Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νηστίσιμο κέικ με κακάο

Για τους λάτρεις του κακάο, ένα πεντανόστιμο κέικ με κακάο που θα αγαπήσετε. 

Το κέικ είναι από τα πιο εύκολα γλυκά που υπάρχουν. Είναι το πρώτο γλυκό που θα μας μάθει η μητέρα μας. Είναι ένα κλασικό γλύκισμα που δεν βαριόμαστε ποτέ να τρώμε. Το φτιάχνουμε σε πολλές παραλλαγές γεύσεων, με γλάσο ή χωρίς. Το δίνουμε στα παιδιά μας για κολατσιό στο σχολείο, το σερβίρουμε στην παρέα μας για τον καφέ ή το τσάι. 



Κέικ
Νηστίσιμο κέικ με κακάο


Για το κέικ μας θα χρειαστούμε,

1 κούπα Ηλιέλαιο Καλής ποιότητας 
1 κούπα Νερό 
1 κούπα Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (Φαρίνα)
1 κούπα Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1/2 κούπας Κακάο για γλυκά 
1 κ.γ. Σόδα φαγητού 
2 κ.σ. ξύδι 
1 κούπα Ζάχαρη 
1 βανίλια 


Για το γλάσο μας θα χρειαστούμε,

1 κούπα Ζάχαρη Άχνη
2 - 3 κ.σ. Νερό 
1 κ.γ. Μέλι 






Εκτέλεση,

Βάζουμε στο μίξερ μας το Ηλιέλαιο μας με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.
Ενώ δουλεύει το μίξερ μας, προσθέτουμε σιγά σιγά τα υλικά μας. Το νερό, τη σόδα φαγητού, τα αλεύρια μας, το κακάο, το ξύδι και τη βανίλια. 
Βάζουμε σε φόρμα που έχουμε λαδώσει με ένα πινέλο πρώτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC για 50' λεπτά περίπου. 

Μόλις είναι έτοιμο το κέικ μας, το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα της αρεσκείας μας και ετοιμάζουμε το γλάσο.

Σε ένα μπολ, βάζουμε τη ζάχαρη άχνη με το νερό (βάζουμε πρώτα τις δύο κουταλιές νερό και αν δούμε ότι χρειάζεται και το τρίτο κουταλάκι νερό τότε το βάζουμε), το μέλι και καλά ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Περιχύνουμε από επάνω το κέικ μας και προαιρετικά γαρνίρουμε με αλεσμένα φουντούκια ή αμύγδαλα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα...

Αλμυρά και Party

Όπως έχω αναφέρει στην ανάρτηση  Γλυκά και Party , κάθε φορά που έχουμε να ετοιμάσουμε party για γενέθλια, γιορτή ή κάποια ιδική περίσταση που θέλουμε να γιορτάσουμε, αναζητάμε ιδέες και συνταγές σε βιβλία και το διαδίκτυο σημειώνοντας τις κατάλληλες συνταγές και ιδέες για το δικό μας party.  Στο μπουφέ μας, θέλουμε τα αλμυρά να είναι πολύ περισσότερα από τα γλυκά μας και να τρώγονται εύκολα. Τι εννοώ να τρώγονται εύκολα ; Να μην χρειάζεται μαχαιροπίρουνο και σαλιάρα για να το φάνε οι καλεσμένοι μας. Να μπορούν να το πάρουν εύκολα από το μπουφέ μας στο πιάτο τους.  Αν χρειάζεται απλά πιρούνι δεν είναι πρόβλημα, απλά να μην χρειάζεται να το κόψουν για να το φάνε. Επίσης, κάτι πολύ βασικό που πρέπει να προσέχουμε όταν επιλέγουμε τις συνταγές του μπουφέ μας, είναι ο χρόνος. Πόσο χρόνο χρειάζεται η συνταγή μας για να ολοκληρωθεί και πόσο χρόνο έχουμε εμείς σύμφωνα με τα υπόλοιπα που θέλουμε να ετοιμάσουμε.  Θα ήθελα να σημειώσω πως καλό είναι να μη...