Τεντερμέ στα Ποντιακά ή αλλιώς μακαρόνια στο τηγάνι όπως το έλεγα μικρή.
Όταν μαγειρεύω σπαγγέτι, πάντα βάζω παραπάνω μακαρόνια απ'οτι τρώμε για να κάνω Τεντερμέ την επόμενη ημέρα.
Για τον Τεντερμέ μας θα χρειαστούμε,
4 τεμ. Αυγά
Μια πρέζα αλάτι
Μια πρέζα πιπέρι
100 γρ περίπου Φέτα
3-4 χούφτες μακαρόνια σπαγγέτι (μαγειρεμένα την προηγούμενη ημέρα)
3 κ.σ. Ελαιόλαδο
Εκτέλεση,
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά μας.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη Φέτα τριμμένη με το χέρι και τα μακαρόνια.
Ανακατεύουμε τα υλικά μας πολύ καλά να πάει παντού το αυγό και η Φέτα.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα Tefal τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ που ετοιμάσαμε προηγουμένως.
Τα απλώνουμε στο τηγάνι ομοιόμορφα και πατάτε ελαφρά με ένα επίπεδο καπάκι κατσαρόλας ή με ένα πιάτο (όπως έκανε και η γιαγιά μου).
Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι μας το χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία και αφήνουμε να τηγανιστεί από τη μια μεριά χωρίς να ανακατεύουμε, απλώς πατώντας ελαφρά το καπάκι ανα διαστήματα.
Μόλις τηγανιστεί από τη μια πλευρά γυρίζουμε τον Τεντερμέ από την άλλη ήτε με τη βοήθεια του καπακιού ήτε με τη βοήθεια απο ένα δεύτερο τηγάνι ( όπως κάνω κι εγώ).
Μόλις τηγανιστεί και απο την άλλη μεριά σερβίρουμε τον Τεντερμέ σε πιατέλα.
Τρώγεται ζεστός και κρύος το ίδιο ευχάριστα.
Όταν μαγειρεύω σπαγγέτι, πάντα βάζω παραπάνω μακαρόνια απ'οτι τρώμε για να κάνω Τεντερμέ την επόμενη ημέρα.
Για τον Τεντερμέ μας θα χρειαστούμε,
4 τεμ. Αυγά
Μια πρέζα αλάτι
Μια πρέζα πιπέρι
100 γρ περίπου Φέτα
3-4 χούφτες μακαρόνια σπαγγέτι (μαγειρεμένα την προηγούμενη ημέρα)
3 κ.σ. Ελαιόλαδο
Εκτέλεση,
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά μας.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη Φέτα τριμμένη με το χέρι και τα μακαρόνια.
Ανακατεύουμε τα υλικά μας πολύ καλά να πάει παντού το αυγό και η Φέτα.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα Tefal τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ που ετοιμάσαμε προηγουμένως.
Τα απλώνουμε στο τηγάνι ομοιόμορφα και πατάτε ελαφρά με ένα επίπεδο καπάκι κατσαρόλας ή με ένα πιάτο (όπως έκανε και η γιαγιά μου).
Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι μας το χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία και αφήνουμε να τηγανιστεί από τη μια μεριά χωρίς να ανακατεύουμε, απλώς πατώντας ελαφρά το καπάκι ανα διαστήματα.
Μόλις τηγανιστεί από τη μια πλευρά γυρίζουμε τον Τεντερμέ από την άλλη ήτε με τη βοήθεια του καπακιού ήτε με τη βοήθεια απο ένα δεύτερο τηγάνι ( όπως κάνω κι εγώ).
Μόλις τηγανιστεί και απο την άλλη μεριά σερβίρουμε τον Τεντερμέ σε πιατέλα.
Τρώγεται ζεστός και κρύος το ίδιο ευχάριστα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου