Πριν λίγες ημέρες είχε γενέθλια η κόρη μου και ήθελα κάτι... για να συνοδεύσει το κρασί που θα πρόσφερα στους γονείς.
Ύστερα από μια μικρή έρευνα, κατέληξα σε μια δική μου εκδοχή αυτής της υπέροχης τυρόμπαλας με ξυρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, κριτσίνια και κράκερς.
Για την τυρόμπαλα θα χρειαστούμε,
1 συσκευασία Ανθότυρο
2-3 κ.σ. τυρί κρέμα
1/2 κ.γ. αλάτι
1/3 κ.γ. μαύρο πιπέρι
*προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε θυμάρι ή ρίγανη
1/2 κούπας αμύγδαλα ανάλατα
2 αποξηραμένα βερίκοκα
2 αποξηραμένα σύκα
Λίγα αποξηραμένα cranberry
Εκτέλεση,
Σε ένα μεγάλο πιάτο ή μπολ κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα αποξηραμένα φρούτα και προσθέτουμε τα αμύγδαλα αλεσμένα. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη για να ετοιμάσουμε την τυρόμπαλα μας.
Σε ένα μπολ, βάζουμε το Ανθότυρο, το τυρί κρέμα, το αλάτι, το πιπέρι και προαιρετικά θυμάρι ή ρίγανη. Αναμιγνύουμε πολύ καλά με τα χέρια (καλό είναι να φοράμε γάντια μιας χρήσης). Πλάθουμε σε στρόγγυλη μπάλα (αν δεν μπορείτε να το πλάσετε, βάλτε το στο ψυγείο για μισή με μια ώρα να σφίξει).
Έπειτα, βάζουμε την τυρόμπαλα μας στο πιάτο με τα αλεσμένα αμύγδαλα και τα τεμαχισμένα αποξηραμένα φρούτα και την πασπαλίζουμε με αυτά, πιέζοντας τα ελαφρά και προσεκτικά.
Εφόσον είναι έτοιμη η τυρόμπαλα μας , την τοποθετούμε στην πιατέλα που θα σερβίρουμε και γύρο της βάζουμε διάφορα κράκερς, κριτσίνια και αποξηραμένα φρούτα.
Είναι μια εύκολη και εντυπωσιακή πρόταση για να συνοδεύσετε το κρασί σας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου