Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κοτόπουλο με ρύζι

Τον τελευταίο καιρό πιο τακτικά κάνω αναρτήσεις στη σελίδα Irene's seasons στο Facebook παρά στο blog.
Έχοντας παιδιά στο Δημοτικό, μερικές φορές είναι δύσκολο να ακολουθώ όλα όσα θέλω.
Δεν διαμαρτύρομαι, ίσα ίσα είναι απόλαυση να ασχολούμαι με τα παιδιά.
Απλά αναρωτιέμαι! Πώς γίνετε κάθε φορά που πάω να γράψω , ξαφνικά να χρειάζονται κάτι από τη μαμά τους .




Και μετά το περιττό μπλα μπλα θέλω να σας δείξω ένα νόστιμο φαγάκι που έκανα σήμερα.









Κοκκινιστό κοτόπουλο φιλέτο, κομμένο σε κομμάτια, ρύζι με φλοιό (fytro), ανάμικτο αρακά, κουρκουμά κ.α.
Γι'αυτό το νόστιμο μεσημεριανό χρειάστηκα,


1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
Μαύρο πιπέρι
Αλάτι
1 κ.γ. κουρκουμά
1 ποτήρι σάλτσα ντομάτας
1 ποτήρι ρύζι με φλοιό ( fytro)
Φρέσκο θυμάρι
1 σκελίδα σκόρδο




Σε μια κατσαρόλα ή βαθύ πλακερό βάζουμε ελαιόλαδο, ίσα να καλυφθεί ο πάτος του σκεύους. Μόλις κάψει το λάδι ρίχνουμε το κοτόπουλο και τσιγαριζουμε για πέντε λεπτά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τσιγαριζουνε για αλλά πέντε λεπτά.
Έπειτα, βάζουμε το σκόρδο κομμένο σε ροδέλες, το πιπέρι, τη σάλτσα ντομάτας, δύο-τρία ποτήρια νερό, τον κουρκουμά και το θυμάρι.
Μόλις αρχίσει και βράζει ρίχνουμε το αλάτι, το ρύζι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για μισή ώρα. (Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε ανά διαστήματα, να δοκιμάσουμε το αλάτι και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό ζεστό για να μην σταματάει ο βρασμός).
Τέλος, προσθέτουμε τον ανάμικτο αρακά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για αλλά 15 με 30 λεπτά. Δοκιμάζουμε το ρύζι και δεν ξεχνάμε να συμπληρώνουμε ζεστό νερό αν χρειαστεί.





Το συγκεκριμένο ρύζι όπως καταλάβατε θέλει πολύ περισσότερη ώρα για να γίνει, αλλά είναι πολύ νόστιμο και πολύ θρεπτικό.


Στη συσκευασία έλεγε πως αν θέλουμε μπορούμε να μουλιασουμε το ρύζι για 4 έως 8 ώρες για καλύτερα αποτελέσματα. Κάτι που δεν έκανα εγώ αυτή τη φορά και δεν ξέρω αν θα έβραζε πιο γρήγορα αν είχα κάνει αυτό πριν . Λογικά, ναι .


Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή μου και να τη δοκιμάσετε κι εσείς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, και ξα

Πατάτες φούρνου με Κουρκουμά

Για τις πατάτες μας θα χρειαστούμε , 1 Κιλό Πατάτες κομμένες στα τέσσερα κυδωνάτες  1 κ.σ. κοφτή Αλάτι 1/3 κούπας Ελαιόλαδο 1/2 κ.γ. Κουρκουμά 1/2 κ.γ. ΣΟΥΜΆΚ  1 κ.γ. ίσως και λιγότερο δενδρολίβανο  1/3 κ.γ. Μαύρο Πιπέρι 2 κ.σ. Μουστάρδα  1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη  1 φέτα ψωμί θρυμματισμένη στο μπλέντερ  1 κούπα Νερό  Εκτέλεση , Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις πατάτες μας καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες.  Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά τις πατάτες να πάνε παντού τα υλικά μας και τις ρίχνουμε σε ένα ταψάκι με τη μια κούπα νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 o C για 1 ώρα.  Αν οι πατάτες έχουν τραβήξει το νερό αρκετά πριν είναι έτοιμες, προσθέστε λίγο ζεστό νερό ακόμη.