Ένα υπέροχο γλυκό, το οποίο συνοδεύει υπέροχα τον απογευματινό μας καφέ ή τσάι.
Αν θέλουμε να ετοιμάσουμε ένα γλύκισμα και βιαζόμαστε ή είμαστε κουρασμένες. Νομίζω πως αυτό το γλυκό είναι ένα από αυτά τα εύκολα και γρήγορα.
Η βάση των γλυκών μας είναι ίδια. Αλλάζει μόνο το ταψάκι και η γαρνιτούρα.
Για το γλυκό μας θα χρειαστούμε,
1/2 κούπας Ζάχαρη
1 κούπα Αλεύρι Φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
3 Αυγά
1 φλιτζάνι του καφέ Κονιάκ
1/2 κούπας Αρώνια *προαιρετικά
ή 2 κ.σ. Χαρουπάλευρο
Εκτέλεση,
Βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει σαν κρέμα.
Έπειτα, χαμηλώνουμε στο μέτριο την ταχύτητα του μίξερ, ρίχνουμε το κονιάκ και προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι (αν θέλουμε να συμπεριλάβουμε στο γλυκό μας το χαρουπάλευρο, σε αυτό το σημείο θα προσθέσουμε και αυτό).
Μόλις το μείγμα μας είναι έτοιμο, (σε αυτό το σημείο προσθέτουμε την αρώνια και ανακατεύουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα) το βάζουμε σε ταρτιέρα από σιλικόνη ή σε ταψάκι no.28 (στο ταψάκι προσθέτω λαδόκολλα στον πάτο) και ψήνουμε με προθερμασμένο φούρνο στου 180 oC για 30 λεπτά.
Σε ταρτιέρα σιλικόνης της Tupperware, με μαρμελάδα και αρώνια |
Σε ταψάκι , με καραμέλα γάλακτος Bonne Maman |
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου