Για το τουρλού μας θα χρειαστούμε,
Ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε κύβους
3 τεμ μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
3 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε χοντρές ροδέλες
3 πιπεριές πράσινες κέρατο καθαρισμένες από το κοτσάνι και τα σπόρια
μια μεγάλη χούφτα ντοματίνια χαραγμένα μέχρι τη μέση
1 ποτήρι σάλτσα ντομάτας
μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγη ρίγανη
Εκτέλεση,
Σε μέτρια φωτιά, σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι, την πατάτα και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να ασπρίσει το κρεμμύδι μας. Ανακατεύουμε τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και της αφήνουμε να τσιγαριστούν και αυτές ελαφρά ανακατεύοντας φυσικά τακτικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό. (9 Δυνατό, 7 μέτριο, 5 χαμηλό)
Προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και έπειτα τις πράσινες πιπεριές κέρατο.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα ντοματίνια, τη σάλτσα και το μαϊντανό.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε νερό ίσα να σκεπάσει τα λαχανικά μας.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει η πατάτα μας.
Αν δε θέλουμε να διαλυθούν τα λαχανικά μας, απλός ανακινούμε ζωηρά την κατσαρόλα μας και δεν ανακατεύουμε με την κουτάλα.
Ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε κύβους
3 τεμ μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
3 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε χοντρές ροδέλες
3 πιπεριές πράσινες κέρατο καθαρισμένες από το κοτσάνι και τα σπόρια
μια μεγάλη χούφτα ντοματίνια χαραγμένα μέχρι τη μέση
1 ποτήρι σάλτσα ντομάτας
μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγη ρίγανη
Εκτέλεση,
Σε μέτρια φωτιά, σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι, την πατάτα και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να ασπρίσει το κρεμμύδι μας. Ανακατεύουμε τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και της αφήνουμε να τσιγαριστούν και αυτές ελαφρά ανακατεύοντας φυσικά τακτικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό. (9 Δυνατό, 7 μέτριο, 5 χαμηλό)
Προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και έπειτα τις πράσινες πιπεριές κέρατο.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα ντοματίνια, τη σάλτσα και το μαϊντανό.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε νερό ίσα να σκεπάσει τα λαχανικά μας.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει η πατάτα μας.
Αν δε θέλουμε να διαλυθούν τα λαχανικά μας, απλός ανακινούμε ζωηρά την κατσαρόλα μας και δεν ανακατεύουμε με την κουτάλα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου