες και έχουμε βγάλει το κέικ από το ψυγείο, το κόβουμε σε κομμάτια και το αλέθουμε ελαφρά στο μπλέντερ να μην έχει κομμάτια.
Βάζουμε τα τρίμματα του κέικ σε ένα μπολ και ετοιμάζουμε το γλάσο μας.
Για το γλάσο θα χρειαστούμε,
180 γρ. Κουβερτούρα
1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. κονιάκ
1/2 κούπας φουντούκια αλεσμένα ή χτυπημένα στο γουδί
Εκτέλεση,
Σε Μπεν Μαρί ή σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε την κουβερτούρα, την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα μας και γίνει ένα μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά.
Μόλις είναι έτοιμο το γλάσο μας το ρίχνουμε μαζί με τα αλεσμένα φουντούκια μέσα στα τρίμματα του κέικ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ανακατευτεί καλά το γλάσο με τα τρίμματα του κέικ.
Μόλις είναι έτοιμο, πλάθουμε "κεφτεδάκια" με τα χέρια μας και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.
Τέλος, για το γλάσο επικάλυψης χρειαζόμαστε,
180 γρ. Κουβερτούρα
1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
1/2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
Χρωματιστή τρούφα ή ινδοκάρυδο για τη διακόσμηση
Εκτέλεση,
Σε Μπεν Μαρί ή σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε την κουβερτούρα, την κρέμα γάλακτος και τον στιγμιαίο καφέ. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα μας και γίνει ένα μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά.
Μόλις είναι έτοιμο το γλάσο για την επικάλυψη, παίρνουμε ένα κουτάλι και περιχύνουμε τα κεφτεδάκια σοκολάτας.
Τέλος, διακοσμούμε ελαφρά με χρωματιστή τρούφα ή ινδοκάρυδο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου