Τον τελευταίο καιρό πιο τακτικά κάνω αναρτήσεις στη σελίδα Irene's seasons στο Facebook παρά στο blog.
Έχοντας παιδιά στο Δημοτικό, μερικές φορές είναι δύσκολο να ακολουθώ όλα όσα θέλω.
Δεν διαμαρτύρομαι, ίσα ίσα είναι απόλαυση να ασχολούμαι με τα παιδιά.
Απλά αναρωτιέμαι! Πώς γίνετε κάθε φορά που πάω να γράψω , ξαφνικά να χρειάζονται κάτι από τη μαμά τους .
Και μετά το περιττό μπλα μπλα θέλω να σας δείξω ένα νόστιμο φαγάκι που έκανα σήμερα.
Κοκκινιστό κοτόπουλο φιλέτο, κομμένο σε κομμάτια, ρύζι με φλοιό (fytro), ανάμικτο αρακά, κουρκουμά κ.α.
Γι'αυτό το νόστιμο μεσημεριανό χρειάστηκα,
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
Μαύρο πιπέρι
Αλάτι
1 κ.γ. κουρκουμά
1 ποτήρι σάλτσα ντομάτας
1 ποτήρι ρύζι με φλοιό ( fytro)
Φρέσκο θυμάρι
1 σκελίδα σκόρδο
Σε μια κατσαρόλα ή βαθύ πλακερό βάζουμε ελαιόλαδο, ίσα να καλυφθεί ο πάτος του σκεύους. Μόλις κάψει το λάδι ρίχνουμε το κοτόπουλο και τσιγαριζουμε για πέντε λεπτά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τσιγαριζουνε για αλλά πέντε λεπτά.
Έπειτα, βάζουμε το σκόρδο κομμένο σε ροδέλες, το πιπέρι, τη σάλτσα ντομάτας, δύο-τρία ποτήρια νερό, τον κουρκουμά και το θυμάρι.
Μόλις αρχίσει και βράζει ρίχνουμε το αλάτι, το ρύζι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για μισή ώρα. (Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε ανά διαστήματα, να δοκιμάσουμε το αλάτι και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό ζεστό για να μην σταματάει ο βρασμός).
Τέλος, προσθέτουμε τον ανάμικτο αρακά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για αλλά 15 με 30 λεπτά. Δοκιμάζουμε το ρύζι και δεν ξεχνάμε να συμπληρώνουμε ζεστό νερό αν χρειαστεί.
Το συγκεκριμένο ρύζι όπως καταλάβατε θέλει πολύ περισσότερη ώρα για να γίνει, αλλά είναι πολύ νόστιμο και πολύ θρεπτικό.
Στη συσκευασία έλεγε πως αν θέλουμε μπορούμε να μουλιασουμε το ρύζι για 4 έως 8 ώρες για καλύτερα αποτελέσματα. Κάτι που δεν έκανα εγώ αυτή τη φορά και δεν ξέρω αν θα έβραζε πιο γρήγορα αν είχα κάνει αυτό πριν . Λογικά, ναι .
Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή μου και να τη δοκιμάσετε κι εσείς.
Έχοντας παιδιά στο Δημοτικό, μερικές φορές είναι δύσκολο να ακολουθώ όλα όσα θέλω.
Δεν διαμαρτύρομαι, ίσα ίσα είναι απόλαυση να ασχολούμαι με τα παιδιά.
Απλά αναρωτιέμαι! Πώς γίνετε κάθε φορά που πάω να γράψω , ξαφνικά να χρειάζονται κάτι από τη μαμά τους .
Και μετά το περιττό μπλα μπλα θέλω να σας δείξω ένα νόστιμο φαγάκι που έκανα σήμερα.
Γι'αυτό το νόστιμο μεσημεριανό χρειάστηκα,
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
Μαύρο πιπέρι
Αλάτι
1 κ.γ. κουρκουμά
1 ποτήρι σάλτσα ντομάτας
1 ποτήρι ρύζι με φλοιό ( fytro)
Φρέσκο θυμάρι
1 σκελίδα σκόρδο
Σε μια κατσαρόλα ή βαθύ πλακερό βάζουμε ελαιόλαδο, ίσα να καλυφθεί ο πάτος του σκεύους. Μόλις κάψει το λάδι ρίχνουμε το κοτόπουλο και τσιγαριζουμε για πέντε λεπτά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τσιγαριζουνε για αλλά πέντε λεπτά.
Έπειτα, βάζουμε το σκόρδο κομμένο σε ροδέλες, το πιπέρι, τη σάλτσα ντομάτας, δύο-τρία ποτήρια νερό, τον κουρκουμά και το θυμάρι.
Μόλις αρχίσει και βράζει ρίχνουμε το αλάτι, το ρύζι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για μισή ώρα. (Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε ανά διαστήματα, να δοκιμάσουμε το αλάτι και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό ζεστό για να μην σταματάει ο βρασμός).
Τέλος, προσθέτουμε τον ανάμικτο αρακά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για αλλά 15 με 30 λεπτά. Δοκιμάζουμε το ρύζι και δεν ξεχνάμε να συμπληρώνουμε ζεστό νερό αν χρειαστεί.
Το συγκεκριμένο ρύζι όπως καταλάβατε θέλει πολύ περισσότερη ώρα για να γίνει, αλλά είναι πολύ νόστιμο και πολύ θρεπτικό.
Στη συσκευασία έλεγε πως αν θέλουμε μπορούμε να μουλιασουμε το ρύζι για 4 έως 8 ώρες για καλύτερα αποτελέσματα. Κάτι που δεν έκανα εγώ αυτή τη φορά και δεν ξέρω αν θα έβραζε πιο γρήγορα αν είχα κάνει αυτό πριν . Λογικά, ναι .
Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή μου και να τη δοκιμάσετε κι εσείς.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου