Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νηστίσιμο Κέικ Πορτοκάλι

Νηστίσιμο Κέικ Πορτοκάλι με υπέροχη γεύση και άρωμα που δεν θα θέλετε να σταματήσετε να το τρώτε. 




Τα Κέικ πάντα μας βγάζουν από τη δύσκολη θέση όταν έρχεται παρέα στο σπίτι μας για πρωινό ή απογευματινό καφεδάκι. 
Φτιάχνετε εύκολα, γρήγορα και πάντα έχουμε ένα κέικ στην όμορφη πιατέλα μας που διακοσμεί την κουζίνα μας ή την τραπεζαρία. 

Ακόμη και στη νηστεία τα κέικ μας μπορούν να είναι πεντανόστιμα, γεμάτα γεύση και αρώματα. 


Κέικ
Νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι 


Για το νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι θα χρειαστούμε,

  • 1 κούπα Ηλιέλαιο 
  • 1 κούπα χυμό Πορτοκάλι 
  • 1 κούπα Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
  • 1 1/3 κούπας Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αν θέλετε και αλεύρι τύπου Canadian) 
  • 1 κ.γ. Μαγειρική Σόδα 
  • 2 κ.σ. Μηλόξυδο 
  • 1 κούπα Ζάχαρη 
  • 1 φλιτζανάκι (30ml) Κονιάκ 
  • 1 κ.γ. Ξύσμα πορτοκάλι 
Για το γλάσο μας θα χρειαστούμε,

  • 1 κούπα Άχνη Ζάχαρη
  • 2 κ.σ. Νερό 
  • 1 κ.γ. Μέλι Πορτοκάλι (αν δεν έχετε μέλι πορτοκάλι, χρησιμοποιήστε αυτό που έχετε στο σπίτι)




Εκτέλεση,

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτω το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη μαγειρική σόδα, το μηλόξυδο και συνεχίζουμε το χτύπημα για ένα με δύο λεπτά. 
Έπειτα, ενώ δουλεύει το μίξερ προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και το αλεύρι γενικής χρήσης.
Τέλος, ρίχνουμε το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα για ένα λεπτό περίπου. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 180 oC για  55 λεπτά περίπου.

Μόλις είναι έτοιμο το κέικ μας, ξεφορμάρουμε στην πιατέλα μας και αφήνουμε για να ετοιμάσουμε το γλάσο μας.


Σε ένα μπολ βάζουμε την άχνη ζάχαρη, το νερό, το μέλι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο γλάσο.
Περιχύνουμε το κέικ μας και αν διαθέτουμε γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, γαρνίρουμε το κέικ μας όπως τη φωτογραφία. 


Σημειώστε πως είναι σημαντικό το ξύσμα πορτοκαλιού να είναι από ακέρωτο πορτοκάλι. Παράδειγμα τα πορτοκάλια που αγοράζουμε από τον μανάβη μας για να φτιάξουμε γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι. 
Μπορείτε να κρατήσετε ξύσμα πορτοκαλιού στην κατάψυξη σας για να το έχετε όποτε το χρειάζεστε. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, και ξα

Πατάτες φούρνου με Κουρκουμά

Για τις πατάτες μας θα χρειαστούμε , 1 Κιλό Πατάτες κομμένες στα τέσσερα κυδωνάτες  1 κ.σ. κοφτή Αλάτι 1/3 κούπας Ελαιόλαδο 1/2 κ.γ. Κουρκουμά 1/2 κ.γ. ΣΟΥΜΆΚ  1 κ.γ. ίσως και λιγότερο δενδρολίβανο  1/3 κ.γ. Μαύρο Πιπέρι 2 κ.σ. Μουστάρδα  1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη  1 φέτα ψωμί θρυμματισμένη στο μπλέντερ  1 κούπα Νερό  Εκτέλεση , Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις πατάτες μας καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες.  Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά τις πατάτες να πάνε παντού τα υλικά μας και τις ρίχνουμε σε ένα ταψάκι με τη μια κούπα νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 o C για 1 ώρα.  Αν οι πατάτες έχουν τραβήξει το νερό αρκετά πριν είναι έτοιμες, προσθέστε λίγο ζεστό νερό ακόμη.