Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νηστίσιμο Κέικ Πορτοκάλι

Νηστίσιμο Κέικ Πορτοκάλι με υπέροχη γεύση και άρωμα που δεν θα θέλετε να σταματήσετε να το τρώτε. 




Τα Κέικ πάντα μας βγάζουν από τη δύσκολη θέση όταν έρχεται παρέα στο σπίτι μας για πρωινό ή απογευματινό καφεδάκι. 
Φτιάχνετε εύκολα, γρήγορα και πάντα έχουμε ένα κέικ στην όμορφη πιατέλα μας που διακοσμεί την κουζίνα μας ή την τραπεζαρία. 

Ακόμη και στη νηστεία τα κέικ μας μπορούν να είναι πεντανόστιμα, γεμάτα γεύση και αρώματα. 


Κέικ
Νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι 


Για το νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι θα χρειαστούμε,

  • 1 κούπα Ηλιέλαιο 
  • 1 κούπα χυμό Πορτοκάλι 
  • 1 κούπα Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
  • 1 1/3 κούπας Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αν θέλετε και αλεύρι τύπου Canadian) 
  • 1 κ.γ. Μαγειρική Σόδα 
  • 2 κ.σ. Μηλόξυδο 
  • 1 κούπα Ζάχαρη 
  • 1 φλιτζανάκι (30ml) Κονιάκ 
  • 1 κ.γ. Ξύσμα πορτοκάλι 
Για το γλάσο μας θα χρειαστούμε,

  • 1 κούπα Άχνη Ζάχαρη
  • 2 κ.σ. Νερό 
  • 1 κ.γ. Μέλι Πορτοκάλι (αν δεν έχετε μέλι πορτοκάλι, χρησιμοποιήστε αυτό που έχετε στο σπίτι)




Εκτέλεση,

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτω το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη μαγειρική σόδα, το μηλόξυδο και συνεχίζουμε το χτύπημα για ένα με δύο λεπτά. 
Έπειτα, ενώ δουλεύει το μίξερ προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και το αλεύρι γενικής χρήσης.
Τέλος, ρίχνουμε το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα για ένα λεπτό περίπου. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 180 oC για  55 λεπτά περίπου.

Μόλις είναι έτοιμο το κέικ μας, ξεφορμάρουμε στην πιατέλα μας και αφήνουμε για να ετοιμάσουμε το γλάσο μας.


Σε ένα μπολ βάζουμε την άχνη ζάχαρη, το νερό, το μέλι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο γλάσο.
Περιχύνουμε το κέικ μας και αν διαθέτουμε γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, γαρνίρουμε το κέικ μας όπως τη φωτογραφία. 


Σημειώστε πως είναι σημαντικό το ξύσμα πορτοκαλιού να είναι από ακέρωτο πορτοκάλι. Παράδειγμα τα πορτοκάλια που αγοράζουμε από τον μανάβη μας για να φτιάξουμε γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι. 
Μπορείτε να κρατήσετε ξύσμα πορτοκαλιού στην κατάψυξη σας για να το έχετε όποτε το χρειάζεστε. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα...

Αλμυρά και Party

Όπως έχω αναφέρει στην ανάρτηση  Γλυκά και Party , κάθε φορά που έχουμε να ετοιμάσουμε party για γενέθλια, γιορτή ή κάποια ιδική περίσταση που θέλουμε να γιορτάσουμε, αναζητάμε ιδέες και συνταγές σε βιβλία και το διαδίκτυο σημειώνοντας τις κατάλληλες συνταγές και ιδέες για το δικό μας party.  Στο μπουφέ μας, θέλουμε τα αλμυρά να είναι πολύ περισσότερα από τα γλυκά μας και να τρώγονται εύκολα. Τι εννοώ να τρώγονται εύκολα ; Να μην χρειάζεται μαχαιροπίρουνο και σαλιάρα για να το φάνε οι καλεσμένοι μας. Να μπορούν να το πάρουν εύκολα από το μπουφέ μας στο πιάτο τους.  Αν χρειάζεται απλά πιρούνι δεν είναι πρόβλημα, απλά να μην χρειάζεται να το κόψουν για να το φάνε. Επίσης, κάτι πολύ βασικό που πρέπει να προσέχουμε όταν επιλέγουμε τις συνταγές του μπουφέ μας, είναι ο χρόνος. Πόσο χρόνο χρειάζεται η συνταγή μας για να ολοκληρωθεί και πόσο χρόνο έχουμε εμείς σύμφωνα με τα υπόλοιπα που θέλουμε να ετοιμάσουμε.  Θα ήθελα να σημειώσω πως καλό είναι να μη...