Για τη μπεσαμέλ μας θα χρειαστούμε,
1 λίτρο γάλα πλήρες
12 κ.σ. κοφτές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
Πιπέρι
50 γρ. φρέσκο βούτυρο ή Βιτάμ
1 αυγό
Εκτέλεση,
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό περίπου γάλα και το βάζουμε επάνω σε δυνατή φωτιά.
Ταυτόχρονα σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με το αλεύρι και το ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να λιώσει καλά το αλεύρι μέσα στο γάλα.
Μόλις λιώσει το αλεύρι μέσα στο γάλα, το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα που έχουμε σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς ζωηρά.
Αμέσως και χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το βούτυρο.
Μόλις πήξει η μπεσαμέλ την τραβάμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει τόσο όσο χρειάζεται να χτυπήσουμε το αυγό ελαφρά.
Ρίχνουμε το αυγό στη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να απορροφηθεί από τη μπεσαμελ.
Υ.Γ. Αν η μπεσαμελ είναι πολύ σφιχτή, ΠΡΙΝ βάλετε το αυγό , προσθέστε λίγο γάλα και ανακατέψτε καλά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου