Για τους λάτρεις του κακάο, ένα πεντανόστιμο κέικ με κακάο που θα αγαπήσετε.
Το κέικ είναι από τα πιο εύκολα γλυκά που υπάρχουν. Είναι το πρώτο γλυκό που θα μας μάθει η μητέρα μας. Είναι ένα κλασικό γλύκισμα που δεν βαριόμαστε ποτέ να τρώμε. Το φτιάχνουμε σε πολλές παραλλαγές γεύσεων, με γλάσο ή χωρίς. Το δίνουμε στα παιδιά μας για κολατσιό στο σχολείο, το σερβίρουμε στην παρέα μας για τον καφέ ή το τσάι.
Νηστίσιμο κέικ με κακάο |
Για το κέικ μας θα χρειαστούμε,
1 κούπα Ηλιέλαιο Καλής ποιότητας
1 κούπα Νερό
1 κούπα Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (Φαρίνα)
1 κούπα Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπας Κακάο για γλυκά
1 κ.γ. Σόδα φαγητού
2 κ.σ. ξύδι
1 κούπα Ζάχαρη
1 βανίλια
Για το γλάσο μας θα χρειαστούμε,
1 κούπα Ζάχαρη Άχνη
2 - 3 κ.σ. Νερό
1 κ.γ. Μέλι
Εκτέλεση,
Βάζουμε στο μίξερ μας το Ηλιέλαιο μας με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.
Ενώ δουλεύει το μίξερ μας, προσθέτουμε σιγά σιγά τα υλικά μας. Το νερό, τη σόδα φαγητού, τα αλεύρια μας, το κακάο, το ξύδι και τη βανίλια.
Βάζουμε σε φόρμα που έχουμε λαδώσει με ένα πινέλο πρώτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC για 50' λεπτά περίπου.
Μόλις είναι έτοιμο το κέικ μας, το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα της αρεσκείας μας και ετοιμάζουμε το γλάσο.
Σε ένα μπολ, βάζουμε τη ζάχαρη άχνη με το νερό (βάζουμε πρώτα τις δύο κουταλιές νερό και αν δούμε ότι χρειάζεται και το τρίτο κουταλάκι νερό τότε το βάζουμε), το μέλι και καλά ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Περιχύνουμε από επάνω το κέικ μας και προαιρετικά γαρνίρουμε με αλεσμένα φουντούκια ή αμύγδαλα.
Βάζουμε στο μίξερ μας το Ηλιέλαιο μας με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.
Ενώ δουλεύει το μίξερ μας, προσθέτουμε σιγά σιγά τα υλικά μας. Το νερό, τη σόδα φαγητού, τα αλεύρια μας, το κακάο, το ξύδι και τη βανίλια.
Βάζουμε σε φόρμα που έχουμε λαδώσει με ένα πινέλο πρώτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC για 50' λεπτά περίπου.
Μόλις είναι έτοιμο το κέικ μας, το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα της αρεσκείας μας και ετοιμάζουμε το γλάσο.
Σε ένα μπολ, βάζουμε τη ζάχαρη άχνη με το νερό (βάζουμε πρώτα τις δύο κουταλιές νερό και αν δούμε ότι χρειάζεται και το τρίτο κουταλάκι νερό τότε το βάζουμε), το μέλι και καλά ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Περιχύνουμε από επάνω το κέικ μας και προαιρετικά γαρνίρουμε με αλεσμένα φουντούκια ή αμύγδαλα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου