Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γλυκά και party

προφιτερόλ
Ατομικά Προφιτερόλ 



Κάθε φορά που έχουμε να ετοιμάσουμε ένα party για γενέθλια ή γιορτή, ξεκινάμε την αναζήτηση ιδεών πολλές μέρες πριν. Ξεφυλλίζουμε βιβλία με συνταγές, ψάχνουμε για ιδέες και συνταγές στο διαδίκτυο, σημειώνουμε όσες μας αρέσουν και εφόσον έχουμε μαζέψει αρκετές πληροφορίες, προσπαθούμε να οργανωθούμε κρατώντας αυτές που ταιριάζουν περισσότερο με την περίσταση  και το χρονοδιάγραμμα μας.


Στα party γενεθλίων το 80% του μπουφέ θέλουμε να αποτελείτε από αλμυρές συνταγές και μόλις το 20% από γλυκές συνταγές. Εφόσον οι καλεσμένοι μας θα έχουν ένα κομμάτι τούρτα στο τέλος, πιστεύω πως δεν χρειάζονται πολλά γλυκά στο μπουφέ μας. 




Πολλές ιδέες και συνταγές που συναντάμε είναι αρκετά χρονοβόρες και αν δεν έχουμε βοήθεια από κάποιο άλλο άτομο είναι αρκετά δύσκολο να τις εκτελέσουμε εγκαίρως. Γι'αυτό καλό είναι να ψάχνουμε συνταγές εύκολες και νόστιμες. Στο κάτω κάτω τι σημασία έχει αν ο μπουφές μας είναι όμορφος και καθόλου γευστικός! 

Έχω πάει σε πολλά party γενεθλίων, έχω ετοιμάσει αρκετά party για τα παιδιά μου και πλέον έχω μάθει να ξεχωρίζω ορισμένα πράγματα. 

Το πρώτο που έχω μάθει, είναι όπως είπα και παραπάνω, η αναλογία αλμυρών και γλυκών στο μπουφέ μας. Τα αλμυρά πρέπει να είναι πολύ περισσότερα από τα γλυκά. 
Το δεύτερο που έχω μάθει, είναι πως τα περίπλοκα και φανταχτερά τις περισσότερες φορές δεν είναι νόστιμα όσο θα θέλαμε να είναι και είναι κρίμα να τα βλέπουμε δαγκωμένα και αφημένα.
Το τρίτο που έχω μάθει, είναι να σημειώνω αυτά που θα ετοιμάσω και να τα χωρίσω, ποια μέρα θα ετοιμάσω τι! Οι ετοιμασίες συνήθως ξεκινάνε δύο μέρες πριν το party και τελειώνουμε κάποιες λεπτομέρειες την ημέρα του party μας.






Σε αυτό το άρθρο θα σας προτείνω ορισμένα γλυκά τα οποία μπορούμε να έχουμε στο μπουφέ μας.

Το πρώτο που σας προτείνω είναι το Προφιτερόλ, το οποίο μπορούμε να το μοιράσουμε σε ατομικά μπολ μιας χρήσης που βρίσκουμε στην αγορά εύκολα πλέον. Σε κάθε μπολ βάζουμε ένα μπισκότο σαβαγιάρ σπασμένο σε τρία μέρη, καλύπτουμε με 1 κουτάλα της σούπας κρέμα σοκολάτα, αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα και γαρνίρουμε με σαντιγί. Διατηρούμε τα ατομικά Προφιτερόλ στο ψυγείο μέχρι το party μας. 


Ατομικά προφιτερόλ 
Η δεύτερη επιλογή που σας προτείνω είναι Τρουφάκια με γεύση κακάο μπανάνα. Φτιάχνονται εύκολα, γρήγορα και τα αγαπάνε όλοι. 

Η τρίτη επιλογή που σας προτείνω είναι Γλυκό με Πτι μπερ. Το γλυκό με πτι μπερ είναι εύκολο, γρήγορο και σοκολατένιο. Μπορείτε να το κάνετε σε σχήμα σκαντζόχοιρου ή ένα απλό σχήμα σε τσέρκι. 


Αυτές είναι οι τρεις επιλογές για γλυκά που σας προτείνω σε αυτό το άρθρο. Και οι τρεις επιλογές είναι σοκολατένιες και αγαπημένες. Είναι από τις επιλογές γλυκών που αν τις φτιάξετε μια φορά, θα τις ψάχνουν οι καλεσμένοι σας στο μπουφέ σε κάθε party σας.






Μπορείτε να δείτε περισσότερες ιδέες και συνταγές στις κατηγορίες Ζάχαρη και Party



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, και ξα

Πατάτες φούρνου με Κουρκουμά

Για τις πατάτες μας θα χρειαστούμε , 1 Κιλό Πατάτες κομμένες στα τέσσερα κυδωνάτες  1 κ.σ. κοφτή Αλάτι 1/3 κούπας Ελαιόλαδο 1/2 κ.γ. Κουρκουμά 1/2 κ.γ. ΣΟΥΜΆΚ  1 κ.γ. ίσως και λιγότερο δενδρολίβανο  1/3 κ.γ. Μαύρο Πιπέρι 2 κ.σ. Μουστάρδα  1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη  1 φέτα ψωμί θρυμματισμένη στο μπλέντερ  1 κούπα Νερό  Εκτέλεση , Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις πατάτες μας καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες.  Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά τις πατάτες να πάνε παντού τα υλικά μας και τις ρίχνουμε σε ένα ταψάκι με τη μια κούπα νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 o C για 1 ώρα.  Αν οι πατάτες έχουν τραβήξει το νερό αρκετά πριν είναι έτοιμες, προσθέστε λίγο ζεστό νερό ακόμη.