Νηστίσιμο Κέικ Πορτοκάλι με υπέροχη γεύση και άρωμα που δεν θα θέλετε να σταματήσετε να το τρώτε.
Τα Κέικ πάντα μας βγάζουν από τη δύσκολη θέση όταν έρχεται παρέα στο σπίτι μας για πρωινό ή απογευματινό καφεδάκι.
Φτιάχνετε εύκολα, γρήγορα και πάντα έχουμε ένα κέικ στην όμορφη πιατέλα μας που διακοσμεί την κουζίνα μας ή την τραπεζαρία.
Ακόμη και στη νηστεία τα κέικ μας μπορούν να είναι πεντανόστιμα, γεμάτα γεύση και αρώματα.
Νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι |
Για το νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι θα χρειαστούμε,
- 1 κούπα Ηλιέλαιο
- 1 κούπα χυμό Πορτοκάλι
- 1 κούπα Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 1/3 κούπας Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αν θέλετε και αλεύρι τύπου Canadian)
- 1 κ.γ. Μαγειρική Σόδα
- 2 κ.σ. Μηλόξυδο
- 1 κούπα Ζάχαρη
- 1 φλιτζανάκι (30ml) Κονιάκ
- 1 κ.γ. Ξύσμα πορτοκάλι
Για το γλάσο μας θα χρειαστούμε,
- 1 κούπα Άχνη Ζάχαρη
- 2 κ.σ. Νερό
- 1 κ.γ. Μέλι Πορτοκάλι (αν δεν έχετε μέλι πορτοκάλι, χρησιμοποιήστε αυτό που έχετε στο σπίτι)
Εκτέλεση,
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτω το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη μαγειρική σόδα, το μηλόξυδο και συνεχίζουμε το χτύπημα για ένα με δύο λεπτά.
Έπειτα, ενώ δουλεύει το μίξερ προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και το αλεύρι γενικής χρήσης.
Τέλος, ρίχνουμε το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα για ένα λεπτό περίπου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 180 oC για 55 λεπτά περίπου.
Μόλις είναι έτοιμο το κέικ μας, ξεφορμάρουμε στην πιατέλα μας και αφήνουμε για να ετοιμάσουμε το γλάσο μας.
Σε ένα μπολ βάζουμε την άχνη ζάχαρη, το νερό, το μέλι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο γλάσο.
Περιχύνουμε το κέικ μας και αν διαθέτουμε γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, γαρνίρουμε το κέικ μας όπως τη φωτογραφία.
Σημειώστε πως είναι σημαντικό το ξύσμα πορτοκαλιού να είναι από ακέρωτο πορτοκάλι. Παράδειγμα τα πορτοκάλια που αγοράζουμε από τον μανάβη μας για να φτιάξουμε γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι.
Μπορείτε να κρατήσετε ξύσμα πορτοκαλιού στην κατάψυξη σας για να το έχετε όποτε το χρειάζεστε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου