Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τεντερμέ

Τεντερμέ στα Ποντιακά ή αλλιώς μακαρόνια στο τηγάνι όπως το έλεγα μικρή.

Όταν μαγειρεύω σπαγγέτι, πάντα βάζω παραπάνω μακαρόνια απ'οτι τρώμε για να κάνω Τεντερμέ την επόμενη ημέρα.




Για τον Τεντερμέ μας θα χρειαστούμε,

4 τεμ. Αυγά
Μια πρέζα αλάτι
Μια πρέζα πιπέρι
100 γρ περίπου Φέτα
3-4 χούφτες μακαρόνια σπαγγέτι (μαγειρεμένα την προηγούμενη ημέρα)
3 κ.σ. Ελαιόλαδο


Εκτέλεση,

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά μας.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη Φέτα τριμμένη με το χέρι και τα μακαρόνια.
Ανακατεύουμε τα υλικά μας πολύ καλά να πάει παντού το αυγό και η Φέτα.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα Tefal τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ που ετοιμάσαμε προηγουμένως.
Τα απλώνουμε στο τηγάνι ομοιόμορφα και πατάτε ελαφρά με ένα επίπεδο καπάκι κατσαρόλας ή με ένα πιάτο (όπως έκανε και η γιαγιά μου).
Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι μας το χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία και αφήνουμε να τηγανιστεί από τη μια μεριά χωρίς να ανακατεύουμε, απλώς πατώντας ελαφρά το καπάκι ανα διαστήματα.
Μόλις τηγανιστεί από τη μια πλευρά γυρίζουμε τον Τεντερμέ από την άλλη ήτε με τη βοήθεια του καπακιού ήτε με τη βοήθεια απο ένα δεύτερο τηγάνι ( όπως κάνω κι εγώ).
Μόλις τηγανιστεί και απο την άλλη μεριά σερβίρουμε τον Τεντερμέ σε πιατέλα.
Τρώγεται ζεστός και κρύος το ίδιο ευχάριστα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, και ξα

Πατάτες φούρνου με Κουρκουμά

Για τις πατάτες μας θα χρειαστούμε , 1 Κιλό Πατάτες κομμένες στα τέσσερα κυδωνάτες  1 κ.σ. κοφτή Αλάτι 1/3 κούπας Ελαιόλαδο 1/2 κ.γ. Κουρκουμά 1/2 κ.γ. ΣΟΥΜΆΚ  1 κ.γ. ίσως και λιγότερο δενδρολίβανο  1/3 κ.γ. Μαύρο Πιπέρι 2 κ.σ. Μουστάρδα  1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη  1 φέτα ψωμί θρυμματισμένη στο μπλέντερ  1 κούπα Νερό  Εκτέλεση , Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις πατάτες μας καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες.  Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά τις πατάτες να πάνε παντού τα υλικά μας και τις ρίχνουμε σε ένα ταψάκι με τη μια κούπα νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 o C για 1 ώρα.  Αν οι πατάτες έχουν τραβήξει το νερό αρκετά πριν είναι έτοιμες, προσθέστε λίγο ζεστό νερό ακόμη.