Τι χρειαζομαστε για τις Αυγόφετες μας,
1 ψωμί πρωηγούμενης ημέρας
8 τεμ Αυγά
1 φλ. του Ελληνικού νερό
1 πρέζα αλάτι
Λίγο Πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση,
Κόβουμε σε φέτες το ψωμί μας.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και τα χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα να ανακατευτούν καλά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο μας, όσο χρειάζεται να καλυφθεί καλά ο πάτος του τηγανιού και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά να κάψει το λάδι.
Μόλις κάψει το λάδι, βουτάμε μία-μία τις φέτες ψωμιού στο μείγμα του αυγού. Το αυγό πρέπει να πάει και απο τις δύο μεριές του ψωμιού. Προσοχή δεν το αφήνουμε πολύ ωρα μεσα στο μειγμα του αυγού. Ίσα ίσα το βουτάμε να πάει το αυγό παντού, το αφήνουμε να τρέξει λίγο το περίσσιο αυγό και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
Μόλις βάλουμε τις πρώτες Αυγόφετες στο τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο.
Τηγανίζουμε και απο τις δύο μερίες μέχρι να ροδίσει η Αυγόφετα μας. Το αυγό δεν θέλει πολύ ώρα όπως ξέρετε.
Μόλις είναι έτοιμες οι Αυγόφετες μας, τις τοποθετούμε σε ταψάκι ή πιατέλα αφού έχετε βάλει πρώτα απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να σας τελειώσει το ψωμί.
Υ.Γ. Σε περίπτωση που μείνει λίγο μείγμα απο το αυγό, μην το πετάξετε. Μπορείτε να προσθλέσετε λίγο κασέρι ή Φέτα και να κάνετε μια ωραιότατη ατομική ομελέτα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου