Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τουρλού

Για το τουρλού μας θα χρειαστούμε,

Ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε κύβους
3 τεμ μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
3 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε χοντρές ροδέλες
3 πιπεριές πράσινες κέρατο καθαρισμένες από το κοτσάνι και τα σπόρια
μια μεγάλη χούφτα ντοματίνια χαραγμένα μέχρι τη μέση
1 ποτήρι σάλτσα ντομάτας
μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγη ρίγανη


Εκτέλεση,

Σε μέτρια φωτιά, σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι, την πατάτα και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να ασπρίσει το κρεμμύδι μας. Ανακατεύουμε τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα.


Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και της αφήνουμε να τσιγαριστούν και αυτές ελαφρά ανακατεύοντας φυσικά τακτικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό. (9 Δυνατό, 7 μέτριο, 5 χαμηλό)


Προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και έπειτα τις πράσινες πιπεριές κέρατο.



Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα ντοματίνια, τη σάλτσα και το μαϊντανό.





Ανακατεύουμε και προσθέτουμε νερό ίσα να σκεπάσει τα λαχανικά μας.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει η πατάτα μας.
Αν δε θέλουμε να διαλυθούν τα λαχανικά μας, απλός ανακινούμε ζωηρά την κατσαρόλα μας και δεν ανακατεύουμε με την κουτάλα.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, και ξα

Πατάτες φούρνου με Κουρκουμά

Για τις πατάτες μας θα χρειαστούμε , 1 Κιλό Πατάτες κομμένες στα τέσσερα κυδωνάτες  1 κ.σ. κοφτή Αλάτι 1/3 κούπας Ελαιόλαδο 1/2 κ.γ. Κουρκουμά 1/2 κ.γ. ΣΟΥΜΆΚ  1 κ.γ. ίσως και λιγότερο δενδρολίβανο  1/3 κ.γ. Μαύρο Πιπέρι 2 κ.σ. Μουστάρδα  1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη  1 φέτα ψωμί θρυμματισμένη στο μπλέντερ  1 κούπα Νερό  Εκτέλεση , Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις πατάτες μας καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες.  Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά τις πατάτες να πάνε παντού τα υλικά μας και τις ρίχνουμε σε ένα ταψάκι με τη μια κούπα νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 o C για 1 ώρα.  Αν οι πατάτες έχουν τραβήξει το νερό αρκετά πριν είναι έτοιμες, προσθέστε λίγο ζεστό νερό ακόμη.