Μαρμελάδα βερίκοκο-καρότο , ένας αχτύπητος συνδυασμός.
Για τη μαρμελάδα μας θα χρειαστούμε,
1 Κιλό Βερίκοκα
3 - 4 τεμ. Καρότα τριμμένα στον τρίφτη ή κομμένα σε ροδέλες
750 γρ. Ζάχαρη
Χυμό από ένα Λεμόνι
Εκτέλεση,
Για τη μαρμελάδα μας θα χρειαστούμε,
1 Κιλό Βερίκοκα
3 - 4 τεμ. Καρότα τριμμένα στον τρίφτη ή κομμένα σε ροδέλες
750 γρ. Ζάχαρη
Χυμό από ένα Λεμόνι
Εκτέλεση,
Σε μια λεκάνη πλένουμε τα βερίκοκα μας πολύ καλά.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια, καθαρίζουμε με το μαχαίρι τυχόν χτυπήματα που μπορεί να έχουν τα βερίκοκα μας και έπειτα τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μας.
Στη συνέχεια καθαρίζουμε τον φλοιό από τα καρότα μας, τα κόβουμε σε ροδέλες ή τα τρίβουμε στον τρίφτη μας και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα βερίκοκα.
Τέλος, προσθέτουμε τη ζάχαρη μέσα στην κατσαρόλα και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στο 7.
Μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αρχίσουν να βγάζουν τα φρούτα μας τα υγρά τους, ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Εφόσον έχουν βγάλει τα υγρά τους τα φρούτα μας και άρχισε να βράζει κανονικά η μαρμελάδα μας, αν θέλουμε μπορούμε να τραβήξουμε την κατσαρόλα μας από το μάτι της κουζίνας και να πολτοποιήσουμε την μαρμελάδα μας με το ραβδομπλέντερ. Μόλις πολτοποιηθεί η μαρμελάδα μας, βάζουμε την κατσαρόλα μας στο μάτι της κουζίνας και συνεχίζουμε κανονικά στο βρασμό.
Αν δεν θέλουμε πολτοποιημένη τη μαρμελάδα μας τότε απλά δεν κάνουμε αυτή τη διαδικασία.
Δεν ξεχνάμε να αφαιρέσουμε με μία κουτάλα τον άσπρο αφρό που δημιουργήτε από τη ζάχαρη και να ανακατεύουμε τακτικά την μαρμελάδα μας.
Μόλις η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη, την ισομοιράζουμε σε καυτά αποστειρωμένα βάζα, γεμίζοντας τα ως πάνω.
Σφραγίζουμε τα βάζα μας και τα αναποδογυρίζουμε στον πάγκο μας μέχρι να κρυώσουν τελείως.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου